15 Mart 2020 Pazar

Yerli De Bruyne yorumları boşa değil


Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç hakkında yaratılmaya çalışan algının farkındaydık. Bloga da bu konuda bir şeyler yazmıştım. Aylardır konuşulan şeyleri sanki yeni bir habermiş gibi bu maç öncesinde ortaya çıkarmaya çalıştılar. Sonra da "futbolcuların aklı karıştırılıyor" üzerinden yaygara koparmaya çalıştılar. Aklı olan bu algıya kapılmadı zaten. Bu futbolcular da maçta gösterdikleri performansla en net cevabı verdiler.

Mert Hakan Yandaş, bu maçın en iyi isimlerinden biriydi. Ben de bu performansı konuşmak ve transferi halinde ne yapabilir üzerinden konuşmak isterim. Emre Kılınç da iyiydi bu arada, kenardan gelip takımına tempo ve oyun aklı kattı. Bu performansı göstereceklerini de biliyorduk. Bu adamlar Ocak ayında da ayrılabilirdi ama takımlarının iddiası için beklediler. Geçen haftalarda da ellerinden geleni yapıyorlar. Aidiyetlerine kimse bir şey söyleyemez.

Mert Hakan Yandaş'ın olası transferi kırılma noktası olacak. Hatta işi dönemin Selçuk İnan transferine benzetiyorum. Bu transferi yapan 2-3 yılı sürükleyecek gibi. Hele ki yabancı kontenjanı azalırsa bu yıllar daha da artar. Haliyle de kendisine verilecek paraya çok fazla takılmam mesela. Türkiye'de herkesin istemesini geçtim, Avrupa'dan da talipleri var. Büyük ihtimalle Euro 2020 kadrosunda da yer alacak. Piyasa yapma ihtimali de çok yüksek.

4-3-3 oynuyoruz ve böyle de devam edecek gibi. Bazı isimlerin de ayrılığını beklerken, 4-3-3 orta sahası adına direkt oynayacak yerli futbolcu avantaj sağlar. Mert Hakan Yandaş'ın da 10 numara özellikli bir 8 numara olduğunu söyleyebilirim. Emre Akbaba'yı 4-3-3 orta sahasında 8 gibi kullanmaya çalıştığımızda olmuyor mesela. Bu durum Taylan Antalyalı için de geçerli. Mert Hakan Yandaş tam da o pozisyona "cuk" diye oturacak isim.

Ömer Bayram, bazı anlar sırıtabiliyor mesela. Özellikle de pas ve teknik tarafta. Enerjisine ve sol ayağına lafım olamaz, bu konuda büyük fark yarattı. Yine de hücuma yerleştiğinizde oyun aklıyla değil, enerjisiyle ön plana çıkmaya çalışıyor. Mert Hakan Yandaş ise hem teknik kalitesi, hem de enerjisiyle ön planda. Temposu en büyük farkı. Bu temponun içine topu kullanımı da iyi ölçüde ekledi. "Yerli De Bruyne" yorumu boşa değil.

09.03.2020 tarihli yazı..

7 yorum:

  1. kendisi galatasaraylı bide kesinlikle kaçırmamak lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırmayacağız diye düşünüyorum.

      Sil
    2. seri yerine mert baya iyi oturur,çok komple oyuncu

      Sil
  2. Biz artık Şampiyonlar Ligi istiyoruz, başarı istiyoruz ve ağabey. Özledik Galatasaray'ımızı. Bu kadro bozulmaz (Seri hariç) + Luyindama +Mert Hakan +Kılınç alınsa başarılı olur muyuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın. Şu oyun yapısı değişmesin yeter ki.

      Sil
  3. İddialar yersizdi çocuklar da çıkıp takır takır oynadilar Galatasarayliya yakışır şekilde... Gelirlerse ikisi de faydalı olurlar. Özellikle Mert Hakan Yandaş

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir