22 Nisan 2020 Çarşamba

O kadar bilinmezlik var ki 4.5 milyon avro'yu dahi veremeyecek noktaya gelindi


Football Manager'in son oyunlardada "Ianis Hagi" ismi wonderkid'lerden biri olarak geçer. Ben de bu oyunun müptela isimlerinden biriyim ve kariyer noktasında her türlü kombinasyonunu denerim. Galatasaray'la onca dönem ve şartta oynadım ama Ianis Hagi'yle hikaye yazmak bir türlü denk gelmedi. Transferini gerçekleştiremedim, sonrasında saldım gibi durumlar oldu. Futbolcunun da gelişimi etkiliydi bunda.

Son denediğim Galatasaray kariyerinde ise bunu gerçekleştirdim. Scout raporları beklediğim seviyede gelmese bile gözü kararttım ve transferi ciddi bir bedelle gerçekleştirdim. Amacım da Hagi'nin oğlunu çalıştırmamış olmamaktı. Transferi oldu, o ara 2.5 yıldızdı. Yedek başladı, sonrasında şans bulmaya başladı ve formayı kaptı. Sezon sonunda da potansiyel yeteneği de 2.5 yıldız olmasına rağmen 4 yıldızı gördü.

Sağ kanatta "kanat forvet" ya da forvetin arkasında oynuyor. Oldukça hareketli, her iki ayağını kullanan, teknik, şutu güçlü, gol özellikli. Performansı keyif vermişti ve 10 gol / 10 asist bandını da geçti. Tabii bu oyun versiyonu. Gerçek hayatta da ciddi bir potansiyelden bahsedilse de hala beklenen düzeye geldi mi tartışılır. Ya da potansiyelinin uç noktası nedir, bunu da bilmiyorum. 21 yaşında, Romanya Milli Takım'ının 10 numarası ve geleceği var. Bunu söyleyebiliriz.

Daha öncesinde Fiorentina'ya transfer olmuş ama şans bulamamıştı. Babası da aldıkları bonservisi geri iade ederek oğlunu geri döndürmüştü. Sezon başında ise Genk'e 4 milyon avro'ya gitti, Ocak ayında da Rangers onu kiraladı. 4.5 milyon avro'luk bir satın alma opsiyonu var. Genk belli ki umudu kesmiş ve kar elde etmeyi düşünmemiş. Rangers de ya tutarsa üzerinden giderek futbolcuyu kazanmayı başarmış.

Rangers, futbolcunun performansından memnun ve bonservisini almak istiyor. Korona yüzünden o kadar bilinmezlik var ki 4.5 milyon avro'yu dahi veremeyecek noktaya gelindi. Birkaç ay önce ödenmeyecek bir para değildi. Şu an ise kimse önünü göremiyor ve transfer yapmak zor. Gerrard'ın Rangers'ında Ianis Hagi potansiyelini buldu, belli ki ayağa kalkacak. Oyundaki düzeyine gelse dahi çok önemli bir yıldız izleriz.

2 yorum:

  1. Her yeni açılan veritabanında farklı potansiyeli oluyor. 140-170 arasında yanlış hatırlamıyorsam. Belki de 140a yakın olduğu için alabilmissindir bu sefer. FMde potansiyeli iyi tahmin eden antrenör bulamıyorum genelde. Başta 2.5 olup sonra 4 olması bundan olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de geliştirdim tabii, güzel kullandım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir