18 Nisan 2020 Cumartesi

Galatasaray'ın transferdeki doyumsuz günlerinin imza işlerinden biri


Galatasaray'ın transferdeki doyumsuz günlerinin imza işlerinden biri. 2002 / 2003 sezonunun başında Felipe gibi bir 10 numarayı aldık ve tutturamadık. O günlerin özelliği de "çabuk vazgeçmekti". Bugün olsa farklı düşünür, futbolcuyu bir şekilde kazanırız. Eminim ki Fatih Hoca'ya da bunu sorsak aynı şeyleri söyler. Sadece Felipe olarak da düşünmeyin, birçok futbolcu için bu geçerli. Böyle 3-4 isim var ve Ocak ayı geldiğinde onları gönderdik. Ocak ayında da neredeyse yeniden takım kurduk.

2002 / 2003 sezonunun Ocak ayındaki 10 numarası da Revivo'ydu. Revivo'yu Fenerbahçe'den iyi biliriz. Ciddi anlamda iyi bir 10 numaraydı ve Fenerbahçe kariyeri de oldukça başarılı geçti. Ortega geldi ve buna rağmen 10 numarayı vermedi, böyle bir futbolcu. Tabii zaman içinde her futbolcuda olduğu için ondaki ateş de söndü. Ortega hamlesinin ardından iyice gözden düştü ve ayrılığı gündem oldu.

Gol özelliği yüksek bir 10 numaraydı. Frikikleriyle de oldukça ön plandaydı. Galatasaray'da da Hagi sonrasında bu frikiklerin özlemi büyüktü. Revivo transferine o günlerde sevinmedim desem yalan olur. Biraz daha çocuk aklı tabii, bugün olduğu gibi düşünemiyorum. Fenerbahçe'nin 10 numarasını koparmışsın ve bir şekilde sana geliyor. Colin Kazım transferi dahi beni mutlu etmişti. Bu tarz, direkt rakipten koparıp getirdiğin futbolcular seni ister istemez mutlu ediyor ki Revivo'dan bahsediyoruz.

Galatasaray'a geldiğinde de 31 yaşındaydı. 35 yaşında almıyorsun, önünde en az 2-3 sezon olan bir futbolcu. Şimdiki akılla Felipe'yi erken harcadık diyorum. O gün ise Revivo'yla alakalı beklenti sahibiydim. Ocak ayı kampını da iyi geçirmişti ve Galatasaray formasını resmi olarak ilk kez giydiği Bursaspor deplasmanında da 3 gol attı. Ali Lukunku asist, Revivo da golleriyle ön plandaydı. O gollerden biri frikik olunca beklenti daha da arşa çıktı.

Orada kaldı tabii, sonrası yok. Hemen hemen her maçta ilk 11 oynamış olsa da gol / asist noktasında beklentiyi karşılayamadı. Bursaspor maçı zirvesi olmuş, devamını getiremedi. İşler kötü gidince "Fenerbahçeli" etiketi daha net ortaya çıktı ve sezon bittiğinde yollar ayrıldı. Bedelsiz geldi, bedelsiz şekilde de gitti. Sonra ülkesine döndü zaten ve sadece 1 sezon daha forma giydi. Futbolu da erken yaşta bıraktı diyebiliriz.

2 yorum:

  1. Rakipten futbolcu koparmak demişken Dorukhan Beşiktaş'ta ciddi sorun yaşıyor. Bundan yararlanıp devreye girsek çok güzel olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'ya gidecektir, talipleri vardı. Göze almaz bize gelmeyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir