25 Mart 2020 Çarşamba

SC transfer 2020 #4; Nampalys Mendy


Avrupa futbolunda her şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Piyasa çıldırmış, birkaç yıl önce hayal dahi edilemeyecek paralar bize normal gelmeye başlamıştı. En büyükler dahi önünü göremiyor, haliyle de transfer dönemindeki piyasa ne ölçüde şekillenir bilinmez. Liglerin başlama tarihini geçtim, başlayacak mı o bile kesin değil. Sıkıştırılmış ligde dahi transfer tablosu beklenmedik sürprizlere gebe olabilir.

Bu tabloda da şu an kiralık oynayan bazı futbolcularımızın ayrılığı kesin görünüyor. Onyekuru için bir ihtimal kalabilir diyorum, Lemina için ise umudumu yitirmek üzereyim. Bu isimlerin ayrılığı da ilk 11'de büyük bir boşluk oluşturacak. İstikrarını eleştirdiğimiz Seri'nin dahi önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Bu isimlerin yerini doldurmak adına da "scout adımları" zor duruyor. Bonservis geliri yok, pek oluşacak gibi de görünmüyor.

Haliyle yine kiralık hamleler ya da bonservisi elinde futbolcuları konuşacağız. Bu anlamda, Lemina sonrası adına da Nampalys Mendy ciddi bir aday olmalıdır. Tam olarak Lemina'nın karşılığı diyebiliriz. Onun gibi 6.5'dan 8 numara. Defansif ağırlıklı ama oyunun iki yönünde katkı verecek bir futbolcu. Pas / teknik özellikleri de pozisyonuna göre fena olmayan, topla çıkabilen, oldukça hareketli bir orta saha. 

Transferi zor görünmüyor diyebilirim. 27 yaşında bir de, 30 yaş kotasında dolaşmamak güzel olurdu. Lemina'yı kiralayıp 1 yılı kurtarmaktansa, Mendy ile sonrası adına da hareket edilebilir. Bu sezon Leicester'da da sadece 5 Premier Lig maçı var. Gözden düştü görünüyor ve ayrılığı kesin gibi. Piyasası ise elbette olacak, özellikle Fransa Ligi adına. Leicester onu Nice'dan 4 yıl önce 15.5 milyon avro'ya transfer etmişti.

Geçen sezonu da Nice'da kiralık olarak geçirdi ve onun adına iyi bir sezondu. Leicester'e döndükten sonra ise çok fazla forma şansı bulamadı. Fransa'dan ciddi talipleri mutlaka olacak, dönmeyi düşünebilir. Biraz olsun "para" demesi durumunda ise ibreyi Galatasaray'a kaydırabiliriz. Lemina rakamlarında ikna olabileceğini düşünüyorum. Bonservisi elinde isimler içinde ise, bu pozisyon adına alabileceğimiz daha iyi isim yok gibi.

2 yorum:

  1. Leicester da Kante'nin yerini doldurmak için filan almıştır :) Biz de iş yapar ya orta sahada mücadele edip biraz da oyun aklı koyan herkes tutuyor Türkiye'de.
    Elneny' ye burun kıvırirdim beğenmezdim Beşiktaş'ta baya tuttu adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elneny de pas oyununda var olan bir isim. Seri ile birlikte kullanılsa yine üst üste bineceklerdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir