30 Nisan 2020 Perşembe

Negatif nostaljinin dibine doğru ilerleyince karşımıza Cris'in ismi çıkar


Negatif nostaljinin dibine doğru ilerleyince karşımıza Cris'in ismi çıkar. Bu ayarda "kötü iş" çıkarmış birçok stoper sayabilirim. Frank de Boer ve Almaguer gibi isimler en yakın örnekler. Ortak noktaları da yaşları ve tecrübesi olur. Almaguer'i tanımıyorduk da, Frank de Boer oldukça iddialıydı. Biraz da takımın durumuyla alakalıydı ama neticede hayal kırıklığı oldu ve her 2 isim de 6 ay kalabildiler. Cris de o halkanın ürünlerinden.

2012 / 2013 sezonuna girdiğimizde, başımıza gelebilecek en talihsiz olaylardan biri geldi. Ujfalusi / Semih Kaya oturmuş bir 2'liydi ve arkalarına da hız faktörüyle Dany'i transfer etmiştik. Gökhan Zan'ı da düşününce o yabancı kontenjanı içinde iyi bir stoper rotasyonu. Ağustos'un son günlerinde, Ujfalusi'nin sakatlığı gelince elimiz kolumuz bağlandı. Üstelik hazırlık maçında sakatlanmıştı. Şu haber beni yıkmıştı, iyi hatırlıyorum.

Transferin son günlerinde yeni bir isim bulmak zor. Belli ki bonservis verme durumumuz da o an için çok yoktu. Kimseyi alamamaktansa en azından Cris gelsin diye düşünülmüş olabilir. Transfer olduğunda 35 yaşındaydı ve Lyon'un gözden çıkardığı bir isimdi. 0 bonservise geldi zaten. Kötü bir hamle olduğunu geldiği gün de biliyorduk ama şu transfer için kimseyi eleştirmem. El kol bağlı çünkü, en azından tecrübeli bir isim denildi.

Geçmişine asla lafım yok, çok büyük stoperdi. Lyon'da yılları geçti ve o takım içinde önemli de bir liderdi. Brezilya Milli Takım'ında da yer almış, önemli bir tecrübe. En azından günü kurtarsaydı diye umutlanıyordu insan. Tek beklentim bu olsa da, günü de kurtaramadık. Galatasaray'da toplamda 12 maç vardı. Ciddi şanslar buldu ama Semih Kaya / Dany 2'lisinin doğal olarak arkasında kaldı. Çünkü çok ağırdı, bu da Galatasaray'ın oyununa asla uymuyordu.

Semih Kaya / Dany 2'lisi de kağıt üzerinde çok tutulmaz. Yine de bu 2'li oyun yapısına uyuyor işte. Hızlılar, hareketliler ve hamleli stoperler. Bu sayede de stoperlerini orta sahaya mümkün olduğu kadar yaklaştırabiliyorsun. Real Madrid'e karşı bile bu sayede ayakta kalmıştık. Elbette çok daha iddialı bir stoperle seviyeyi arttırırdık ama günün şartları bunu gerektirdi. Cris ise tutmadığı için Ocak ayında sözleşmesi fesih edildi. Bizden sonra da sezonu tamamladı ve futbolu bıraktı.

6 yorum:

  1. Şu isme bakınca gerçekten ''gün böyle kurtarılır'' dersin. Ama o kadar bile yapamadı dediğin gibi. Yoksa zirve dönemlerinde hep ''keşke bir şey olsa da alabilsek'' dediğim lider özellikli, kaliteli bir stoperdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyice bitmiş çünkü. Lyon boşuna 0 bedelle bırakmamış :(

      Sil
  2. Son anda hic beklemedigimiz yerden geldi sakatlik. Hoca da gafil avlanmis menajer aracigiyla firsat olarak gorulup bizim de mecbur kaldigimiz bir transfer oldugu belli. Oyuncu kalitesi olarak degil ozelligi olarak hic uygun degildi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Boşta kalmayalım, en azından tecrübeli bir isimle günü kurtaralım dedik ama olmadı. Neyse ki Dany fena işler yapmadı :)

      Sil
  3. 12 maç iyi oynamış yine... Çok fazla yavaştı. Semih ve Dany hız sıkıntısı olmayan oyuncular ama onlar bile yetmiyordu eksiğini kapatmaya.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir