17 Mart 2020 Salı

Galatasaray'ın son haftalardaki temel problemi "bitiricilik"


Galatasaray'ın son haftalardaki temel problemi "bitiricilik". Herkesin yazdığı, ısrarla üzerinde durduğu bir konu. Son 2 hafta alınan beraberliğin temel sebebi bu. Sivasspor ve Beşiktaş maçlarında Feghouli / Onyekuru ikilisinin kaçırdığı gollerle galibiyet kaçtı. Sivasspor maçınını müthiş oynamamıza rağmen ilk yarıdaki o görüntüde farkı açamamıştık. Beşiktaş karşısında ise belki görüntü kötüydü ama 2. yarıda bu ikilinin kaçırdığı net pozisyonlar var.

Fabrika ayarlarına dönebilseler eminim ki bambaşka bir ortamdan bahsederdik. Geçtiğimiz sezonun şampiyonluğunda bu ikilinin rolü büyüktü. Bu sezon olduğu gibi işleyen bir hücum düzeni olmasa da Onyekuru'yu iyi kullandığımızı düşünüyorum. Onyekuru da futbol olarak oldukça yükselmiş ve golleriyle takımı taşımıştı. Sadece açık alan gibi de düşünmeyin, rakip ceza sahası içindeki etkisi de büyüktü. 

İyi bitiriciydi, bu unutuluyor. Israrla "Monaco'da tutunamadı" gibi yorumlar yapılsa da oradaki oyun yapısı bambaşkaydı. O oyun yapısında da Onyekuru gibi bir isme yer yok. Direkt orta saha çizgisine kadar yaklaştırıp, klasik bir kanat gibi kullanmaya çalıştılar. Bu oyun yapısında elbette tutunamazdı. Takımı da benimsemedi tabii, aklı burada. Ligin ilk yarısını boş geçti, Galatasaray'a geldi sıtma hadisesi başladı ve kampı kaçırdı. Yeni yeni oynamaya başladı desek bile yeri. Doğal görüntü.

Asıl sorun Feghouli'de. Geçen sezonun hala gerisinde ve o 3 aylar modu da başlamadı. Bazen iyi olduğu anlar geliyor ve maçı sürüklüyor. Genele baktığımızda ise istikrarsız ve geçen sezonun çok uzağında. Belhanda hakkında olumsuz yorum yaparken Feghouli'ye de değinmek lazım. Beklenti yüksek, bunun karşılığı ise alınamıyor. Geçen sezon tek başına maç alan bir futbolcuydu. Bu sezon ise bulduğu büyük imkanları kullanamıyor.

Geçen sezona oranla daha iyi işleyen bir hücum düzeni var. Geçen sezon çok fazla "bireysel yeteneklere" baktık ve Feghouli de bizi taşımıştı. Bu sezon direkt olarak Onyekuru ve Feghouli'yi etkin kullanıyoruz. Boş alan buluyorlar ve direkt pozisyon içindeler. Sadece bitiricilik değil, final pas tercihleri de ya hatalı, ya isabetsiz. Kalan haftaları kazanarak geçersek şampiyonuz. Şampiyon olmak için de bu ikilinin fabrika ayarlarına dönmesi gerekecek.

6 yorum:

  1. şu an liderdik. 4 puan uçtu gitti. sorumlusu da feghouli. kaçmayacak golleri kaçırıyor. o maaşla yunus akgün performansı vermeye hakkı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de liderdik ve büyük bir fırsattı.

      Sil
  2. Emre Akbaba ve Adem Büyük kesilmemeliydi ağabey ya. Tamam Falcao tamam Onyekuru güzel ama adalet denen de bir şey var ve en azından formlarını kaybedinceye kadar kesilmemeliydi diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe deplasmaın 4-3-3'e dönüş şarttı bence. Saydığın 2 isim de hücum gücünü oluşturabildi :)

      Sil
  3. Feghouliyi anlatmaya gerek yok Valenciada neler yaptığını bilmeyen yoktur
    Bizde de bu isleri isleri yapti gecen sezon ikinci yarisi yarisi patlama yasadi
    Ancak istikrar sorunu var yas 30 anlasilan anlasilan o ki bu sorunu asamayacak
    Bence sezon sonu yerine en az Emre Kılınç lazim
    Feghouliden daha istikrarli bir oyuncu
    Gelecek sezon Sekidikadan da onemli katki bekliyorum Feghouliyle sezon sonu yollar ayrila bilir buradan da en az 4-5 civari birseyler kazana biliriz dusuncesindeyim
    Onyekuruda tek problem su an asiri istekli olmasina ragmen form durumu
    Gecen sezonda kritik goller kaciriyordu sonradan form tutmaya basladi
    Ne yapip edib edib kendisinin bonservisini almaliyiz ya da en azindan 1 yil daha kiralamaliyiz
    Bu oyun bizi Allah'ın izniyle şampiyon yapacaktir buna inancim tam
    Takim organizasyonu anlaminda en iyi takimiz ve basimizda Fatih Terim faktörü var



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Kılınç farklı tip bir kanat aslında. Feghouli oyun kurucu gibi. Değişim olursa oyun tarzı da değişecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir