11 Nisan 2020 Cumartesi

Artık kaderi Galatasaray'la yazıldı, böyle devam edecektir


Geçtiğimiz günlerde Muslera'nın güzel bir röportajı yayınlandı. Güzel satır başları var, biz de üzerine konuşalım. Fatih Hoca'nın yardımcısı olmak ister misin sorusuna "böyle bir şey isterse seve seve" diyor. Yıllardır Türkiye'de ve buradan da ayrılmak isteyeceğini düşünmüyorum. Çocukları burada doğru, düzeni oturdu, mutlu da. Şu an 33 yaşında ve kaleci için düşünürsek bunları konuşmak için erken tabii. Bu seviyede 3-4 yılı daha olduğunu düşünüyorum. Artık kaderi Galatasaray'la yazıldı, böyle devam edecektir.

Mehmet Ekici'nin frikiğini kurtarması üzerine ise "önemli bir kurtarıştı ama maç devam ediyordu" demiş. Çok konuşmadık da çok çılgın bir kurtarış o. Belki de kaleci için sezonun hareketi diyebilirim. Her kalecinin başarabileceği bir iş değil ve çok kritik dakika. Mehmet Ekici de sezonun frikiğini atmasına rağmen Muslera'ya denk gelmesi onun şanssızlığı. Fenerbahçe deplasmanında alınan galibiyette imza hareketlerden biri oldu.

Futbola başladığında 11 yaşına kadar forvetmiş. Forvet olarak kötü olduğunu ama kaleci olmasaydı forvet olarak devam etmek istediğini söylüyor. Galatasaray'da da 1 golü var. Mascherano'nun Barcelona'da attığı gol sayısıyla eşit diyebiliriz. Belki ileride bir penaltı imkanı daha doğar, bilinmez. Penaltıdan golü attığı sezon da oldukça çılgındı. Öyle bir an geldi ki fırsat eline geçti. Fatih Hoca da düşünmeden bunu istedi. Güzel bir andı.

İdolünün Oscar Cordoba olmasına şaşırmadım. Muslera yaşlarında, o dönem Güney Amerika'dan çıkan her kaleci için sonuç bu. Boca günlerinde büyük bir efsaneydi. Bizler Mondragon'u daha çok biliriz, o da Türkiye'de daha fazla kalmasından ötürü. Cordoba onun önündeydi ve Beşiktaş'a gelişi de büyük işti. Muslera gibi birçok kalecinin de ayni idole sahip olduğunu görebilirsiniz. Sonrasında Taffarel de onun için büyük bir örnek olmuştur.

Burak Yılmaz'ın da hem birlikte oynadıklarında, hem de rakip olduklarında onu en çok zorlayan forvet olduğunu söylüyor. Bu da şaşırtıcı değil. Forvet konusunda bahsettim, gerçekten büyük bir forvet. Takım arkadaşı oldukları dönem de oldukça yakınlardı. Kabul edelim ki o kötü gidişat içinde bir derin Galatasaray vardı. Takım içinde bir durum. O grubun etrafında da hocalar geldi gitti, çok şey değişti. Tabii bu daha farklı bir konu, o günler geride kaldı.

9 yorum:

  1. En az 3 sene daha oynar hatta fazlası bile olabilir. Kaleci konusu biraz karışık yerli kaleciler konusu hep sıkıntıydı. Simovic ten sonra hayrettin ve nezihi den beri yerliler hep sorunluydu. Yabancı kalecilerde ise çoğunlukla tercihler doğruydu. Arada evet kötü yabancı kalecilerde oldu ama genel olarak yabancı kalecide hedefi tutturduk. Stauche Friedel mondragon taffarel muslera... ama yerli kaleci konusunda da birşeyler yapmak lazım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence daha fazlası. İş çalışmaya bakar. Kaleci için 33 bence yaşlı değil.

      Sil
  2. Abi sana bir yazı önerim olacak. Adı neredeyse her transfer döneminde Galatasaray ile anılan ama bir türlü transteri gerçekleşmeyen isimler hakkında yazabilirsin. Mesela Balotelli.

    YanıtlaSil
  3. Bıraktıktan birkaç sene sonra Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi olarak anılacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şu an bile en iyisi :(

      Sil
    2. Bence de en iyisi ama şu an simovic ve taffarel le karsilastiranlar var. Bırakınca kıymeti daha çok anlaşılacak

      Sil
  4. Simovic karşılaştırıldığı bir taffarelimiz oldu onu karsilastiracak da mondragon ama muslera ile karşılaştırılacak bir kaleci daha gelebileceğini düsünmuyorum. Allah ömur verirse goreceğiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera ile Taffarel karşılaştırılıyor yine de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir