25 Nisan 2020 Cumartesi

Bu anketi açarken de olası bir Taffarel / Melo çekişmesini tahmin ediyordum


Muslera mı Taffarel mi konusu yılların tartışması. Bu farklı bir konu tabii. Galatasaray forması giymiş ve performans anlamında en iyisini vermiş Brezilyalıyı sormak istedim. Bu anketi açarken de olası bir Taffarel / Melo çekişmesini tahmin ediyordum. Genç arkadaşların ağırlıklı takipçi olduğunu düşünerek, kazanan da Melo olur diye tahmin etmiştim. Uzun süre bu anket sonuçları eşit olsa da, Taffarel son bir atakla kazanmayı başardı.

2 ayrı grup oluşturduğum için diğer adayları da konuşmak lazım. Hakları yenen isimler olduğunu düşünüyorum. Başta da Capone gelir. Grubundaki oyu sadece yüzde 3.1'di ve Fernando'nun arkasında kaldı. Bana sorarsanız Taffarel ve Melo'nun arkasına yazılacak 3. Brezilyalıydı. Galatasaray'da 3 sezon forma giydi ve kötü maçını hatırlamadığım bir futbolcu. İsimsiz olarak geldi, az paraya büyük katkının kitabını yazdı. En azından final grubunda olmasını bekliyordum.

Jardel harici diğer isimlerin geneli de birbirine yakın oylar aldı. Fernando, Lincoln ve Mariano gibi isimler de vardı. 1 şık imkanı daha olsa Alex Telles'i alacaktım ama ondan da istediğimizi aldığımızı söyleyemem. Fernando ve Mariano bence pozisyonları adına kaliteli yabancılardı. Lincoln de oynadığı futbolla büyük heyecan uyandırdı ama hiçbiri adına "efsane" nitelendirmesi yapamam. Taffarel ve Melo konusundaki seviye bambaşka.

Taffarel, yüzde 49.7 ile 1. oldu. Benim de tercihim oydu, çünkü onunla uç başarılara uzandık. Uefa ve Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi çeyrek finali, birçok efsane maç. Bu başarılarda da mutlaka bir imza hareketini görmek mümkün. Galatasaray formasını 3 yıl giydi ve efsaneler diye başladığımızda onun da adını söyleyeceğiz. Taffarel mi Muslera mı tartışmasında ise ibrem biraz daha Muslera'ya kayıyor. Çünkü tarihte eşi benzeri pek görülmemiş bir istikrar. Taffarel de böyle der.

Melo ise yüzde 43.1 ile 2. sırada. O da efsaneler arasında. Burada kazanamama nedeni de rakibin Taffarel olması. Melo belki de oynadığı pozisyon itibarıyla Galatasaray'ın en iyilerinden biri dahi olabilir. O da uzun yıllar forma giydi, büyük başarılar kazandık, biraz da onun sayesinde saha içinde "psikolojik üstünlük" kazandık ve derbi galibiyetleri geldi. Bunlar unutulmayacak elbette. İstikrarı sallansa da, yaptıkları unutulmayacak.

Jardel de yüzde 7.2 ile 3. sıradaydı. Büyük golcü, bunu tartışmayız. Sadece 1 sezon forma giydi ve çok daha uzun yıllar görmek isterdim. Eminim ki gol rekorlarını da kırardı. Süper Kupa'yı getirdi, Şampiyonlar Ligi'nde efsane bir performans gösterdi ama lig şampiyonluğu gelmedi. O sezonun 2. yarısında da sakatlıklar nedeniyle performansı sekteye uğradı. İsim olarak büyük olsa da efsaneler arasında anar mıyım bilmiyorum. Daha iyilerini izledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir