11 Mart 2020 Çarşamba

Sürekli konuştuğumuz konulardan biri olsa da her geçen hafta kendini güncelliyor


Sürekli konuştuğumuz konulardan biri olsa da her geçen hafta kendini güncelliyor. Galatasaray'ın ligin ilk 16 haftasındaki performansla, ondan sonra oynadığı 9 haftanın kıyaslaması da böyle. Son 9 haftada, ligin ilk 16 haftaki aldığımız puanı geçtik. Asıl olay da atılan ve yenen gollerde. Oynadığı futbolla da üzerine koyan bir Galatasaray var. Geçtiğimiz sezon da ligin 2. yarısında çıkışa geçerken, futbol olarak bu kadar tatminkar değildik. Bu sezon ise futbol da büyüdü.

Galatasaray’ın ilk 16 hafta performansı:
Puan: 24
Gol: 18
Yediği Gol: 15

Galatasaray’ın son 9 hafta performansı:
Puan: 25
Gol: 26
Yediği Gol: 5

Ligin ilk yarısında kötü oynasak da "savunma" tarafını ön plana çıkarıyorduk. Muslera en büyük faktör olsa da, en azından lig ortalamasının üzerinde bir savunmamız vardı ve tutuyorduk. Hücum konusu ise kanser tabii ki. Organize atak yapabilmeyi geçtim, pozisyon bulsak dua eder haldeydik. Temposuz, hareketsiz, saha içinde yürüyen bir yapı. Tüm bunlara rağmen şampiyonluk yarışında tutunabilmek de büyük iş. Eskiden olsa kopar gidersin. Bugün ise puan barajları düştü, maçlar çok daha sertleşti.

Ligin ilk yarısının son maçında alınan Antalyaspor galibiyetini de hesaba katıyoruz. Ligin 2. yarısına yönelik neler olacağının izlenimi o maçta alındı. Devamında birkaç ayrılık ve transfer derken müthiş bir yapıyla karşılaştık. Dikine oyunu benimsemiş, saha içinde hızlanmış ve mücadelesi yüksekmiş, oldukça hareketli bir yapı var. Rakip kim olursa ve o maç nerede oynanırsa oynansın baskın taraf Galatasaray oluyor. Bu da Fatih Terim'in imzası işte. 2-3 dokunuşla dahi tüm çehre değişebiliyor ve şampiyonluğun en güçlü adayı oluyorsun.

Organize atak yapabilen bir Galatasaray'ı görmek uzun zamanımızı aldı. Güçlü bir oyun planı var ve atılan goller de organizasyon dahilinde. Duran toplara kadar müthiş bir çalışma ürünü. Daha önce de yazdım. Atılabilecek golün en güzel hali "forvetini ya da hücum oyuncunu rakip kalenin içine solmak". Boş kaleye goller atıyoruz. Bunu Barcelona yaptığında büyük olay ama Galatasaray yaptığında pek konuşulmuyor.

5 yorum:

  1. fatih hoca çok iyi bi taktisyen

    YanıtlaSil
  2. Değerli kılan o zaten. İlk şampiyonluğu ile son şampiyonluğu arasındaki yıl farkı. Millet 4-5 senede eskiyor.

    YanıtlaSil
  3. hocam ligi 17 hafta görüyor. 34 hafta görse erkenden şampiyon olurduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 34 hafta görüyor da maalesef bu dönem böyle denk geldi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir