12 Mart 2020 Perşembe

O günün futbolcuları Mourinho'ya bağlı, sahada onun için canını verecek durumda


Mourinho'nun eski günlerini özlüyorum. 2000'li yıllara gerçek anlamda damga vurmuş ve Dünya futboluna yön vermişti. Bugünlerde yaşadığı düşük kaynaklı o günler pek konuşulmasa da geride çok fazla hikayeler bıraktı. Yaşadığı düşünün bir nedeni de biraz bu. O günün futbolcuları Mourinho'ya aidiyetle bağlı, sahada onun için canını verecek durumda. Bugünün futbolunda ise o bağ fazla kalmadı. En azından Mourinho kuramıyor.

Porto'ya dönse yine kurar, o ayrı konu. Israrla üst tarafta kalmak istediği için bu düşüşü yaşıyor. Manchester United'da yaşadığı başarısız dönem sonrasında Tottenham tercihi bana göre iyi olmadı. Kendini yeniden hatırlatacağı ve kupalar kazanacağı bir lig daha doğru olacaktı. O ise Premier Lig'i zorluyor ve Tottenham beklenti duymaz üzerinden yorumlar yazıldı. Bence orada da tutunamayacak. Eski günlerden kesit görememek üzücü.

L'echo Sport, Eto'o 'nun Mourinho ve Guardiola üzerinden yapmış olduğu açıklamaları derlemiş. Ben de paylaşmak isterim, eski günleri yad etmek amaçlı;

"Benden 9 numaralı formayı Henry’e vermemi istediğinde ‘Pep’ dedim, ‘Bir gün benden özür dileyeceksin. Bu Messi’nin değil, benim dönemim. Git Xavi ya da Iniesta’ya sor, sana beni işaret edeceklerdir. O ufaklığı değil!"

"Mou düşündüğü her şeyi açıkça söylerdi bize. Beni 1 ay yedek kulübesinde oturttu. O dönemin Etoo’sundan bahsediyorum, g** ister bunu yapmak. Nihayet yanına gittim dedim ‘Jose, Eto’o kulübede oturacak oyuncu değil.’ Dedi ki, ‘İşte şimdi ben gerçek oyuncuma kavuştum!"

Dönemin Eto'o 'su gerçekten de müthiş durumdaydı ve o günlerin en iyi 9 numaralarından biriydi. Barcelona'da da büyük işler başardılar. Henry'e 9 numaranın verilip verilmeme konusunu bilmesem de, Ibrahimovic transferi için kendisi takas olarak gönderilmişti. Ibrahimovic de dönemin en iyilerinden biriydi, hatta Eto'o 'nun da üzerine yazın ama Eto'o 'yu bu kadar değersiz kılmayı o gün de anlamamıştım.

Ibrahimovic'in Barcelona'ya gitme isteği Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istemesinden kaynaklıydı. Inter de Mourinho'yu takımın başına getirirken bunu hayal etti. İşin aksi şu ki, Ibrahimovic'in Barcelona'ya gittiği sezon Eto'o 'yla Şampiyonlar Ligi'ni kazandılar. Pandev, Milito, Eto'o 'lu hücum hattının mücadelesi, verdiği keyif bugün dahi unutulmaz. Mourinho'nun belki de kariyer sezonu. O düzen içinde Eto'o kanat forvet gibi oynamayı kabul etmiş, yeri geldiğinde bek'e dahi geçmişti.

Mourinho'nun Eto'o sürecini nasıl yönettiğini görüyorsunuz. O takım içinde hemen hemen herkes de bu ruh hali içindeydi. Bugün ise o tarz futbolcular kalmadı. Mourinho da bundan kaynaklı bir düşüş yaşıyor. Galatasaray'da ise Fatih Terim bunu başarıyor hala. Falcao'su da dahil olmak üzere bu kafa yapısına yükselen futbolcular var. Tutunamayan ise Nzonzi misali gidiyor. Mourinho'nun da Premier Lig'den biraz olsun uzaklaşmasını isterdim.

9 yorum:

  1. devri bitti artık kabul etmek lazım 32 yaşında ki nagelsmann afedersin tokat manyağı yaptı,işler kötü gittiğinde yine eski jose oluyor, artık takındığı tavırlar falan tutmuyor günümüzde,yeni nesil futbolcular instagram tayfadan oluşuyor bu bir gerçek ve bu oyuncuları anlayamadı jose

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrini yeniden başlatması adına doğru takım, doğru lig lazım. Premier Lig'de zorlaması onu aşağı çekiyor.

      Sil
    2. maçtan sonra yine takım şöyle yetersiz böyle yetersiz falan diye sallamış yine oyunculara,united da aynısı yapıyordu şimdi de aynısı yapıyor mourinho,kendisinin yetersiz olduğunu kabul etmiyor,

      Sil
  2. İşin ilginç yanı da Mou gibi zeki bir adam nasıl olur da değişen futbolcu tipini gözlemleyemez veya buna karşı önlem alamaz. İnsan yönetiminin, liderliğin kitabını yazan teknik direktörlerden biridir. Şimdiki bilmem ne kuşağı futbolcular ile bir türlü sinerji yakalayamadı. Karakteri el vermiyor desem, zayıf bir karakter de değil. Belki de güçlü bir karakter oluşudur bunu engelleyen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premier Lig'de zorlamasını asıl sorun olarak düşünüyorum. Pep ve Klopp sonrasında hiçbir şey eskisi gibi değil.

      Sil
  3. Çok doğru söylemişsin... Premier ligde futbol aşırı endüstriyelllesti ve Mourinho ona çok fazla uymuyor. Pep buna en uygun hoca ki başarılı oluyor. Klopp ise her şeye uyum sağlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol değişti daha doğrusu. Mourinho ona çare bulmakta zorlanıyor.

      Sil
  4. tottenham kötü kadro değil. adanaspor muamelesi yapmışsın. gayet iyi oyuncuları olan bir takım. (sakatlıklar şanssızlık oldu o ayrı)

    hem parası hem potansiyeli olan bir takımı 2-3 yıl içinde şampiyon yapmak ciddi bir hedeftir. tottenham buna uygun ama mourinho değil.

    porto'ya da dönse bir şey kuramaz. devri net olarak bitti. yorumcu olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana yazmadın inşallah bunu. Kadro kalitesi bizimle kıyaslarsan elbette iyi. Liverpool ya da Cİty ile kıyasladığında ise şampiyon olamayacak seviyede. Pochettino gibi hocayla maksimumu zorladılar zaten. Porto'da kurar Mourinho.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir