7 Nisan 2020 Salı

Fenerbahçe'de Appiah, Aurelio ve Selçuk Şahin, bizde ise sadece Saidou


Gerets'in çılgın hücum planını konuşmayı seviyorum. Sasa Iliç'i de işin içine dahil ederek, 3 forvetle oynayarak şampiyon olmuştuk. Ümit Karan, Necati Ateş, Hakan Şükür ve Hasan Kabze'li rotasyonun da hakkını sonuna kadar vermiştik. O çılgın hücum kadrosunun unutulmayacak emekçisini de analım. Herkesin fikri ayrıdır ama benim için sezonun kahramanıydı. Uzun zaman unutulmayacak bir hikaye yazdı.

2004 / 2005 sezonuna dönmek lazım. Geçmişin büyük harcamalarının acısını yaşadığımız yıllar. Para yok, dolayısıyla transfer yapamıyorsun. O sezon Saidou'yu da bedelsiz şekilde almıştık. Conceicao'nun olmadığı 3-4 maçta forma giyse de, Hagi'nin çok fazla düşünmediği bir futbolcu oldu. Sezon bittiğinde de "hayal kırıklığı" denilerek kadro dışı bırakıldı. Bir sonraki sezon göreve Gerets gelse de bu kadro dışı durumu devam etti.

Parasızlığı buram buram hissetmeye devam ediyorduk. 6 numara aradık bulamadık, "git" dediğimiz Conceicao'ya "gitme" dediğimizde de futbolcu kalmak istemedi ve gitti. Sezon başlayacak ve 6 numarada açık var. X bir teknik adam kriz çıkarır, Gerets ise kendi imkanlarını kullanmak istiyordu. Hazırlık kampının son günlerinde Saiodu'yu geri döndürdüler ve 1 hazırlık maçında şans buldu. Hatta forması dahi hazır değildi, Ergün Penbe'nin formasını giydirmişlerdi.

Sezona da Saidou'yla başlamış olduk. Çok gösterişli bir futbolu olmasa da mücadele özelliğiyle ön plana çıktı. O çılgın hücum hattının yükünü bir anlamda tek başına çekti. Bir kanatta Hasan Şaş var, diğerinde Heinz / Ayhan Akman rotasyonu. Mücadeleleri var da, orta sahadaki mücadelede Saidou tek başınaydı. 

Fenerbahçe'ye baktığımızda Appiah, Aurelio ve Selçuk Şahin gibi isimler var. Bizde ise sadece Saidou. Üstelik sezon başı kadronda düşünmediğin ve kampa dahi almadığın Saidou. Bu büyük bir hikayedir. Saidou da belki 1 yıl oynadı gibi göründü ama efsane bir sezon oynadı. O sezonun ardından da Galatasaray'da kalmadı ve bedelsiz şekilde Nantes'e gitti. Galatasaray'da kalsa onun adına çok daha iyisi olabilirdi. Fransa günleri o kadar iyi geçmedi çünkü. Dönüşü de yeniden Türkiye ve Anadolu'ydu.

2 yorum:

  1. Appiah ve Aurelio ikilisi de Türkiye'deki hatırı sayılır orta saha hatlarindandir. Özellikle Appiah'i bizde görmeyi çok isterdim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir