13 Nisan 2020 Pazartesi

Galatasaray'ın iç transferinde sadece 2020 değil, 2021 sonunu da konuşacağız


Sürekli bir sözleşme haberleri okuyoruz. Bazı futbolcular için de geçtiğimiz günlerde bu konuya değindim. Mariano / Nagatomo gibi isimlerin sezon sonunda ayrılacağı kesin gibi, Donk'un ise 1 yıl daha kalması olası. Bunun dışında da 2021'de bitecek birçok sözleşme var. Muslera, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük gibi isimlerin yeni sözleşmeleri konuşulacak. Marcao'nun da 2022'de bitecek sözleşmesi adına iyileştirme konuşulabilir.

Marcao'nun yaşı henüz 23 ve sözleşmesinde son 2 yıla girecek. Elimizi güçlendirmek adına böyle bir sözleşme uzatımı görebiliriz. Ciddi tekliflerde satışı da mümkün tabii. Şu an takımın olmazsa olmazlarından ama en düşük maaşa sahip futbolcularından. Her haliyle de doğru transferdi. Yeni transfer politikasındaki örnek Marcao olmalı. Tabii sözleşme iyileştirmelerinde çok iyi iş çıkardığımız söylenemez. Futbolcunun salma ihtimali de korkutucu.

Maaş yükünü mümkün olduğunca aşağı çekmeli ve güzel bir sıralama oluşturmalıyız. Maaş listesinde de zirvem Muslera'dır. Tabii mevcut sözleşmesindeki gibi bir rakamla değil. Ben en yüksek rakamı ona verir, diğer çılgın maaşlarla yolları ayırmaya bakardım. Galatasaray'ın Muslera'yla devam etmesi gerekiyor. Onun sözleşmesi için son gün beklenmez, sezon bittiğinde harekete geçilir. Muslera'nın maaşı umarım üst sınır olur.

Donk'un rakamı da yüksek. Yaşı var, şartlar malum derken rakamı ciddi anlamda düşecek. Bence talibi de olacak ama burada mutlu, biz de kendisinden yana mutluyuz. Bu birliktelik 1-2 yıl daha devam eder. Kendine bakan futbolcu, düşeceğini sanmıyorum. An geliyor ve sahne de alıyor. Stoper, orta saha, zorlandığında forvet. Parayla alamayacağın bir alternatif. Takımın da liderlerinden olduğunu söylemek gerekiyor.

Emre Akbaba'nın da rakamı aşağı çekilmek zorunda. Ciddi bir maaşı var ve avro üzerinden kazanıyor. Tüm yerlilerde Türk Lirası'na geçilmişken, bu uygulama Emre Akbaba için de gelir. Uzun zamandır sakattı, oynamadı gibi şeyler düşünmüyorum. Kalitesini, vereceği katkıyı biliyorum ama hiç sakatlanmamış olsa dahi bu rakam fazlaydı. Sözleşme yenilemelerinde dikkat edilecek en önemli nokta. Emre Akbaba da bunu kabul edecektir.

Ömer Bayram ise hak ettiği zammı alır. O da takımın en iyilerinden biri oldu ama maaş sıralamasında en az rakamı kazanan futbolculardan. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmışken de hak ettiği zammı alır. Tabii belli sınırlar çerçevesinde. Bir anda rakam çok çılgın noktalara gelmez. Yine de belli bir limiti hak ediyor. Adem Büyük için ise sezon sonu beklenir ve performansı bu noktada kaldıkça da aynı rakamdan devam eder. Yaşı var ve sorun yapmayacaktır.

4 yorum:

  1. O değil de gelecek sezon için takım iskelesinde yeri garanti diye bilecegimiz kim var?
    Sadece Muslera ve Saracchi
    Marcao ve Liyundama transfer butcemiz icin satıla bilecek ilk potansiyel isimler Lemina Serri Onyekuru kiralık Mariano yolcu
    Hoca Feghouliye bence bir kez daha güvenip uzun marafona çıkmaz o da teklif gelirse gidici
    Falcao da işin bu yanında astronomik rakamlar gorurse kullanila bilir ki ben kalmasından yanayım
    Hocayi bu yaz zor sorular bekliyor Allahin izniyle geçen sezon gibi olmaz sonradan ve geç kurulan bir kadro bize cok pahalıya patlar
    Zaten bunu her sezon tecrübe ediniyoruz
    Maaş konusu da onemli onemli cok haklısın uçuk rakamlar gormememiz lazim ki bence bundan sonra biraz zor olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Falcao da kalacaktır diye bakıyorum ama dediğin gibi çok az isim var. Satılabilecek isim çok, kiralıklar var. Gitmesi gerekenler de öyle.

      Sil
  2. ömer bayram niye zammı haketti ki onu anlamadım. kötü oynasaydi acaba maaşında indirimli bi sözleşmeyi kabul eder miydi ? onun maaşı normalde düşük değil. şu iyi olan performansı ile hollanda'ya dönse ya da başka bi avrupa takımına gitse bizdeki bu parayı ancak verirler. diğer oyunculara fazla verdiğimiz için ömer'in ücreti düşük görünüyor. yoksa kazandığı ücret gayet iyi. bu dengesizliği düzeltmek için ömer'e zam değil, diğerlerinin ücretlerini azaltma yapmalıyız ve böylelikle zamanla bu işi rayına oturtabiliriz. ama yok işte " x oyuncu iyi oynuyor , ona bi zam yapalım " mantığıyla hareket etmeye devam edersek bu işler düzelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok kez anlattım bu konuyu, kısaca yazayım. Kötü oynasaydı kısmı değil konu, sözleşme bitimine 1 yıl kalacak. Sezon sonuna kaldığında da iş, bu form devam ederse daha yüksek rakamları da görür. Şu an düşük ücreti gayet, bugün dahi bu rakamın fazlasını her yerde görür. X iyi oynuyor değil, sözleşme yenilenme vakti geldi. 1 yıl kalıyor. Çoğu futbolcu için de bu geçerli. Sana bana göre herkesin kazandığı rakam iyi ama futbol denkleminde işler farklı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir