2 Nisan 2020 Perşembe

Anıl Başaran & Galatasaray, özellikle de yerli üzerinden gençleşmek gerekiyor


Hele ki şu dönemde gençleşmek ve maliyetleri düşürmek önemli. Bunu da özellikle "yerli" üzerinden gerçekleştirmek gerekiyor. Yabancı sınırının yarın ne derece katılaşacağı bilinmez. Tek bildiğimiz katılaşacak olması. Genç yerlilere ihtiyaç olacak. Geçen yıllara bakınca o konuda çok da aktif değildik. U19 takımı adına birçok genci takıma katsak da, direkt A takım için çok fazla hamle yapamadık. 

Balıkesirsporlu Anıl Başaran'ın ismi bir süredir Galatasaray'la anılıyor. Haberlerde "sözleşmesi sezon sonu bitiyor" denilse de, TFF'nin resmi internet sitesinde 1 yılı daha var görünüyor. Yine de bonservis olsa dahi şartlar zor olmayacaktır. Balıkesirspor, ekonomik anlamda zor zamanlar geçiriyor. Bu sezon tüm imkansızlıklara rağmen geldikleri nokta da oldukça başarılı. Birçok genç futbolcuyla oynamalarına rağmen küme düşme hattında değiller. 

Onlar da bu tarz satışlardan gelecek parayı arıyorlardır. En iyi ihtimalle 1 yıllık sözleşmesi olduğunu düşününce de bonservis şartları yüksek olmayacaktır. Transfer tahtasını açamamaları durumunda da bu yılki başarılarını korumaları zor. Balıkesirspor açısından da zor bir durum. Galatasaray açısından baktığımda ise genç bir potansiyel forveti transfer edebilme ihtimali güçlü görünüyor. Işık görüldüyse de mutlaka üzerine gidilmeli.

Futbolcu hakkında çok fazla bilgim yok. Bitirici özelliğini fena bulmadım, ön alanda da hareketli bir genç. 2000'li, 20 yaşına girdi. Balıkesirspor'la da 1.Lig'de önemli bir tecrübe kazandığını düşünüyorum. Bu sezon forma giydiği 27 maçta 7 gol 1 asisti bulunuyor. Ayrıca kanat özelliği de var. Hareketliliği, tekniği ve bitirci tarafı değerli. Fizik olarak da mutlaka gelişmesi gerekecek. 1.80 boy forvet için çok da uzun değil ama hareketliliği ve tekniğiyle bunu kapatacaktır.

Oğulcan Çağlayan'la da anlaşma yapıldığı yazılıyor. O da genç, gelişim gösterebilecek bir isim. Şu ana kadar beklenilen düzeye gelmemesi kimseyi aldatmasın. Fatih Hoca'nın üzerinde durduğu yerliler için isim kim olursa olsun tamamım ben. Adem Büyük bunun en büyük örneklerinden biri mesela. Hatta Emre Taşdemir dahi beklentinin üzerindeydi. Bu tarz yerlileri önemsiyorum, özellikle de bonservis bedelleri yoksa.

2 yorum:

  1. Aslında bu tarz oyuncular alınabildiği kadar alınmalı aradan bir iki tane sıyrılıp çıkan mutlaka olacaktır. Bir iki futbolcuyu yıllarca olacak diye beklemekten daha iyidir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir