3 Nisan 2020 Cuma

Futbol kariyerinde ise Galatasaraylılar için iyi hatırlanması bile onun adına artı


Frikikten attığımız son golü Maicon atmış. Bugün de o konuda sorun var, kaleyi dahi zor görür durumdayız. Maicon öncesi ise Selçuk İnan'a gidecek gibiyiz. Döneminde onun da ayarını Sneijder, Drogba gibi isimler bozmuştu. Bir ara topun başına geçecek 3-4 isim bulabiliyorduk. Bu konuda Selçuk İnan öncesi de kayıp. Hem de uzun yıllar. Sanırım Cesar Prates'e kadar da ineceğiz. Selçuk İnan öncesi gördüğüm son "garanti" frikikçimiz oydu.

Et mi balık mı üzerinden tartışılan bir sağ bek. 2003 - 2004 sezonunda transfer edilmişti ve hayal kırıklığı olan bir sezondu. O hayal kırıklıkları üzerine yazabileceğim birçok futbolcu var. O kadar çok kötü isim var ki, Cesar Prates'e sıranın gelmemesi bu yüzden olabilir. Tabii bir de akıllardaki o frikik etkisi. Allah vergisi mi, çalışma ürünü mü bilmiyorum ama frikiklerdeki etkisi çok büyüktü. Pek mesafe de tanımazdı.

O sezon takımda Frank de Boer da vardı. Onu da frikiklerdeki etkisiyle tanırız. Özellikle de yay civarından, daha plase diyebileceğimiz frikiklerde birçok golü var. Sezon başladığında da topu başına ilk etapta o geçiyordu. Sonrasında iş tamamen Cesar Prates'e kaydı. Frank de Boer'in de Galatasaray formasıyla frikikten attığı 1 gol var. Çok kötü bir performansı vardı, sadece yarım sezon kalabildi. Frikik konusunda da Cesar Prates gibi bir ismin gölgesindeydi.

Sadece frikik üzerinden konuşmak istemesem de diğer pozitif tarafları bulmam zor. Tempolu, sadece hücuma odaklı bir sağ bek olsa da etkisi çok büyük değildi. Fizik olarak zayıftı mesela, sadece 1.70'di boyu. Saha içinde küçük kalıyor ve mücadelelerde eziliyordu. Hücum tarafında ise temposuyla biraz olsun etkili olmaya çalışıyordu. Yine de orta kalitesi ve teknik özelliğini de yukarıda bulmuyordum. Tarihin iyi sağ beklerinden biri değil. Yine de iyi anıyoruz, bu da frikiklerin hatırına.

Galatasaray sonrası kariyeri de parlak değil. Neredeyse her sezon 1 takım değiştirmiş. Ülkesine döndü, İtalya'ya gitti, sonra yine ülkesine döndü, futbolu bıraktı geri döndü gibi gelgitler var. Şimdilerde ise ülkesi olan Brezilya'da şarkıcılık yapıyor. Sesini de birkaç kez dinledim, gayet güzel. Futbol günlerine oranla daha parlak bir gelecek onu bekliyor gibi. Futbol kariyerinde ise Galatasaraylılar için iyi hatırlanması bile onun adına artı.

6 yorum:

  1. Yanılmıyorsam Liverpool'a bir dostluk maçında şahane bir frikik golü vardı. Futbolu bıraktıktan sonra katolik kilisesinde papaz olduğunu hatırlıyorum bir de, bayağı haberi çıkmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şarkıcı olarak biliyorum kendisini :)

      Sil
  2. İlk hatırladığım gok Prates’in golüydü. Cine5’teki bir maçta orta sahanın biraz önünden yerden çok sert burmuştu ve gol :)
    O yüzden her zaman bendeki yeri ayrıdır :)

    YanıtlaSil
  3. Şampiyonlar Ligi'nde bir iki maç haricinde ligin genelinde çok kötüydük. Sezonun son birkaç maçı Hagi geldikten sonra birazcık düzeltmiştik işleri. 2005-2008 arası transfer yapmakta çok zorlanmistik parasızlıktan dolayı. O dönemin sebebi de bu bahsi geçen sene ve öncesinde yaptığımız gereksiz harcamalardir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem Canaydın, hem de Adnan Polat dönemi bizi batırmıştı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir