19 Nisan 2020 Pazar

Fatih Hoca'nın bu tarz yabancılar üzerindeki dokunuşlarını ayrı olarak konuşmak lazım


Geçtiğimiz günlerde Gomis'in birlikte oynadığı futbolcular içinden kurduğu en iyi 11'i gördük. O kadronun teknik direktörü olarak Fatih Terim'i yazdı. Gomis / Fatih Terim ilişkisi iyi bilinmese de, aslında oldukça iyiydi. İş yine "yollar neden ayrıldı" konusuna gelecek. Bu konuyu hep birlikte birçok kez yorumladık. Keşke bir çözümü olsaydı da kalsaydı diyorum. Olmadı, yollar ayrıldı. Yine de bu konuda Fatih Hoca / Gomis ilişkisini ön plana çıkarmamak gerekiyor. Gomis'in hoca hakkındaki düşüncesi ortada. Ayrılık konusu bambaşka bir konu.

Lemina da Galatasaray'ın Youtube hesabında birlikte oynadığı futbolculardan en iyi 11'i açıkladı. Bunun devamının geleceğine de inanıyorum. Güzel bir içerik, kadromuzda da iddialı yabancılarımız var. Onlardan da bu kadroları görebiliriz. Aslında keşke Fatih Hoca'ya sorulsa da, yıllardır düşündüğümüz ve sorguladığımız o sorunun cevabını alsak. Çalıştırdığı futbolculardan kuracağı bir 11'i merakla bekliyorum.

Buffon
D.Alves V.Dijk Chiellini Mendy
Pjanic Pogba Imbula
Dybala Falcao Payet

Doğal olarak Juventus ağırlığı var. Juventus döneminde gelecek vaat eden ve Pogba gittikten sonra onun yerini dolduracağı düşünülen futbolcuydu. Elbet bir Pogba değil ama tarzı ona benziyor. İdol olarak dahi gördüğünü düşünüyorum. Şu sık sakatlık durumu olmasa kariyeri de farklı şekillenirdi. Galatasaray'a bir şekilde kiralanması bu yüzden. Juventus günlerinde de bu açıklama yapılmıştı. Satılışı ve orada devam edememesi ondan.

Niye Muslera yok diye tepki almış. Şu tepkiler de inanılmaz. Kadroya aldığı Buffon, o günü geçtim, tarihin sayılı kalecilerinden. Buffon'u yazmasından daha doğal ne olabilirdi? Imbula da eleştirilmiş mesela. Imbula da Marsilya günlerinde çok büyük yetenekti ve daha önemli yerlere gelmesi bekleniyordu. Sonrasında düşüşü çok keskin oldu. Lemina kurtardı mesela, Galatasaray'da yeniden uyandı. Imbula'nın da adı bir dönem bizimle geçiyordu. Gelmiş olsa belki de kariyeri farklı şekillenecekti. Badou Ndiaye öncesinde onu istiyorduk.

Galatasaray'dan da doğal olarak Falcao'yu almış. Belki de oynadığı en net 9 numara olduğu için. En iyi dönemine denk gelmese de, Falcao Falcao'dur. Bu takımın teknik direktörü de Fatih Terim. Kariyerindeki en büyük dokunuşu ve gelişmeyi onunla sağladığını düşünüyor. Fatih Hoca'nın bu tarz yabancılar üzerindeki dokunuşlarını ayrı olarak konuşmak lazım. Hemen hemen hepsine etki ediyor ve futbolcuların da büyük aidiyeti doğuyor.

15 yorum:

  1. Fatih hocanın 11i üstüne bir tahminini alsak

    YanıtlaSil
  2. Fatih Terim'in çalıştırdığı oyunculardan kurulu 11 yapalım:

    Muslera
    Eboue Bülent Korkmaz Popescu Hakan Ünsal
    Ümit Davala Hagi Melo Onyekuru
    Hakan Şükür Drogba

    Aklıma gelmeyen veya haksızlık yaptığım oyuncu olabilir. Bir çırpıda aklıma gelenleri yazdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece Galatasaray'da çalıştırdığı oyuncularla diye düzelteyim.

      Sil
    2. Bu konu hakkında çok daha detaylıca bir yazı yazacağım :)

      Sil
    3. Sabırsızlıkla bekliyorum :)

      Sil
  3. Lemina için çok doğal Fatih Terim'i yazması aşağı doğru dikey düşüşü onun oyun tarzını doğru tahlil eden Fatih Hoca düzeltti.

    YanıtlaSil
  4. imbula tekrar düşünülür mü sence ? seri-lemina-imbula harika olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Imbula çok düştü, dibe gidiyor hatta. Maliyete bakar, belli olmaz bu işler.

      Sil
    2. dibe düştüyse tam zamanı işte. getirmesi kolay olur. burada ayağa kalkar.

      Sil
    3. Kalkabilir mi bilmiyorum, ışık vermiyor :(

      Sil
    4. transfermarkette değeri yok denecek kadar düşmüş. bu yaz sözleşmesi bitiyor. yeteneği tartışılmaz. yaşı çok ideal. ayağa kalkmamasi için bi neden yok. burada kimler kimler çıkışa geçti.
      bu arada karda oynamaktan niye korkuyordun :) :)

      Sil
    5. Toplasan 4 tane maçta oynamış. Kumar yani, dibi görmesi bedava olacağı anlamına gelmez. Düşüşün nedenleri olmalı, belki başka sorunları var.

      Sil
  5. keşke imkân olsa da hem lemina'yi hem de seri'yi tekrar kiralayabilsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seri zaten imkansız da, bu saatten sonra Lemina da zor bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir