16 Nisan 2020 Perşembe

Aralarına da zirve Selçuk İnan'ı ekle, sonra kendi topunu tüfeğini üret


Maçkolik'te, Melo ve Lemina ya birlikte oynasalardı üzerine güzel bir soru sorulmuş. Lemina henüz 1 sezonu tamamlamadı ama şimdiden unutulmayacak ve "keşke daha uzun yıllar kalsa" dediğimiz orta sahalardan biri oldu. Melo da böyleydi. Juventus'tan kiraladık, müthiş bir sezon geçirdi ve takımda tutmak için zorlanmıştık. Sonrasında 1 yıl daha kiralık derken, sonraki sezonun başında bonservisini aldık. Lemina için bu süreç zor işler tabii, hele ki bugünün şartlarında. Keşke aynı kaderi yaşasa o da.

Melo sonrası o boşluğu doldurmamız hiç kolay olmadı. Fernando gibi bir isim gelmiş olsa dahi ısrarla "Melo" dedik. Fernando da lider özellikli bir futbolcuydu. Çok göstermez ama mücadelesiyle de takımın olmazsa olmazıydı. Yine de sinmedi bir şeyler içe ve her zaman eleştirilecek nokta bulmuştuk. Lemina'da ise öyle değil. Melo'dan bu yana ilk kez o boşluğu doldurmaya yaklaştık dedik. O hırsı ve ateşi görebiliyoruz çünkü.

İkisi arasındaki kıyasta cevabım net şekilde Melo olur. Galatasaray'da izlediğim en iyi 3-4 orta sahadan da biri. 6 numara olsa da teknik meziyetleri de üst düzey, hücum katkısı olan, topla çıkabilen, çok güçlü bir orta sahaydı. Lemina'nın temposu da oldukça yüksek, yine oyunun 2 tarafında meziyeti var ama Melo kadar sert ve istikrarlı değil. Biraz sakatlık sorunu var. Sahada olduğunda ise farkını net şekilde ortaya koydu ve Melo gibi aidiyet sahibi.

Birlikte oynamaları üzerine ise bir eklemem olur. Aralarına da zirve Selçuk İnan'ı ekleyelim ve sonrasında kendi topumuzu, tüfeğimizi üretelim. Selçuk İnan / Melo ikilisinin iyi dönemini bir daha yakalayabilir miyiz bilmem. 2011 / 2012 şampiyonluğunun da kilit isimleri. Oyunun iki tarafında muazzam katkıları vardı ve bu da tabela noktasına fazlasıyla yansımıştı. O gün 4-4-2 oynuyorduk. Lemina'yı da denkleme eklersek müthiş bir 4-3-3 de ortaya çıkar.

Lemina'yı 6 numara gibi kullanırız. Geriyi süpürür, topla sürpriz çıkışları olur ve tempoyu yükseltir. Selçuk İnan ve Melo ise dönemin 4-4-2'sinin merkezinde olduğu gibi 8 numara oynarlar. En iyi dönemindeki Selçuk İnan'ın temposu da yeterliydi. Oyun görüşü ve aklı, tabela özelliği zaten yüksek. Melo da 8 numarada biraz daha rahat oynar ve işin hücum tarafını iyiden iyiye destekler. Topla çıkabiliyor, pas ve teknik özelliği pozisyonuna göre yüksek. Tabela özelliğini de zaten biliyoruz.

7 yorum:

  1. paran varsa hagi'nin yeri bile dolar. ama melo gibisi bi daha olamaz.

    YanıtlaSil
  2. Sercan Yıldırım ile ilgili bir şey gördüm yazmadan geçemeyeceğim. Survivor'da ayak tenisinde bile çok kötü. Profesyonal bir futbolcunun ayağı bu kadar kötü olamaz. Futbolcuyken de aynıydı, karşı karşıya pozisyonlarda golü bir türlü yapamıyordu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa altyapisinda futbolcularin karar mekanizmasiyla ilgili bi sikinti var zaten. Sercan da Volkanda sorun bitiricilik degil topa ne zaman vuracaklari.
      Enes Unalda da ayni sorun var.
      Mesela Elmanderin karar almasi cok iyiydi nerede ama bitiriciligi ust duzey degildi ancak nerede vuracagini bilirdi topa.

      Sil
    2. Sercan Yıldırım'ın kafa yapısı maalesef sorunlu.

      Sil
  3. Selçuk regista önünde Lemina ve Melo iki tane box to box harika olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan'ın kariyeri o yönde gelişse futbol ömrünü de uzatırdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir