28 Nisan 2020 Salı

Elmander / Gomis, birlikte oynasalardı?


Mackolik'in "ya birlikte oynasalardı" serileri güzel. Şu günlerde güzel bir beyin fırtınası ve üzerine konuşma imkanı veriyor. Elmander / Gomis için de ya birlikte oynasalardı demişler. Son yıllarda en çok sevdiğim 2 forvet desem yalan olmaz. Drogba gibi iddialı, Burak Yılmaz gibi de müthiş iş yapan forvetlerimiz de oldu ama bu 2'li benim için daha farklı. Önce aidiyeti ön plana çıkarırım, sonrasında da oyun tarzlarına göre katkıyı.

Elmander'in Galatasaray formasıyla 61 maçta 17 gol 10 asisti var. Tabela olarak az deriz ama katkı farklı işte. Geçmişle bugünün farkı diyelim hatta. Daha eski yıllarda bu istatistik üzerinden büyük bir başarısızlık hikayesi yazarız. Öncelik gol çünkü, oyun bunun üzerinden okunuyordu. Bu yıllarda ise forvetlerden beklentiler değişti. İşin mücadele tarafı da ön plana çıktı ve Elmander de bu konuda en iyilerden biriydi.

Elmander'le her forveti bir arada kullanmak mümkün. O işin mücadele tarafında olacak ve yanında oynayan forveti rahatlatacak. Yanında oynayan forvet de daha rahat nefes aldığı için performansını yükseltecek. Gomis de gol noktasında son yılların en iyisi olduğu için, bu 2'li göze oldukça hoş geldi. Bir arada rahatlıkla oynayabilecek isimler ve tarihe de geçebilirlerdi. Elmander'i birçok forveti yükseltirken izlemiştik.

Gomis'i keşke daha öncesinde transfer edebilseydik. Hatırlarsınız, Drogba sonrası 1. alternatif oydu ve o dönem bonservisi elindeydi. Nedenini bilmediğim şekilde istenmedi ve o da kendisine farklı bir rota çizdi. 2014 yılından bahsediyorum, şu zamana gelene kadar ki ulaşabileceği gol sayısını düşünebiliyor musunuz? İyi bir karakter olduğunu gördük, bugün dahi aidiyetini her fırsatta dile getiriyor. Gomis'in hakkını gerçek anlamda veremedik. Son günlerde sık kullanıyorum bu cümleyi ama gerçekten de öyle.

Elmander'le de biraz daha devam edebilirdik. Yabancı sınırı da zorladı tabii. Yine de Hasan Şaş, bu konuda hata yaptıklarını söylemişti. Bizden ayrıldığı dönemde 32 yaşındaydı diye aklımda. Böyle çalışkan ve mücadeleci bir forvetin de en az 2 yılı daha vardı. O dönem Burak Yılmaz / Drogba gibi isimler daha ön plandaydı ama Elmander de ciddi bir alternatif olabilirdi. Çabuk vazgeçtik ve o rotasyondan önemli bir ismi çekmiş olduk.

6 yorum:

  1. Son dönem yaşadığı sakatlıklar onu performans olarak biraz geri atmıştı, üzerine gelen yaş algısı ve yabancı sınırı eklenince yolların ayrılması kaçınılmaz oldu. Şimdi geriye baktığımızda, kendisini özlediğimiz bir gerçek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. 2. sezonu çok sakat geçti ve üzerine hamleler yapılınca gözden düştü.

      Sil
  2. Elmander'in ilerdeki baskısı sayesinde rakip defanslari bunaltiyorduk. Gomis'in golcü yapısı ile birleşince harika bir ikili olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alttaki adsız arkadaşın yorumu müthiş yanıtladı :)

      Sil
  3. kısa dönem birlikte oynadılar ama elmander-baros ikilisinde ortaya çıkanlar bu soruya cevap veriyor gibi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir