8 Mart 2020 Pazar

Sivasspor 2-2 Galatasaray, puan kaybı hakkımız varsa bu maçta olsun diyelim


İlla bir "puan kaybı" hakkımız varsa bu maçta olsun diyeyim. Kazanmayı hak edecek futbolu oynadık çünkü. Bazen olmayınca olmuyor derler ya, Sivasspor deplasmanında da öyle oldu. 15 - 60. dakikalar arasında oynanan futbol şampiyonluğun mesajıdır. Sivas gibi bir deplasmanda da ancak o kadar iyi oynayabilirsin. Takıldığım noktalar var elbette. 2. yarıda gelen değişiklikler, 2-2 sonrası yaşanan panik hali ve oyunun koş koşa dönmesi gibi. Yine de resmin geneline bakınca takımdan razıyım.

Sivasspor bu ligin en hızlı hücuma çıkıp, dikine oynayan takımlarından biri. En iyisi diyene dahi hak veririm. Orta sahada Mert Hakan Yandaş / Hakan Arslan ikilisiyle de bu işi iyi yapıyorlar. İlk 15 dakikada da yaptıkları bu. Ön alanda o kadar iyi baskı yaptılar ki Galatasaray nefes dahi alamadı. Seri de 8'e geçince yerini yadırgayınca topu geriden çıkartamadık. Gol geliyordum diyordu ve geldi de. 1-0 geriye düştükten sonraki reaksiyon güzel. Fenerbahçe deplasmanında olduğu gibi.

1-0'ın ardından baskıları düştü. Seri de yerine alışınca Galatasaray topu iyi dolaştırmaya başladı. 1-1 reaksiyonunu erken verdik, ligin 2. yarısındaki her duran top çalışmanın ürünü. Takımda kaliteli pas ayakları var ve tempoyu biz ayarladığımız zaman fark ortaya çıktı. Topu çok hızlı ve iyi dolaştırdık. Fenerbahçe deplasmanındaki Onyekuru etkisi bu maçta Feghouli'deydi. Falcao da orta sahaya kadar gelip, o kadar iyi mobil oynuyor ki rakibin yarı sahasında aklımız çok yükseliyor.

2-1'i bulduk, farkı arttıracak pozisyonlar da kaçtı. Galatasaray'ın hücumları organize ve bir plan dahilinde ilerliyor. Bugün de aksayan tek taraf Ömer Bayram'dı. Mücadelesi yine iyi olsa da topu kullanma noktasında o kadar iyi değildi. Orada erken hamle gerekiyor işte. Ömer Bayram / Belhanda değişikliği kafiydi, biz ise alışılmış bir risk almayı tercih ettik. Emre Akbaba, 4-3-3'ün orta sahasında olmaz. Orta saha çizgisinde dolaşıp, rakip kaleden uzaklaşırsa kendisinden geriye bir şey kalmaz ki.

Lemina / Adem Büyük değişikliğiyle de orta sahayı tamamen boşaltıp forveti ikiledik. Geçmiş sezonlarda denenen ve genellikle başarısız bir düzen. Oyun zaten koş koşa dönmüş ve her 2 takım da kontrolü kaybetmiş. Bu da hata mesela. 2-2 sonrası planı bir kenara bıraktık ve Sivasspor'a ayak uydurmaya çalıştık. Bu oyun Sivasspor'a yarar, alışık oldukları düzen. Galatasaray ise riskler alarak oyunu kazanmayı denedi. Yine de pozisyonlar buldu.

Rakip ceza sahası etrafındaki son tercihleri de anlamadım. Şut atılması gereken yerde "son pası da atayım" çalışmaları ve alakasız çalımlar. Gerek yok ki, vurman gereken yerde vur. Ya da in çizgiye, içeri dön. Zaten Adem Büyük de oyunda ve rakip ceza sahası içinde kalabalıksın. Panik olduk, sorun bu. Geriye düştüğümüzde sakinliğimizle ve taktik disiplinimizle övünüyorduk. Sivasspor karşısında ise 2-2 sonrasını o kadar da beğenmedim. Yine de böyle zor bir deplasmanda ancak bu kadar galibiyete yaklaşabilirdin.

22 yorum:

  1. Sonuçtan bağımsız olarak ben takımı beğendim. Saçma sapan bir penaltı olmasa maç belki de farka giderdi. Ömer kendisini aşan işler yapmamalı. Çok top kaybı yaptı. Seri-Lemina ikilisi geçen maçlara göre bir tık etkisizdi. Saracchi standart bir bek, ekstrasi yok. Ayrıca son saniyedeki hareketi kırmızı olabilirdi. Falcaoyu yine çok beğendim. Maçtan önce belki 1 puana iyi derdim ama maçtan sonra 2 puanı biz kaybettik, 1 puanı onlar kazandı diyebilirim. Yukarısı iyice karıştı, derbiyi kazanmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim, ilk yarıda işi bitirmek mümkündü. Ömer Bayram o işi yapamaz, çıta bu bence. Oraya Mert Hakan gibi biri gelince fark oluşur. Saracchi çok iyi ve potansiyel bir sol bek. Sol tarafa müthiş bir dinamizm kattı.

      Sil
  2. Oyuncu değişiklik 3 hakkın var ve hamle yapmak için dakika 70 leri bekliyor hoca...seri inanilmaz derecede kötü bir oyun sergiliyor ve bi türlü kenara almiyor..olmuyor bu çocuk galatasaraya..küçük maçların organizatörü..fener maçı dahil..zati kötü bir takım fener...bu tip maçlarda bize yük oluyor başka bisey değil..hic seri ile başlamasak daha iyiydi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram / Belhanda değişikliği adına oyunun 2-2ye gelmesi gerekmiyor. Bu hamle bağırıyordu çünkü. Biz ise hem geciktik, hem yanlış hamle yaptık. Seri konusunda ise ezberi bozduk, sorun bu.

      Sil
  3. Baskı denilen şeyi ayırt etmekte zorlanıyorum Türkiye de baskı adam top karışık nizami şarjların dışında kalan müdahaleler anlamını mı taşıyor. Art arda kasıtlı faul düşüncesi taşıyan takım mı baskılı kabul ediliyor. İnanın şu şekilde oynadığımız anda belki ilk faul es geçilir 2. Sinde yersin kartı.
    Şu maçta açıkcası belli oldu ki sivas Trabzon un şampiyon olabilmesi çok çok zor rakibimiz başakşehir.
    Oyun gerektiği şekilde yine hakimiyetimizi kurarak posizyonlar bularak hatta koca stadı susturacak şekilde idi zorlama bir penaltı kararı sonrası ortak edildiler olsun pekala bundan sonra verilen verilmeyen tüm penaltılarımız için en önemli referans bu posizyon olacak benim için geçen hafta feguli posizyonunda nerede mesela var hatta var a dahi gerek yoktu.
    Ben nazar çoğalmasın nazar boncuğu olsun diyorum oyun güzel ısrarla top oynamak istiyoruz medyamız 3 maymunu oynamakta rekorlara koşsa da bu takım en büyük adaydır ancak esrarengiz kararlar ile durdurulabilir görüntü bu şuan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakşehir'de de hafta içi Avrupa maçları üst üste olmaya başlayacak ve Kopenhag eleyebilecekleri bir rakip. Haliyle de kafalar bir noktada tamamen oraya odaklanacak gibi.

      Sil
  4. ya bu akbaba alanyaspor'da mermi gibi şutlar atıyordu. bize geldikten sonra 1 tane şutunu hatırlamıyorum 1 tane ya ! maçın sonlarında topu sağ çaprazda aldı, önü bomboş, vakti var, çek soluna yapıştır kaleye. çıldırdım o pozisyonda. benzer bi pozisyon geçen haftada olmuştu. sakatlığıni sol ayağından yaşasa tamam diyeceğim ama o da değil. anlamak çok güç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok takıldım ben de ona. Sadece o da değil, Adem Büyük'e de o imkan geldi, Feghouli'ye de. Vurmuyoruz ısrarla. Vursak da açı kapanmış oluyor.

      Sil
  5. enseyi karartmak yok kesinlikle,önümüzdeki 4 maçı kazanacagız inşallah ve 30 hafta trabzon maçı sonunda lider olagagız hep birlikte görecegiz hiç şüpheniz olmasın yeterki bu oyuna devam neydi en çok kızdıgımız deplasmanda pısırık, pasif futbol anlayışımızdı ve biz bu eşigi aştık bazı genç arkadaşlar teslimiyetçi ne yazıkki adeta olumsuzluktan besleniyorlar hemen daragaçını kuruyorlar sosyal mecralarda hadi bakalım bir kez daha yüksek sesle KONSANTRASYON.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun güven veriyor, hoca da altını çizdi. Bu oyunda puan kaybı için ancak maçtaki gibi ekstra şeyler olması lazım.

      Sil
  6. Su orta sahayi bosalt oyuna forvet al mantigini anlamiyorum. Iyi oynadik. Rakibide tebrik ediyorum. Ama kalite farki var iste. Biz daha kaliteliyiz. Oyuzden maci cevirdik. Ve maci da bitirebilirdik. Su oyuncu degisiklikleri dogru olsa. Falcao yorulmustu, Adem direk olarak Falcao 'kun yerine girebilirdi. Ømer yerine Belhanda. Yada tamam Akbaba girdi. Ama Seri' ye tamamen orta saha yalniz verilirmi? Belhanda girmeliydi Lemina yerine. Belhanda Hem rakibi keser top kapar, hemde ileri tasirdi topu. Galibiyet alinabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda hocanın yıllardır süren bir ısrarı var. Orta sahayı boşalttık ama yine doldur boşalta dönmedik, pasla çıkmaya çalıştık. Bu da iş görmedi tabii.

      Sil
  7. yorumlara şaşıyorum. esas mental kırılma budur. kötü oynarsan yenildik der geçersin. 5 olacak maç berabere bitti. 2 puan uçtu gitti. başakşehir şampiyon oldu. geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam o zaman dagılalım madem başakşehir şampiyon oldu tff götürsün kupalarını versin. bu yorumu yapabilmek için ya maç sonu öfke kontrolünü yapamamak,ya biraz art niyetli olmak yada galatasaray ile geçirdigi günler henüz çok yeni olmak yada geçirdigi günler çok oldugu halde galatasarayı tanıyamamış olmak lazım..elbette eleştiri olacak bu makul bir durum insanı ve futbolda takımı geliştirir lakin bu nasıl bir teslimiyetçi ruhu hali allah aşkına sizin şampiyon ilan ettiginiz takımı çok degil geçen sezon 8 puan geriden gelip geçtik üstelik bu sezon daha oynamadık kendileri ile arada sadece 1 maçlık fark var bazen maç sıcaklıgı ile yazıldıgında sonra geri dönülmez yanılgılar yaşıyoruz takım ve oyuncular hakkında böyle onlarca yanılgı barındırıyoruz burada evde ,ofiste. kahvede sohbetlerde. benim yıllarca oldugum alisamiyen kapalısı için bir ironi vardı [ kapalı sakin]...bir puan iki puan kaybedebilirsin bazen böyle rıza çalımbay deyimi ile basit gollerde kaçırabilirsin oyunun kendisi ruhu böyle şeylere açık ama büyük şair nazım la sesleneyim mental kırılma yaşayanlara....atılırsan içeriye,yatarsan on yıl on beş yıl,sallansaydım ipin ucunda bir bayrak gibi demeyeceksin,.yaşamakta ayak direyeceksin..düşmana inat birgün fazla yaşamak...KARARMASIN YETER Kİ SOL MEMENİN ALTINDAKİ CEVAHİR.......iyilikle kal kendini ferah tut mayısta arkadaşlarınla kutlama yapacagın yeri şimdiden rezerve et...not bu eleştirim sizin galatasaray lılıgınızı sorgulamak, tartmak için degildir böyle bir hakkımda yoktur sadece onlarca şampiyonluk görmüş onlarca umutsuzlugu kırmış bir renktaşınız düşünceleridir

      Sil
    2. Adsız arkadaş çok genç belli ki, Galatasaray'ı yeterince tanımıyor.

      Sil
  8. Değişiklikler de hep kazanmaya yönelikti. O konuda cesurduk ama hatalı kararlar oldu.

    YanıtlaSil
  9. rakip bile yok. bir sen bir de kaleci. atacaksın kardeşim! hangisini atacaksın!

    feghouli yaktı bizi. hadi o neyse oynadı. onyekuru resmen berbattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. açık alan yoksa onyekuru'dan bişey beklemeyin. dar alanda çalım yeteneği yok, pas alışverişi ya da 2'ye 1 yapma gibi şeyleri yok, uzaktan şut özelliği yok. monaco bu özellikleri yok diye pek oynatmadi, biz ise eksikliklerine rağmen mümkün olduğunca faydalanmaya çalışıyoruz, gülü seven dikenine katlanır işte

      Sil
    2. ömer aldığı topların çoğunu olumsuz kullandi. çok net ömer-belhanda değişikliği gerekiyordu

      Sil
    3. Onyekuru'yu tanımasam 2. adsız arkadaşımın yorumuna katılacağım da adamı tanıyorum, geçen sezon da herkes tanıdı. Geçen sezon açık alanda mı oynadık. Bugün olduğu gibi bir hücum planı dahi yoktu. Kapalı savunmaları açmakta zorlanırken bu gol sayısına ulaştı. Ekstra çalımcı bence de değil ama 2ye 1leri gayet var. Sivas maçında kötü olsa dahi etkiliydi. Hazır olmadığını düşünüyorum.

      Sil
  10. seri fena oynamadı ama bence onun regista rolünde ve lemina'nin 8'de oynadığı oyun daha iyi olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oynadı demiyorum da ilk 10 dakika yerini yadırgadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir