13 Nisan 2020 Pazartesi

Kewell ve Sabri Sarıoğlu'nun Galatasaray formasıyla imza gollerini attığı gün


Uefa Kupası 3. tur ilk maçında, Bordeaux deplasmanında alınan 0-0'lık sonuç avantajdı. O dönem Uefa Kupası gruplarında iyi iş çıkarmıştık ve kupayı kazanmak adına umutsuz da değildim. Özellikle de Hertha ve Benfica deplasmanları umut vericiydi. Bordeaux deplasmanında da iyi oynadığımızı ve pozisyonlarımızın olduğunu hatırlıyorum. O gün takımın başında Skibbe vardı ve Avrupa sahnesinde iyi iş çıkarıyordu.

2 maçın arasında 1 hafta var. O 1 haftada da alınan kendi sahamızdaki Kocaelispor mağlubiyeti. Bir süredir konuşulan "Skibbe'nin vedası" o gün yaşandı. Zaten altı yavaş yavaş oyuluyordu, malum fotoğrafı hatırlayanlar olacak. Kocaelispor mağlubiyeti de patlama oldu. O gün 2-5 yenildik ve 87. dakikada Baros'un kaçırdığı penaltı gol olsa skor 3-3'e geliyordu. Dönüşü gol oldu, sonra 5. gol de geldi. Taner Gülleri'nin unutulmaması bu maç sayesinde.

Sonrasında Skibbe gitti, Bülent Korkmaz geldi. Birkaç gün sonra ilk maçı da Bordeaux rövanşıydı. Lig için umutlar sönse de en azından elimizde Uefa Kupası vardı. İddialıyım bu konuda, Skibbe kalsa ve Meira satılmasa bu kupada ciddi şansımız vardı. Şu 2 hamle o kupada da fişimizi çekti. Bordeaux maçına dönersek, o dönem için Bülent Korkmaz yeni bir teknik adamdı. Futbolcu olarak bu tarz maçların havasını en iyi bilen isimdi ama teknik direktör olarak yeniydi.

D.Sanctis
Sabri Meira E.Aşık Balta
Topal Ayhan
B.Özbek Lincoln Arda
Baros

Geldiği gibi 4-2-3-1 devam etmiş ama en önemli kozumuz olan hücum dörtlüsünden Kewell'ı kenara almış. Bu da ezberi büyük oranda bozar. Mehmet Topal'ın 19. dakikadaki sakatlığı ve o an 1-0 geride olmamız avantaj mı oldu bilmem ama Mehmet Topal yerine giren isim Kewell'dı. Kewell'ın da Galatasaray formasıyla imza golü attığı gün. Meira'nın basit hatasında 1. dakikada 1-0 geriye düştük ama 42. dakikada Arda, 45. dakikada Kewell'ın müthiş golüyle 2-1 öndeydik.

Arda Turan, 65. dakikada 3-1'i bulduğunda tur geldi gibi düşünüyordum. İyi de oynuyorduk çünkü. 73 ve 75. dakikalarda ise bir anda maç 3-3'e geldi. Bu kırılmayı Hamburg karşısında yaşadığımızda toparlayamamıştık. Bordeaux karşısında ise o toparlamayı yaşayabildik. 90. dakikada Sabri Sarıoğlu da imza gollerinden birini atarak turu getirmişti. Hamburg maçını da mutlaka konuşuruz, orada tur geldi diye düşünürken elendik. Bordeaux karşısında da tur geldi dediğim an skorda 3-3'ü gördük.

10 yorum:

  1. Yanlış bilmiyorsam Fatih hoca Bulent Korkmaza böyle şans vermişti stoper eksikliğinde ona guvenmisti ancak aynı şeyi Bülent hoca Hamburg macinda yapmadı
    Genç Semihe şans verir diye beklerken Kewell stoper oynamıştı
    Bu da oyun duzeni açısından bizi çok geri attı zaten Meira yoktu satılmıştı Emre cezalı Servet sakatti galiba..
    Bir elimizle tuttuğumuz kupayı kendi elimizle teslim ettik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Denizli vermişti, Fatih Hoca değil.

      Sil
    2. 93 doğumluyum 99 dan beri Galatasaray'ı takip ederim bunu bilememem o yuzden :)

      Sil
    3. Ben de yetişmedim o döneme ama detayı biliyorum :)

      Sil
  2. Skibbe gayet güzel top oynatıyordu. Ama takım içindeki lobi hocanın gitmesi için herşeyi yaptı. Aslında çok baskın bir karakterde değildi skibbe ama her zaman olan hizipler onun da başını yedi. Skibbe sonrası da hüsran zaten. Bülent korkmaz iyidir hoştur efsane kaptandır bu takımın önemli bir degeridir ama maalesef teknik direktör olarak olmadı. Sadece Galatasaray da değil hiçbir takimda olmadı bence. Antalya günleri de bizi yanıltmasın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem için kimliği, takımdaki çeteleşme derken bunların kurbanı olsa. Bugün gelse daha başarılı olabilecek bir hocaydı.

      Sil
  3. malum fotoğraf ney ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yemek masası. İnternette araştır görürsün :)

      Sil
  4. Skibbe'nin oynattığı futbol çok iyiydi. Ama nedendir bilinmez adamı çok çabuk yediler. Futbolcular da oynamadilar sanki biraz...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir