3 Nisan 2020 Cuma

Mbwana Samatta & Galatasaray, bu trenin geçen yaz dönemi kaçtığına inanıyorum


Bu trenin geçen yaz dönemi kaçtığına inanıyorum. Hatırlarsınız, Falcao öncesi ciddi şekilde ilgilenilen bir futbolcuydu. Hatta transferi için de Luyindama'da olduğu gibi kira + zorunlu opsiyon gibi düşünceler vardı. Genk'in de bu teklife sıcak bakabileceği söylenenler arasındaydı. Luyindama da transfer edildiği dönem Samatta gibi zor bir transfer olsa da toplam bedeli 8 milyon avro'ya geldiğinden kabul görmüştü. Samatta için de 9 - 10 milyon avro bandında bir rakam konuşuluyordu.

Ocak ayında Aston Villa'ya gidişi de 10.5 milyon avro bonservis bedeline oldu. Belçika Ligi'nde beklenen düzeyde olmasa da, Şampiyonlar Ligi'nde kendisi adına iyi bir dönem geçirerek etiketini de yaptı. Aston Villa formasıyla da fena başlamadığını söyleyelim. 4 Premier Lig maçında 1 golü vardı ve son oynanan 4 maçta 90 dakika forma giymişti. Aston Villa adına iyi bir transfer olduğunu direkt olarak gösterdi.

Yeniden adının Galatasaray'la anılması beni şaşırtsa da şu ihtimalle olabilir. Aston Villa şu sıralar sondan birinci sırada bulunuyor ve küme düşme ihtimali yüksek. Bir alt lige düşüldüğünde ise Samatta orada kalmak ister mi bilinmez. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir futbolcuyken kendini Championship'de bulabilir. Badou Ndiaye de 16 milyon avro gibi bir rakama transfer olsa da, takımı küme düştükten sonra 6 ay içinde Galatasaray'a kiralanmıştı.

Beşiktaş için de Trezeguet iddiaları bu yüzden. Bu yönde de birçok ismin kiralanabildiğini geçmiş yıllarda gördük. Son hadiselerin ve Dünya'nın içinde bulunduğu konumun ardından ekonomik anlamda yüklü işler yapmak zor olsa da kiralama daima bir ihtimaldir. Samatta ihtimali de bu yüzden belirmiştir. İmkansız değil ama o treni kaçırdığımızı yine söyleyebilirim. Ciddi taliplerinin olacağı, hatta bonservisle dahi alınabilecek bir futbolcu.

Yazın bu transferi istemiştim, tam da Fatih Hoca'nın kalemiydi. İlk etapta adı geçen forvetler Vedat Muriqi ve Samatta gibi isimler. Ön alanda çalışkan ve mücadele özelliği olan isimler. Muriqi pivot, Samatta ise daha hareketli. Fizik gücü, hızı iyidir, fena da bir bitirici sayılmaz. Ön alandaki hareketliliği de takımın mücadele gücünü yukarı taşıyacaktı. Biz ise bu plandan caydık ve tüm enerjiyi Falcao'ya harcadık. Son gün ise yine çalışkanlığıyla ön plana çıkacak Andone'yi kiraladık. 

Andone yerine mutlaka çalışkan bir forvet alınacak ama bu Samatta mı olur bilinmez. Ucuz bonservisli, daha scout işi diyebileceğim bir forvet isterdim. Buna imkan yoksa da kiralama yöntemi ile bu tarz futbolcular düşünülebilir. Andone'nin kalması zor, sakatlık onu geri attı. Adem Büyük ise orayı iyi tamamlasa bile yaşı var. Falcao da yaşı olan bir futbolcu ve oraya genç bir adım gerekiyor. Tabii transfer de zor, kimse yarınını göremiyor.

2 yorum:

  1. Ancak kiralık olabilir. Onun da bize tek faydası oyuncunun saha içindeki katkısı oluyor o da olursa...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir