3 Mart 2020 Salı

Seri de 4-3-3 içinde 6 numara oynayarak tüm pas organizasyonunun merkezinde


Gençlerbirliği karşısındaki pas ve yerleşim haritamız üzerine konuşalım. Grafikler de Twitter'da Row-Z Report hesabına ait. Yerleşim ve pas aksiyon haritasını önemsiyorum. Üzerine konuşması oldukça keyifli oluyor. Pas ve yerleşim haritasına bakınca da Galatasaray'ın Onyekuru temelli hücum planı, Falcao'nun son 2 maçtaki rolü, Seri'nin oyunu nasıl yönlendirdiği ve Mariano / Feghouli uyumunu net şekilde görüyoruz.

Onyekuru'nun pas aksiyonuyla pek alakası yok. Pas aksiyonunun finalini genellikle Onyekuru'yu savunma arkasına sarkıtarak yapıyoruz. Sürekli koşu gösteriyor, boş koşuları da var. Galatasaray'ın en ileri ucunda oynayan isim şu an. Sol kanat gibi düşünmeyin. Falcao ise daha geride, tamamlayıcı bir rolde. Önceliği "gol atmaktan" ziyade tamını yönlendirmek. O da bu işi son 2 maçta iyi yaptı ve boşalttığı alanı Onyekuru mükemmel kullanıyor.

Sağ / sol kanat arasında güzel bir denge var. Mariano / Feghouli kanadında oyun kuruluyor ve sahaya akıl koyuluyor. Sol tarafta ise daha tempolu, hareketli isimler var. Saracchi, Ömer Bayram, Onyekuru kanadı takımın temposunu belirliyor. Mariano / Feghouli / Taylan Antalyalı kanadı ise oyunu kuruyor. Özellikle de Mariano ve Feghouli'nin uyumları takımın en güçlü yanı gibi. Ligin 2. yarısıyla birlikte Mariano yükseldi, Feghouli de ona ayak uydurmakta.

Seri de 4-3-3 içinde 6 numara oynayarak tüm pas organizasyonunun merkezinde. Lemina döndükten sonra da Seri'yi 6 numarada izlemeye devam etmeliyiz. Sağ / sol kanat dengesini müthiş ayarlıyor ve takımı yönlendiren isim. O da son 2 maçta, yeni rolüyle birlikte oldukça büyüdü. Donk ve Marcao gibi stoperle de geriden oyun kurmak oldukça rahatladı. Donk sağa, Marcao da sola açılıyor. Muslera dahi geriden oyunu hızlı kurma noktasında aşama kaydetti.

Tablo da her şeyi anlatıyor. Pas ağırlığı daha çok sağ kanada yayılmış ve soldaki isimlerin birbirine uzak ama ne kadar boş olduğunu görüyorsunuz. Saracchi'nin önünde koca bir alan var, Onyekuru desek en ileri uçta. Ömer Bayram'ın da orta sahada önü oldukça boş. O da sürekli dikine çıkıyor ve boş koşu gösteriyor. Pas aksiyonundan ziyade işin tempo ve mücadele tarafında oldukça etkili. Gençlerbirliği de Galatasaray'ı hiçbir şekilde durduramamış.

6 yorum:

  1. Ben futbolumuzdan inanılmaz zevk almaya başladım. Kaleye daha direkt gidiyoruz, öne geçince de aktif dinlenmeyi iyi yapıyoruz. Sistem oturunca alternatif oyuncular bile sırıtmıyor. Fikstür avantajı da sistemi ve kimyayı yükseltti. Seneye Seri'yi tutamasak bile başka bir regista almamız lazım. Sisteme göre oyuncu alabilmek çok rahatlatacak bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de keyif alıyorum ve herhangi bir hücumun ulaşabileceği en iyi organizasyonları görür olduk.

      Sil
  2. Yeteneklerini ortaya koyabildiğinde nasıl değişiyor fayda.
    Adeta mevsimininde açan bitki misali çok kıymetli oyunu şuan lemina sakatlanmadan önce o olmazsa sorun olur diyorduk şuan eminim çok kişi seri olmadığında ne olur diyordur.
    Fakat ritim bulup şablona göre hamleler geliştikçe ortaya çıkan oyununda farklı türevleri doğar doğuyorda ama serisizlik için şuan biraz erken.
    Sözün özü her anlamda Seri-ye devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli olan kurgu. O kurgu içinde de x futbolcu kendini yükseltebilir. Tabii herkes bir arada olmaz. Nzonzi kalsa şu yapıda hepsi bir arada olmazdı mesela.

      Sil
  3. Ajax Babel ile son 5 macta 4. Maglubiyetini aldi bunu da incelersen guzel bir yazi konusu olabilir hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel'in geçen açıklamasını okudum. Not aldım, yazacağım bir konu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir