29 Nisan 2020 Çarşamba

Şaşırdığım tek nokta, Selçuk İnan'ın çok daha fazla oy alması gerektiğiydi


Twitter'da, Galatasaray'ın yaptığı en iyi bonservissiz transferi sordum ve çıkan sonuç beni şaşırtmadı. Şaşırdığım tek nokta, Selçuk İnan'ın çok daha fazla oy alması gerektiğiydi. Kazanacağından emin olsam da, oy oranı biraz daha artmalıydı. "Kırılma noktası" çünkü, ben onu öyle tanımlıyorum. Fatih Hoca'nın 3. dönemini başlatması büyük olay olsa da, saha içindeki en büyük kozu Selçuk İnan'dı. O dönem de neredeyse tek başına şampiyonluk yarışının bütün seyrini değiştirebilecek kalitedeydi.

Selçuk İnan'la alakalı daha detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Değerli rakamlar da var. Şu son sezonları olmasa heykelini dikeriz, o derece. İlk sezonlarına bakınca da neredeyse sezon başına 10 gol ortalamasını görmüş. Son sezonlar o ortalamayı düşürüyor işte. Ayaklar gitmemeye başladı, güç ve tempodan düştü, ağırlıklı olarak da alternatif gibi duruyor. Bu sezon onun adına son olacaktır ve geriye dönüp baktığında efsane bir Galatasaray kariyeri bırakmış olacak.

2. sırada Drogba var. Diğer isimlere bakınca onun da oy oranı fena değil. Performans anlamında tartışılacak noktalarını elbette buluruz. Transferi için ise kimse bir şey söyleyemez. Aynı transfer döneminde önce Sneijder'i alıyorsun, sonra Drogba. O Drogba da senin Sneijder transferini gölgede bırakabiliyor. Efsane maçları da var, unutulmayacak işlere imza attı. Galatasaray formasını giymesi bizlerin tanınırlığı ve marka değeri açısından da kıymetliydi.

Elmander de 3. sırada yer alıyor. Elmander mi Kewell mı diye düşünüyordum aslında. Kewell da bonservisi elinde gelmişti ve unutulmayacak işlere imza attı. Elmander de öyle, Galatasaray'ın bonservissiz şekilde hallettiği en iyi transferlerden biri. Benim tercihim Elmander oldu ve listede 3. olması da doğruluk payı verdi. 2. sezonu sakatlıklar yüzünden çok sarsıldı ama ilk sezonunda gelen şampiyonlukta yaptığı işler çok büyük ve unutulmayacak gibi.

4. sırada da Falcao var. Monaco'dan gelse bile bonservis bedeli 0 olduğu için listeye girdi. Henüz tam bir sezon geçirmese de bıraktığı izlenim fena değil. Sahada olduğunda iyi iş çıkarıyor. Transferi de büyük olaydı. Tüm yazı onunla geçirdik ve işi nihayetlendirmek önemliydi. Falcao için çok daha iyisini ilerleyen günlerde konuşacağız diye düşünüyorum. Etkisi her geçen zaman artacaktır. Büyük bir isim, kimse inkar edemez.

9 yorum:

  1. Selçuk İnan bir dönem değiştiren oldu abi ama onun şansızlığı yıldız transferine aç taraftar grubu olması ve son dönemde yaşla gelen ve son dönem düşen performansı ama doğal, sonuna kadar büyük oyuncu ve karakter .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İster istemez geneli yorumluyor insan. Haliyle de ilk dönemi unutuyor.

      Sil
  2. Kim ne derse desin selçuk inan gerçek bir efsane özellikle ilk iki sezonu ve frikik golleri unutulmaz

    YanıtlaSil
  3. 11/12 12/13 13/14 14/15 sezonlarinda performansi ust duzeydeydi tabi ki her futbolcu gibi onun da inişli çıkışlı donemleri oldu ancak genel baktigimizda 4 sezonun 3 de sampiyon olduk ve 3 de buyuk katki katki
    15/16 Melo gitti Hamit sakatlandi ve orta sahada yalniz kaldi
    O sezon da cok mücadele etdi İstatistik olarakda bir şeyler yapti ancak eskisi gibi olmadi
    Teknik direktör değişiklikleri de diger bir unsur
    16/17 sezonunda yanina De Jong alindi Selcugun performansı daha da düştü. Bu da biraz De Jongun kacak oynamasiyla alakadardi.
    Sonrasinda Tudor geldi kaotik durumlar ve s adamin performansi iyice dip yapti
    Tabiki bunda kendisini de sorgulamali
    Turkiyenin en iyi orta sahasiyken finali yapamamak biraz da kendi suçu nasil olurda insan fiziksel bu kadar düşe bilir anlayamıyorum
    Demekki yeterince kendine bakmadi calismadi futbolu oynamayi kafasinda bitirdi
    Yine de kendisini Galatasaray tarihinin en iyi orta sahalarindan saymaliyiz büyük işlere imza attı efsane oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzını da değiştirmesi gerekiyordu. Fiziği düşüyordu, ayak uyduramadı.

      Sil
  4. Elmander ve Kewell genel fayda anlamında Drogba'nın önünde duruyorlar fakat Drogba'nin adı yetiyor. Kritik yerlerde önemli işler de yaptı.

    YanıtlaSil
  5. O röportaj hakkında da detaylıca yazdım :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir