6 Mart 2020 Cuma

Ömer Bayram'la alakalı yeni sözleşme haberlerini konuşmaya başlayalım


Bazı futbolcularımızla alakalı sözleşme durumlarını konuşmamız gerekiyor. Yeni sezon için kalmalı mı gitmeli mi diye düşündüğümüz futbolcuların yanında, sözleşmesinin uzatılması gereken futbolcular da var. Daha doğrusu futbolcu diyelim, Ömer Bayram'la alakalı haberler çıkmaya başladı. Gelecek sezonun sonunda sözleşmesi bitiyor ve takımın en az maaş alan futbolcularından biri. Bu çıkışı gösterdikten sonra da takımda tutulacağı kesin gibi. 

Yeni sözleşmeyi sonuna kadar hak ediyor. İyi bir yerli çatı kurmaya başladık ve o çatının en güçlü parçalarından biri de Ömer Bayram. Fatih Terim haricinde kimsenin tahmin edemeyeceği bir evrim yaşadı. Sol bek olarak yetersiz gördüğümüz ve Anadolu'dan yapılacak x transfer adına takas gider diye düşündüğümüz bir futbolcuydu. O ise orta saha ve sol önde gösterdiği performansla takımın en önemli kozlarından biri halini aldı.

Ligin asist kralı şu an. Muazzam bir sol ayağı var ve orta kalitesi yüksek. Temposu, mücadelesi, hareketliliği de bir yana. Şu aşamada parayla alamayacağınız bir alternatif yani. Böyle bir yerliyi bulmak hiç kolay değil. Şu performansın ardından da zamlı sözleşmeyi hak etti. Kendisini Euro 2020 kadrosunda da göreceğimizi düşünüyorum. Umarım Şenol Güneş de tutuculuk yapmaz ve Ömer Bayram'ı ilk 11'e yazar. Ozan Tufan'ın önünde görüyorum, en azından formuyla.

Donk ve Mariano'nun sözleşmeleri de diğer konu. Donk'la alakalı daha önce yazdım. Ömer Bayram için yazdığım onun adına da geçerli. Böyle bir alternatifi parayla bulmak zor. Birçok pozisyonda oynatabileceğiniz, sahada olduğunda ne vereceğini iyi bildiğiniz, çalışkan, fiziği güçlü, oldukça sağlam bir alternatif. Bu saatten sonra da ağırlıklı olarak stoper oynayacağını düşünüyorum. Maaşında düşüşle 1 yıl daha kalmasını bekliyorum.

Mariano için ise kafalar karıştı. Aralık ayı bittiğinde kesin gider diye gördüğümüz, form durumunu da yerden yere vurduğumuz bir sağ bekti. Bugün ise takımın en güçlü futbolcularından biri. Takım tempo kazandıkça, o da kalitesini ortaya koymaya başladı ve oldukça güvenli görüntüsü. Linnes, 6 ayda geriye atmış mesela, iyi durumda değil. Mariano'nun formayı geri alması uzun sürmedi. Sattığın kadar al varken de Mariano'nun 1 yıl daha devam etmesini olası görüyorum.

Hak etmiyor da diyemem. Yeni bir sağ bek bulmak, özellikle de bonservisle zor. Linnes'in talibi varsa satarım mesela, scout işi genç bir potansiyel sağ bek transfer ederim. Mariano da tecrübesiyle orayı tamamlayabilir. 1 yıl daha kalması bu açıdan olası görünüyor. Takımın yapısıyla alakalı her şey değişebiliyor. Dün kötü olan, bugün ise en güçlü yanlardan biri. Mariano'yu da yerden yere vurduk, gideceğini yüzüne söyledik ama düşmedi, şampiyonluk adına mücadele ediyor. Saygı duyulası.

10 yorum:

  1. Benim bildiğim Şenol Güneş, tahtaya ilk Ozan Tufan'ı yazar... Başarılı olduğu kadar takıntılı bir teknik direktör. Umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de bildiğim Şenol Güneş dediğin gibi yapar. Daha dün bunun muhabbetini yaptık :( Çok tutucu bu konularda.

      Sil
    2. Yasin Kardese katiliyorum. Senol Gunes takintili biri. Frey'e yabanci kaleci oynatmam diyerek kadro disi biraktigini unutmadim. Formayi her zaman adaletli dagitmiyor malesef. Bugun mesela yabanci siniri getirmeyi turk futbolcunun kurtulusu gøruyor ve bunu sampiyon olurken søylemeyip Galatasaray sampiyon olunca søylemeye basliyor. Ben kendisinin hayrani degilim malesef. Saygi duyarim ama oynatigi futbola. Ama Bence de Ozan Tufan eski øgrencim diye onu oynatacak. Øzelikle Ømer ve Adem cagrilmali. Ve Ømer ilk 11 olmali.

      Sil
    3. Ozan Tufan'ı uzun zamandır kullanıyorum diye oynatacak biraz da.

      Sil
  2. şenol belli etmemeye çalışır ama fatim terim kompleksiyle yaşar. hele ki bjk'deki 2 yıllık saltanatını fatih hoca yıktıktan sonra bu kompleksi arşa çıkmıştır. gs formda olduğunda yaptığı yabancı sınırı açıklamalari (fatih hocanın öncü olduğu sistem ) , gs'den ısrarla milli takıma oyuncu almama vs vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'ı mecbur çağıracak, elinde daha iyi alternatifler yok.

      Sil
  3. Ömer biraz daha yüksek bir parayı hak ediyor sözleşme yenilenmeli onunla... Mariano'yla ise fazla abartmamak lazım miadı doldu. Genç bir isim için şimdiden bakılmaya başlanmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de sattığın kadar var işte. 1 yıl daha Mariano ile idare edebilir gibi duruyor. Yine genç bir isim de alarak.

      Sil
    2. Mariano sözleşmesi bittiği için yeni sözleşmesinde parayı yükseltmek için böyle oynuyor olabilir. Onun yerine bonservisi elinde olacak olan oyuncular araştırılabilir.

      Sil
    3. Sanmıyorum öyle olduğunu. İsmi var çünkü, her şartta takım bulurdu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir