27 Mart 2020 Cuma

Terem Moffi & Galatasaray, Litvanya Ligi'ni de takip edebiliyor noktasına gelmeliyiz


Andone'nin ya da Diagne'nin takımda tutulacağını düşünmüyorum. Her ikisiyle de yollar ayrılacaktır. O vakit elde Falcao / Adem Büyük ikilisi dışında forvet alternatifi kalmıyor. İkisinin de belli bir yaş haddi var. O pozisyonu genç bir alternatifle güçlendirme gereği duyulacaktır. Hatta birçok pozisyon için gençleşmek, geleceğe dönük hamleler yapmak önemli. Kaynak elde edildikçe geri dönüşü bu tarz transferlerle gerçekleşmeli.

Fatih Hoca'nın yaz döneminde de hızlı, fizik olarak güçlü, oldukça hareketli forvet isteği bulunuyordu. Bu işin zirve noktası da Samatta'ydı. Belli bir noktaya gelindiği söylense de ibre Falcao'ya kaydı ve tarz değişti. Son gün Andone kiralanarak o ihtiyacı da giderelim deseler de futbolcunun şanssız sakatlığı planları bozdu. Neyse ki Adem Büyük'ün sürpriz katkısı vardı. O sayede çok büyük sorun yaşamadık.

Medyada Terem Moffi ismi dolaşıyor. Ocak ayında Belçika'nın KV Kortrijk takımına 150 bin avro'ya transfer olmuş. Geldiği yer de Litvanya Ligi. Belçika Ligi'nde ise şu ana kadar 7 maçta 4 golü bulunuyor. Aslında böyle futbolcuları direkt Litvanya Ligi'nde bulabiliriz. Uç bir örnek vermiyorum, scout ağı Dünya'da oldukça geniş. Biz de ülke standartlarında bu konuda oldukça iyiyiz. Belçika Ligi çıkışlı son dönemde birçok futbolcu Galatasaray'a transfer edildi.

Terem Moffi, 1.88 boyunda, fizik olarak oldukça güçlü ve hızlı bir futbolcu. Üzerine gidilebilir bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Çok büyük de bir bonservis bedeli karşımıza çıkmayacaktır. Scout onayı varsa bu iş gerçekleşebilir. Her pozisyona bu yönde adımlar atsak da, forvet konusunda atabilmiş değiliz. Falcao ve Adem Büyük'ü, hem genç, hem de daha farklı tarzda bir futbolcuyla alternatif altına almak elimizi güçlendirir.

Terem Moffi'nin tekniği ve yeteneği de hiç fena değil. Hava hakimiyeti de var ama bitiricilik noktasında gelişim göstermesi gerekecek. Yaşı henüz 20, mutlaka gelişim gösterecek. Piyasası da zaman içinde artacak zaten. Bu konuda erken hareket etmek, mümkünse de futbolcu bir yerlere gitmeden transfer etmek gerekiyor. Litvanya Ligi'ni de takip edebiliyor noktasına gelmeliyiz. Şu an 2-3 milyon avro'ya alsak az diyeceğiz ama oraya 150 bin avro'ya gittiğini unutmamalı.

5 yorum:

  1. litvanyaya gidene kadar ümraniyede gomisin kuzeni var burak abi,çocuğun odasında duvarda 2017-2018 sezonu şampiyonu gs posteri var,sosyal medya hesabında paylaşmıştı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de odamda posterler var, beni transfer etsinler :)

      Sil
    2. Bahsettigin Honore Gomis ile sene sonu sozlesmesi biten Nampalys Mendy akraba. :) O transfer icin ikna edebilir. Honore Gomis.. Bafede pek tabii. :)

      Sil
  2. Belçika'dan bize yine baya paraya gelir. Ama kulübü çok parlak değil ordan kurtarabiliriz. Yoksa club brugge, anderlecht filan olsa bize bakmazdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir de şu an o kadar imkansız rakamlar yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir