23 Nisan 2020 Perşembe

Erdoğan Yeşilyurt & Galatasaray, Rıza Çalımbay'ın bu tarz kazanımlarına alışığız


Rıza Çalımbay'ın bu tarz kazanımlarına alışığız. Yıllardır yapıyor ve elindeki isimlere değer katıyor. Sivasspor'da da bunu en iyi şekilde başardı. Yükselttiği isimlerle de şampiyonluk yarışı veriyor. Şanssızlığı, o isimlerin sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması. Sivasspor, bu futbolculardan önemli rakamlar kazanabilirdi ama futbolcular takımda kalma yanlısı değil. Seviye atlamak istiyorlar ve zamanları da geldi. 

Sivasspor, şampiyonluk yarışını tercih etti ve futbolcuları Ocak ayında satmadı. Futbolcular da sezon sonuna kadar bu yarışı verme yanlısıydı. Sezonun geri kalanı ne olur bilinmez ama savaşmaya devam edecekler. Sezon bittiğinde ise bu isimleri yeni kulüplerinde göreceğiz. Onun da Galatasaray olmasını bekliyoruz. Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç odaklıydık, bir de Erdoğan Yeşilyurt'u konuşmak gerekecek.

Bu futbolcular kadar konuşulmasa da, kenardan gelip müthiş iş çıkardı. O da Rıza Çalımbay'ın elinde seviye atlayan futbolculardan. Şu an ligin en iyi 12. adamlarından biri ve kenardan geldiği hemen hemen her maça da etki ediyor. Bu sezon toplamda 27 maçta 5 gol 4 asisti var. Ağırlıklı olarak sağ kanat oynasa da, sol kanatta da oynayabiliyor. Hatta her 2 bekte oynadığı maçlar dahi var. Kanatlar adına joker diyebiliriz.

Tabii Galatasaray'ın kanat pozisyonunda birçok futbolcusu var. Onyekuru gider mi kalır mı bilmem, bir de Feghouli'nun durumu kesin değil. Oraya her şartta yabancı da gelir. Gelmese dahi, Emre Kılınç geldi saysak, Jesse, Ömer Bayram, Adem Büyük, Jimmy Durmaz, alttan gelebilecek Yunus Akgün, Ali Yavuz Kol gibi gençler de olacak. Erdoğan Yeşilyurt kadroyu şişirir mi gibi düşünceler olabilir ama rotasyon için değerli olacaktır.

Hızlı, teknik özelliği olan bir kanat. Patlayıcı özelliği var ve kenardan geldiğinde etki etmesini iyi biliyor. Bu tarz hücum jokerleri daima iş yapar. Sözleşmesinin bitiyor olması da büyük avantaj. Bir anda 3 tane iyi yerliyi alma imkanı ve birbirlerini de tanıyorlar. Uyum konusunda da sorun olmaz. Maliyetleri düşürmeliyiz diyoruz, bu tarz yerlilerle rakamlar aşağı inecek. Belli noktada kaliteden ödün verilse de hareketlilik ve mücadeleden taviz vermemeli.

12 yorum:

  1. İyi bir oyuncu ama bence kadroyu şişirir. Hatta o rotasyona Jimmy de fazla. Ben Ali Yavuz'un zamanının geldiğini düşünüyorum. Ne kadar henüz kendini gösteremesede Yunus'un önünü de kesmemek lazım. Ha Feghouli ile yollar ayrılırsa o zaman düşünülebilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jimmy bence de fazla ama Erdoğan Yeşilyurt'u da görmek isterdim.

      Sil
  2. Ekonomik durumumuzun seyrine göre daha değerli hale gelebilir ama Emre Kılınç'ın dahi düzenli ilk 11 oyuncusu olabileceği muamma. Bu transferin kanat rotasyonunu vasatlaştırabileceğini düşünüyorum. Kaldı ki Erdoğan'a verilecek şans Jesse ve Yunus'a hayli hayli verilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarim ikisi de fiziksel calisma yapiyordur bu donemde. Ali Yavuz'un yarisi kadar olsalar o kadar fark yaratirlar ki.

      Sil
    2. Yunus Akgün'e verildi zaten, maalesef ışık vermiyor.

      Sil
    3. + ekonomik nedenlerle zaten ödün vereceksin. Bu kaçınılmaz.

      Sil
  3. Kaleci için Nurullah Aslan, stoper Tayyip Sanuç, sol bek Ali Eren İyican, sağ bek Mert Yılmaz için düşüncelerin neler? Dorukhan Toköz'ün sözleşme feshi gibi konular konuşuluyor. Bana pek inandırıcı gelmedi. Doğruysa almalıyız tabii ki. Bunun yanında Mert Hakan ve Emre Kılınç gibi isimler zaten bir süredir konuşuluyordu. Bu yazdığım isimlerle birlikte kadromuzda bulunan Ömer Bayram, Adem Büyük, Emre Akbaba gibi isimleri de düşününce yerli rotasyon ve 11 açısından güzel bir genç jenerasyonumuz olurdu. Bu isimler bize uygun mu sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurullah Aslan için fikir verebilirim, diğer isimleri daha net araştırmam lazım. Nurullah Aslan'ı iyi biliyorum. Cech'e benziyor, uzun kaleci. Oldukça yetenekli ama Galatasaray'da 1. kalecilik bambaşka bir seviye. Yedek de oturmasını istemem.

      Sil
    2. Muslera sonrası için çalışmalar yapılmalı, böyle potansiyeli olan bir kaleci alınıp 2-3 yıl kiralık takip edilmeli diye düşünüyorum. Okan Kocuk da iyi kaleci aslında ama ben potansiyel olarak çok daha fazlasını verebileceğini düşünmüyorum

      Sil
    3. Bence de yapılmalı ama yerli bir isimle bu başarılamaz gibi diye düşünüyorum. Bizde de o kültür ve sabır yok.

      Sil
    4. Doğru diyorsun Türk kaleci bizim takımda olmuyor aslında. Fenerbahçe olsun, Trabzon olsun onlarda iyi Türk kaleciler oluyor. Ama bizde olmuyor ilginçtir

      Sil
    5. O kültürü de, hele ki Muslera gibi bir kalecinin ardından oluşturamayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir