9 Nisan 2020 Perşembe

Galatasaray'ın o dönem ki seviyesine bakar mısınız?


Yine 2001 - 2002 sezonu ve muhteşem bir fotoğraf. Ali Sami Yen'de oynadığımız ve 1-1 biten Roma maçında üzüldüğüm kadar çok az maçta üzülmüştüm. Şampiyonlar Ligi 2. tur gruplarında Roma, Liverpool ve Barcelona gibi takımlarla oynuyorduk. Kendi sahanda Roma gibi bir takımla oynarken de mutlak favoriydin. Grupta hesap yaparken "3 puan" yazdığın maçlardan biri. Galatasaray'ın o dönem ki seviyesine bakar mısınız? 

Maçın 22. dakikasında Perez'in attığı golle 1-0 öne geçmiştik. Yoğun yağış vardı ve her 2 takım da pozisyon bulmakta zorlanıyordu. Tam kazandık derken, 90+2'de Emerson skoru 1-1'e getirdi ve beklemediğimiz bir beraberlik aldık. Saydığım takımların ağırlığını görüyorsunuz. Hataya yer yok ve kendi sahanda böyle maçları kazanmak zorundaydın. Son dakikada yenen golle maçın 1-1 bitmesi de o grup adına hem kader, hem kırılma anı oldu.

Barcelona deplasmanı 2-0 öne geçsek de maç 2-2 bitti. Yine Roma deplasmanında da 1-0 önde iken maç 1-1'e geldi. Kendi sahamızda Liverpool karşısında da 1-0 önde olduğumuz maçın son dakikalarında 1-1'i gördük. 5 maçta 5 beraberliğimiz vardı, son Barcelona maçını kendi sahamızda kaybedince de elendik. Luis Enriqiue'nin ofsayt golünü hatırlarsınız. Kazanabilirdik de o gün, her şeyi yaptık.

Roma'ya karşı kazanarak başlasaydık belki de görüntü değişecekti. O gün öz güvenimiz sarsıldı gibi. Maç trafiği de çok yüksekti. Şampiyonlar Ligi'nin o dönem formatı 2 grup üzerineydi. Haftada 2 maç yapıyorduk ve bu maçların zorluk seviyesi de olabildiğince yüksekti. Şu maç 2. tur gruplarının ilk maçı ve tarihi 20 Kasım 2001. Hem geniş, hem de kalite olarak iyi kadrolarınız olmalı. Bizim rotasyonumuz geniş olsa da, sezon başında giden isimleri düşününce neredeyse sıfırlanmıştık.

Fotoğrafa gelirsek. Roma'lı Batistuta ve Totti, Galatasaray ceza sahası içinde gol arıyor. Onları tutan isimler de Bülent Korkmaz, Emre Aşık ve Capone. Kareye bir de Sergen Yalçın dahil olmuştu. Roma'ya karşı favoriydik diyorum, adamların hücum hattı bu ve o dönem İtalya şampiyonu oldular. Şu seviyeyi gerçekten özlüyorum ve bir daha ulaşabilir miyiz emin değilim. Makas çok açıldı, yakalamak imkansız olacak.

01.04.2020 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. o makasi kapatmak çok zor. biz arka yollardan dolanıp 1m€ kâr etmiş gibi göstermek için çaba harcarken adamlar şak diye 100m€ basiyor bi oyuncuya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapanabilir de makas. Korona durumu bakalım kulüpleri ne denli etkileyecek.

      Sil
  2. Şampiyonlar Ligi'nde kendimizi devlerden biri olarak hissettiğimiz dönemlerdi. Bu yükselişi devam ettirsek çok farklı şeyler olurdu.

    YanıtlaSil
  3. iç sahada oynadığımız 3 maçı da sahada izlemiştim, canlı. Roma maçında yaşadığım öfkeyi hiç unutamam. Maç bitmişken, emerson'un geriye doğru şandellediği top süzüle süzüle gol olmuştu. Maçın başında Totti'nin tekmesi vardı hakem atmamıştı. O zamanın Roma'sı çok çok güçlü bir takımda ama favori bizdik! Misal o gün maça giderken, maçı kaybetme ile ilgili en ufak bir his dahi yoktu içimizde.
    Ha keza içerdeki Liverpool maçında yine, Litmanen son anlarda atmıştı.
    O gruptan çıkardık bence. Bir maçı kazansak çıkacaktık.
    Çok üzüldüğüm bir sezondur.
    O seviyelere bir daha gelmek hayal değil. Akılcı bir uzun vadeli planlama ile pekala olur. Kulübün genlerinde bu vardır. Yeter ki acele etmeden akılcı şekilde takım inşa edilsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neler neler var. Çoğu beraberlikte öne geçen taraf bizdik.

      Sil
  4. gruptan çıkamadık diye yıkılmıştım. o kadro ile 3 dev takımı altımıza alsak inanılmaz olacaktı.

    ve hatta belki de çeyrek finalde pana bize çıkacaktı. elersek yarı final :)

    YanıtlaSil
  5. cm 01-02'nin efsane Roma'sı. Bizimse alır almaz bütün kadroyu değiştirmeye çalıştığımız takım. Bu kadroyla çeyrek finali son maça taşıyabilmek bile Lucescu'nun büyük başarısıdır bence.

    YanıtlaSil
  6. Roma macinda emersondan yedigimiz gol 21 programindaki
    en buyuk kaleci hatalari bolumunde yer aliyor diye hatirliyorum. Basrol mondragon..

    YanıtlaSil
  7. Korona etkilerinden bagimsiz olarak konuşursak yine o donemlerimize donmek zor degil. Öze dönmek tek çare ama transferle plmaz. Nasim transferle olur onyekuruyu once sen bulursan olur. 3 senedir kiskactayiz hocaya guveniyorum umarım su altyapidakilere biraz fizik biraz da oyun bilgisi ogretebilmistir biraz da olsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor yine de, makas açıldı bir kere. Aynı sorun bize de vuracak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir