25 Nisan 2020 Cumartesi

Nzonzi için, Falcao'dan bile önemli transfer diye söylemişliğim vardı


Biraz daha yakın geçmişe dönelim. Hayal kırıklıklarını konuşuyoruz, benim adıma ilk 5'e girebilecek bir hayal kırıklığı. Transferi konuşulmaya başlandığında söylediğim şuydu, "Falcao'dan bile önemli transfer". Nzonzi'nin Sevilla dönemini biliyorum, kötü maçı olmayan futbolculardan. Çok gösterişli oynamaz ama pozisyonuna oranla öyle bir oyun aklı vardı ki. Kullanılabilmesi halinde seviyenizi direkt olarak etkilerdi.

Kiralama şartları da güzeldi. İlk sezon kira bedeli yok, 2. sezon da 500 bin avro gibi bir rakam. Şu da şaşırtıcı tabii, Roma neden bu kadar kolay vazgeçti. Sadece 1 sezon önce onlar adına ciddi bir yatırımdı ve forma da buluyordu. O anlamda istikrarı olsa da, Monchi sonrası onun yapmış olduğu transferlere karşı bir operasyon başladı. Bizde oradan Nzonzi'yi bu şartlarda çekmekle iyi bir iş başardık.

2 yıllık kira olması da güzeldi. 30 yaşında geldi, 2 yıl temiz katkı verir ve sonrasında ffp sarmalı da biteceğinden o pozisyonda gençleşme imkanı yakalardın. Bize geldiği dönem de Fransa Milli Takım'ına seçilen bir futbolcuydu. Hedefi de var yani, seviyeyi kaybetmek istemiyor. Tüm bunları düşününce hayal kırıklığı seviyesi yükseliyor. Çok daha fazlasını vermesi gerekiyordu. Bizim de hatalarımız var, kendi gamsızlığı da büyük etken.

Bizim hatamız yanlış takım yapısı. Amansız pas oyunu oynayacağız diye hızdan vazgeçtik. Tempo ve topu ileri taşıyacak kimse yok. Herkes topu ayağına bekliyor ve ilk 11 de olabildiğince yaşlandı. Haliyle Nzonzi de Seri de bu yapı içinde sırıttı. Ligin 2. yarısından itibaren Seri'de yükseliş izliyoruz. Nedeni de takım yapısının değişmesi. Topu ileri taşıyacak ve ön alanda koşu gösterecek futbolcularımız var. Seri yerine Nzonzi olsa yine aynı şeyler olurdu, o da iyi görünürdü.

Nzonzi'nin hatası ise gamsızlığı. Ömrümde bu kadar umursamaz bir futbolcu az gördüm. Herkesten aidiyet göstermesini beklemem de, Galatasaray'ı hiç sahiplenmedi. Ligi küçük gördü, ülke futboluna saygı duymadı ve burnu havadaydı. Haliyle de Nzonzi'den bir şey alamadık. Seri dahi ne kadar soğuk karakter görünse de bir çabası var. Nzonzi'nin son Real Madrid maçı da her şeyi özetlemişti. Kadro dışı kalması ve gidişi çok doğru karardı. 

2 yorum:

  1. İlk başlarda mücadele ediyordu takımın en iyisi gibi duruyordu sonra gitgide düştü o haliyle bile sahada sırıtmıyordu çünkü takım genel olarak çok kötüydü. Saha dışı etmenler olmasa kalırdı da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar temposuz ve hareketsiz isim içinde sırıtmasından daha doğal bir şey yoktu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir