17 Nisan 2020 Cuma

Fatih Hoca'nin elinde hangisini daha uzun süre görmek isterdiniz?


Bazı futbolcular için "Fatih Hoca döneminde görmek isterdik" diye konuşuruz. Yanlış zaman deriz ya, o zamansızlık genellikle Fatih Hoca'nın takımın başında olmadığı sezonlar. O ara dönemlerde iddialı birçok futbolcuyu izlemiştik. İyi iş yapan, ortalama performans gösteren ya da direkt hayal kırıklığı yaratan isimler de var. Twitter'daki ankette sorduğum isimlerin ortak noktası ise "Fatih Hoca döneminde takımda yer alsalar" ciddi anlamda iş yapabilecekleri.

Bruma, yüzde 33.6'yla 1. sırada yer alıyor. Benim de oyum Bruma'ya gitmişti. Fatih Hoca'yla birlikte 1 aya yakın zamanları var ama hocanın onu kullanabildiği maç sayısı 3. 18 yaşında bir genç futbolcu için de konuşmak adına oldukça erken. O dönem için iddialı bir transferdi, ciddi yatırım yapıldı ama Fatih Hoca'yla uzun yıllar çalışamadılar. Çalışabilmeleri durumunda, Bruma'nın çok daha önemli yerlere geleceğini düşünüyordum.

Sakatlıklar, sık hoca değişimi ve kiralık gitti geldi derken 2.5 yılını kaybetti. O 2.5 yıl içinde istikrarlı şekilde hocanın elinde olsa eminim ki görüntü değişecekti. Bruma'nın şanssızlığı da bu. Haliyle 1. sırada olmasından daha doğal bir şey olamaz. PSV'de işler iyi gitmiyor, hala 25 yaşında. Bakarsınız yeni dönemde bu ikiliyi bir arada görebiliriz. Garry Rodrigues'in 27-28 yaşında yükseldiğini gördük. Bruma gibi bir yetenek için asla geç değil.

Podolski de yüzde 27.6 ile 2. sırada. Onu da 3. döneminde takımda görmek istemişti. Köln günleriydi tabii, bizi aşar durumdaydı. Zaten oradan da Arsenal'e gitti. Tam da hocanın kalemi bir futbolcu. Direkt 4-4-2'ye dön ve forvet oynat. Net bitirici, istediğinde de mücadele olarak oldukça ön planda. Maç seçmesi sıkıntı işte. Galatasaray'da da sorunu buydu. Bazı maçları ciddiye aldı, çoğu maçta ise ortada yoktu. Bu takımın da kötü durumuyla doğru orantılı. Fatih Hoca'nın elindeki Podolski daha farklı olurdu.

Kewell ise yüzde 24.5 ile 3. durumda. Kewell için de "şampiyonluk görmesini isterdik" deriz. Yanlış zamanda gelenlerden. Galatasaray forması giydiği her an elinden gelenin fazlasını yapmış ama sakatlık durumu ve takımın gücüyle alakalı sorunlardan ötürü performansı dalgalanmıştı. Onun da ilk 2 sezonunu baz alırsak, Fatih Hoca'nın elinde ciddi bir koza dönüşebilirdi. Yine 4-4-2 adına net bir forvet değil mi? Podolski de kanat gibi geçse de, bu isimlerin forvet gibi oynayacağını düşünüyorum. Tabii Kewell'ın kanat özelliği biraz daha net. 

Misimovic ise yüzde 14.3 ile 4. sırada. 4. şık olarak Elano'yu da yazabilirdik. Benim tercihim Misimovic oldu. Elano'yu iyi kötü 1.5 sezon izledik ve Galatasaray'ı pek ciddiye almadığını gördük. Misimovic ise birkaç maçta oynayabildi ve Hagi tarafından infaz edildi. İnfazdan birkaç maç sonra da Hagi ayrılmıştı. Eğer Misimovic takımda kalsa ve ertesi sezon da devam etse Fatih Hoca'yla birlikte çalışacaktı. O vakit de gerçek Misimovic'i herkes görecekti. Çok kıymetli bir futbolcu olsa da hiç uğruna kullanamadık.

Blogdaki tanıtımları da 1-2 kez tıklamayı unutmayın :)
Desteklerinizi bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

4 yorum:

  1. bu işler pek belli olmaz.. başka dönemde gelmiş olsa felipe için de keşke fatih hocanın elinde izleyebilseydik derdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın 2. dönemini yok sayıyorum. 3. ya da 4. döneminde Felipe'yi ben de görmek isterdim :)

      Sil
  2. Kewell elinden geleni yaptı Fatih Hoca ile daha iyi olmazdı ama misimovic hocayla birlikte çok daha iyi olabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazdı da yine de başarılı kadro içinde, kupa kazanırken görmek isterdim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir