26 Nisan 2020 Pazar

Enes Ünal & Galatasaray, önceliği gol olmasa da oyun düzeni adına önemli


Andone'yle devam edilmeyeceğini kesin gibi görüyorum. Ligin 2. yarısında dahi devam edeceği şüpheli iken, sakatlıktan erken dönüşü ışık yakmıştı. Bir de forvet transferi adına para harcamayalım da denilerek takımda kaldı. İyi dönemedi tabii, bu da doğal. Uzun bir ayrılık, alışma dönemi olmalıydı. Tam da ateşin içinde döndü derken, Andone'yi de kazalım diye bir fırsatımız yoktu. Ligler yeniden başladığında şansı var tabii, fizik olarak herkes eşit seviyeye gelecek.

Kiralık ve maliyeti var. En iyi şartlarda dahi devam edilmesi zor. Haliyle de forvet transferi ihtiyacı doğacak. Falcao ve Adem Büyük iyi isimler olsa bile, 2 alternatifle tüm sezon gitmez. Belli yaş hadleri var ve orada genç bir alternatif de bulmalı. Hep yazdığımız şeyler olsa da, transfer yapmak zor. Bonservis bedeli verebilir miyiz sorusu dahi şüpheli. Satış yapmalısın, satış yaptığında dahi o parayı hunharca harcayamazsın.

Galatasaray'ın Enes Ünal'ı kiralamak istediği yazılmış. Okay Yokuşlu için imkansız diyordum, Enes Ünal biraz daha imkan dahilinde. Şartlar ne olursa olsun Avrupa'da devam etmek isteyecektir ama oynadığı takımların seviyesi bir noktada kaldı. İleri gidemediğini düşünüyorum. Geçen sezon Levante'ye kiralanmıştı, bu sezon da Valladolid'de kiralık olarak oynuyor. Toplamda 26 maçta 6 gol 2 asisti var.

Oyun yapısı biraz daha değişti tabii. Daha "yardımcı forvet" gibi oynamaya çalışıyor. Takımın oyun düzeni adına önemli, öncelikli gol silahı değil. Bu işi de fena yapmadı. En azından forma istikrarını kazandı ve kötü bir sezon geçiriyor diyemem. Yine de belli bir noktada kaldı. Villarreal'de devam edebilir mi, ederse forma süresi ne olur gibi konular muamma. 22 yaşında, hala çok genç ve önü açık. Yine de aşama kaydetme noktasında tartışılıyor. Benim de çok fazla beklentim yok.

Yeteneğinden şüphem olmasa bile belli konularda sınırlı. Fena bir bitirici diyemem, teknik özelliği var, oyun aklı güçlü. Fizik konusu, hız gibi şeyler ise soru işareti. Mücadele tarafı kafama takılıyor ve çok ezilebiliyor. Bu yüzden de hiçbir zaman öncelikli tercih gibi görünmüyor. Milli Takım ne kadar potansiyelli olsa da forvet konusunda güçlü değil. Haliyle de Enes Ünal'dan vazgeçmek mümkün değil.

Galatasaray'da da öncelikli tercih olması zor. Falcao varken 2. bir ismin 11 görmesi zor. Enes Ünal elbette Adem Büyük'ün önünde bir yetenek ama bu sınırlar içinde Adem Büyük'ü daha değerli bir alternatif gibi görüyorum. Savaşıyor çünkü, daima ayakta. Enes Ünal ne kadar yetenekli olsa da, ayakta kalır mı bilmiyorum. Fatih Hoca, onu Milli Takım'a ilk çağıran isim diye hatırlıyorum. Tanıyor ve yerli olması avantaj. Bu konular da avantaj elbette.

8 yorum:

  1. Aslında yetenkli üzerinde durulması gereken bir genç
    Ancak şu durumda kiralık bir Enesdense Bonservisiyle bir Ogulcan daha iyi olur maas konusunda da daha uygundur
    Abi ben bu Oğulcandan cok sey bekliyorum:) Allah'ın izniyle ilk onve transfer olsun da hele bir
    Uzun zamandır Hakan Şükür tadinda bir forvetimiz olmadi belki bir ihtimal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Şükür tarzı ile o kadar uzaklar ki birbirlerine.

      Sil
    2. Tarz olarak evet ancak efsane olarak ana bilecegimiz bor forvet
      Mesela Umit Ve Necati de vardi vardi ancak bir Hakan degillerdi

      Biz uzun zamandir Buraktan sonra her yil forvet yeniliyoruz artik bir yerli forvete ihtiyac var

      Sil
    3. Oğulcan da değil işte. Oğulcan, kanat özellikli, daha teknik ve hızlı diyebileceğin bir forvet olur. Ki bence bizde forvette de olmaz, kanat gibi görürüz. Adem Büyük o dediğin tarza daha yakın.

      Sil
    4. Her sey calismayla ola bilecegine inaniyorum abi
      En yakin ornek Burak Yilmazi vere biliriz mesela 2009 da Fenerbahçeye transfer oldugunda Aragones onu her mevkide denemisti zaten bir ise de yaramisligi yoktu ancak son 8 sezonun Turkiye icin en onemli forveti konumuna geldi
      Avrupada da adindan soz etdirdi
      Ogulcanda o hirs istek var evet tarzi biraz farkli ancak zamanla devsirile bilir en buyuk avantaji Falcaoyla beraber calisa bilme firsati
      Bu dar donemde yerli bir santrafor ilac gibi olur

      Sil
    5. Çalışır, gelişir de en fazla Adem Büyük olur belki. O bile bir şey tabii. Hakan Şükür dedin, o bambaşka bir tarz.

      Sil
  2. Farklı bir tarz olarak elimizde bulunması faydalı olabilir. Fatih Hoca belli maçlarda kullanır kendisini yardımcı forvet olarak kıymetli bir hale gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Falcao gibi oynar en fazla, orada da yedeği olarak devam eder.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir