6 Nisan 2020 Pazartesi

Fatih Hoca döneminin kötü transferlerini konuşunca ilk sıralardaki yeri tartışılmaz


Negatif nostaljinin doruklarında olan bir isim. Fatih Hoca döneminin "kötü transferlerini" konuşunca da benim için ilk sıralardaki yeri tartışılmaz. 2011 / 2012 sezonunun Ocak ayında transfer etmiştik ve şans bulduğu birkaç maçın ardından bir daha forma yüzü bulamamıştı. Manisaspor günlerinde parlayan bir futbolcu olsa da, o dönemde dahi yukarıda seviyede neden yapamayacağına yönelik izlenim veriyordu.

Sizi bu tarz transferlere biraz da "yabancı sınırı" itiyor. Mecbur yerli alıyorsunuz ve bazı noktalarda da kalite arayacak lüksünüz kalmıyor. Hele ki Ocak ayı için. Kimler ne paralara geldi. Bugün bir liste yapsak geçmiş acı tecrübelerle dolu. Yiğit Gökoğlan da o isimlerin başında. Manisaspor günlerinde Yiğit İncedemir'le birlikte parlamış olsalar da yukarıya adımı sadece kendisi atabildi. Sadece Galatasaray da değil, birçok iddialı takım bu transferi konuşuyordu.

Galatasaray'a geldiğinde de 23 yaşındaydı. O dönem için "genç bir potansiyel" gözüyle bakıyorduk. Ben de olumlu yanları aramaya çalışmıştım. Ağırlıklı olarak hızıyla öne çıkardı. O kadar hızlıydı ki, 100 - 200 metre atletlerine yakın bir hızdan bahsediyoruz. Geçmişinde de atletizm vardı. Bu dönemde ters ayaklı, kat eden kanatlar tercih ediliyor. O dönem ise çizgi oyuncuları düşünülüyordu. Yiğit Gökoğlan da tipik bir 4-4-2 sağ kanadı gibiydi.

Tabii bizim 4-4-2'mizde kanatlar orta saha özellikliydi. Kulübede ise kanada hız katabilecek sadece Aydın Yılmaz vardı. O da henüz çıkışını yapmamış durumdaydı. Haliyle de takıma hız katacak bir kanat düşünülerek transfer edildi. 2.5 milyon avro'luk bonservisi vardı, hiç unutmam. Geldiği dönem de direkt olarak şanslar buldu ama hiçbirini değerlendiremedi. Sonrasında Aydın Yılmaz yükseldi ve 12. adam oldu. Engin Baytar da ilk 11'deki yerini perçinledi.

Bu transferin acı bir sonucu da var. Yiğit Gökoğlan transfer edilince, Colin Kazım bir anda "forma bulamam" düşüncesine kapıldı ve ayrılmak istedi. İlk 11'deki yerini de Engin Baytar'a kaptırmıştı. Bu transfer direkt onun yerine yapılmış gibi düşündü. Oysa forvet adına da alternatifti ve mutlaka şans bulurdu. Galatasaray sonrası o da tutunamayanlardan mesela. Birçok kulüpte kiralık dolaştı, bir ara yine döndü, kampa katıldı ama tutunamadı. Kendisi de söyler, en büyük pişmanlığı.

Yiğit Gökoğlan'ın Galatasaray kariyerine bakınca Fatih Terim, Mancini ve Prandelli gibi teknik adamlarla çalıştığını görebilirsiniz. Kendisine Mancini de şans vermiş ama beklentiyi karşılayamamıştı. Galatasaray sonrası da oradan oraya sürüklendi ve kademe kademe düştü. Bugün 30 yaşında ve 2. Lig'de forma giymekte. Galatasaray tarihinin en kötü transferlerinden biri olarak da anılmaya devam edecek.

10 yorum:

  1. Bu Yiğit isimli futbolcu hakkında pek bir şey söylemeye gerek yok aslında. Dediğin gibi hayal kırıklıklarında en başlarda. Verilen ücret yüksek olmasa çok konuşmayız da... Futbol oynamaya gelmemiş gibiydi, ama Kazım için uygunsa senden çok güzel bir yazı gelir diye düşünüyorum. Kariyeri (gittiği ülkeler, yaptığı seçimler), kişiliği her yönüyle farklı bir adamdı. Gol sevincinde desibel rekoru kırdığımız o maçta, attığı golden sonra Fenerbahçe teknik kadrosuna doğru bir koşuşu vardı, hep aklımda. :) Gittiği sezon ilk yarı gayet iyi performans göstermişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazım'ı sever, beğenirim. Bizden giderek hayatının hatasını yaptı ama onu bu paniğe de biz sürükledik.

      Sil
  2. Kazım eğer bunun yüzünden gittiyse çok yazık olmuş. Kazım Yiğit'e göre 5 gömlek filan daha iyi oyuncudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik oldu ve forma bulamayacağına inandı. Formayı da Engin Baytar'a kaptırmıştı.

      Sil
  3. Colin kazım da iş yapardı takımda ama şimdi sen yazdıkça kimlere ne paralar verilmiş daha iyi farkediyorum. Yazık işte böyle böyle gelindi bu günlere. Şimdi kimi satsam da kimi alsam diye kılı kırk yarmak zorunda kalındı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milyon tane adam sayarım böyle. Tabii yabancı sınırı da bizi böyle işlere itiyordu.

      Sil
  4. Yekta Kurtuluş hakkında ne düşünüyorsun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalama bir yerliydi. Rotasyonda iş gördüğü zamanlar var.

      Sil
  5. Engin baytar, aydını da yigiti de hayrovici de bilmemnesini de top diye oynardı konusu gecince diyeyim dedim onla ilgili de bekleriz bir yazı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çarpanlarına bile ayırırdı. Anarız mutlaka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir