18 Nisan 2020 Cumartesi

Pandev mi yoksa Mitroglou mu daha büyük hayal kırıklığıydı?


Nostalji yazılarının bir de anket bölümü var. Güzel çarpışmalar oluyor, üzerine de sonuçları yorumluyoruz. Pandev mi yoksa Mitroglou mu daha büyük hayal kırıklığıydı diye sordum ve yanıt da beklediğim gibi Pandev oldu. Şu 2'li arasına 3. bir iddialı forveti koymakta zorlandım. Genelde istediğimizi almışız ama bu 2'linin hayal kırıklığı olduğunu söylemek lazım. Bu da futbolcuların isimlerinin ağırlığıyla alakalı.

Pandev, yüzde 61.5 ile ilk sırada. O dönem bu hayal kırıklığının üzerinde durmadık. Bugün bakınca hayal kırıklığının boyutu daha net ortaya çıkıyor. Çünkü bizden sonra gittiği Genoa'da tekrar ayağa kalktı ve yükseldi. Sezonlarda 10 gol bandının altına inmiyor ve 36 yaşında dahi adı Inter gibi takımlarla tekrar geçmeye başladı. Galatasaray'a 31 yaşında gelmişti, aslında en iyi olması gereken zamanlar.

Galatasaray'a geldiği dönem, son Napoli sezonu da o kadar kötü geçmemiş. Eski Pandev gibi olmasa da gol / asist bandı iyi noktadaydı. Son gün transferleri riskli, futbolcu hele ki kamp görmediyse. Pandev de hazırlık kampı görmemiş gibiydi ve kazanmak adına türlü uğraşa rağmen fizik olarak iyi duruma gelemedi. Ayakta dahi duramıyordu. Şampiyonlar Ligi ve lig maçlarında kayıptı. Türkiye Kupası'nda ise Diyarbakır ve Balçova gibi rakiplere karşı mevcut fiziğiyle şov yaptı.

Oyun aklı oldukça büyük bir futbolcu. İşin mücadele tarafında pek olmaz ama hücumda da joker gibidir. Oyun kurucu özelliği var, tekniği oldukça iyi, yine iyi bitirici. 10 numara kadar da oyunu iyi okur ve yönlendirir. Galatasaray'da da bu özelliklerini görmek istesek de ayakta kalamadı. Kimi "beklentim yoktu" dese de, benim beklentim vardı. O gün şampiyonluğun gazı ve Pandev'in durumuyla alakalı hayal kırıklığı üzerinde durmadım. Bugün bakınca görüntü değişiyor.


Mitroglou da yüzde 38.5 oy almış. Onun durumu biraz daha farklı. Fizik olarak tamamen bitmiş, ayakta durmayı geçtim, yürüyemez haldeydi. Yine de ismiyle alakalı beklenti duydum. Nedeni de şu. Türkiye'ye bu yaşta ve fizik durumunda gelen çoğu forvetin ayaklandığını gördük. Webo, Papiss Cisse, Eto'o, Gekas, Vagner Love, Adebayor diye uzar liste. Düşüşte, hatta dibi görmeye yaklaşmış bu forvetlerin Türkiye'de yeniden ayaklanmalarını izledik.

Mitroglou da böyle olabilir mi diye düşündüm. Bu işi Galatasaray beceremiyor sanırım, Pandev de olmadı. Yine de Mitroglou'yu iyi anıyoruz, Akhisar maçında attığı gol, herhangi bir golden fazlası. Genele bakınca ise ayakta dahi duramayanlardan biri de o. Marsilya, boşuna bedava kiralamamış. Neyse ki talip bulduk ve bir şekilde yolları ayırdık. Üstelik ffp'ye de artı sağlayarak. Onunla alakalı beklenti yine de çok değildi. O da ne durumda geldiğini bilmemizle alakalı.

10 yorum:

  1. Ben Pandev'i asil yerinde kullanamadigimiz icin faydalanamadigimizi dusunuyorum. Sahte forvet ve forvet arkasi arasinda bir oyuncu oldugu icin tam oyuna adapte edemedik. Fizigi zaten o pozisyona gore efor gerektirmedigi icin Genoa'da is yapiyor.

    Ben Mitro'dan net forvet katkisi bekleyenlerdendim, o yuzden oyum ona gitti. Yunanistan ve Portekiz'de leblebi gibi gol atan adamin burada attigi akilda kalan tek gol Akhisar'a attigi gol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL'de o pozisyonda da denendi aslında ama elinde Sneijder varken de orada oynatman pek mümkün olmuyor. Yabancı sınırı da seni çok zorluyordu.

      Sil
  2. bence ilk suçlu teknik heyet. pandev'i düşünmediler ve o da bunun üzerine saldı artık kendisini. ucl'de sözleşme gereği oynadı diye düşünüyorum. ligde ise hamzaoğlu yüzüne bile bakmadi. (bi ara ise ts deplasmaninda da kurtarıcı diye oyuna almıştı hiç düşünmediği oyuncuyu) çok büyük bi kaliteydi ama sırtı sıvazlanmayinca o da üstelemedi. oyum kesinlikle kendisine. linderoth kadar ukte kalmıştır içimde. saf yetenek ve akıl...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamzaoğlu şans verdi aslında. Fizik olarak maalesef ayakta durmaya hali yoktu. Şans verilmeyen bir isim varsa o Dzemaili'ydi sanki.

      Sil
  3. Pandev ve Mitroglou ikisi de iyi futbolcu. G.Saray maalesef yararlanamadı.
    Bir futbolcudan tam verim almak istiyorsanız en az 5 maç ısrar edeceksiniz.
    Pandev ve Mitroglou ya bu şans hiç verilmedi. Arka arkaya iki 90 dakikaları yoktur.
    İşte Pandev İtalya Seri A gibi Avrupa'nın majör liginde son derece başarılı. Çünkü Genoa nasıl verim alacağını biliyor ve 31 yaşındaki Pandev 10 gol ortalamasıyla oynuyor.
    Mitroglou Yunan, Fransa,İngiltere liglerinde oynamış, kendi ülkesinde ve Fransa da gol kralı olmuş. Kesinlikle tam bir ceza sahası golcüsü. G.Saray da başarılı olamamasının sebebi aynı Pandev gibi yeterince şans verilmemesi.
    Sadece Pandev ve Mitroglou değil onlar gibi verimli olabilecek bir çok iyi futbolcu ne yazık ki teknik kadro tercihi ve yeterince şans verilmemesi nedeniyle G.Saray' beklenen katkıyı yapamadılar. İşte bazıları
    * Felipe * Chiristian * Duro * De Santos * L.Neil * Lorik Cana * İnsua *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandev çok maçta oynadı, şans buldu. Mitroglou için de 5 maç üst üste şans verecek lüksün yok, zaten 8 puan geridesin. Hazır olan oynayacaktı ki öyle de oldu.

      Sil
  4. 2-3 yazına toptan bir yorum yapayım. Bazı futbolcular bizde niye olmuyor da başka yerde oluyor? Ne kadar fırsat verdiğimizde alakalı bu. Bugün sen bile geleli 3 ay olmuş bir futbolcu için bizde olmayacağı belli oldu diyebiliyorsun bir çırpıda. Mesela Andone tam bizlik futbolcu. Keşke tekrar kiralansa. Ama sen de dahil taraftarımızın çoğu tam formdayken sakatlandığı için gözden çıkardı bile. İlerde de tıpkı Pandev gibi Andone için de yazarsın bizde olmayıp başka yerde olan futbolcular diye. Pandev bizde fiziksel durumunu toparladı. Gittiği yerlerde coştu. Andone de bu arada fiziğini kuvvetlendirecek. Gittiği yerde coşacak. Çünkü yetenekli oyuncular. Kuvvetlenince illa ki etki yapıyorlar. Biz bunlara şans vermeyip, bir başkasının düşüşteki isimli futbolcusuyla sıfırdan başlıyoruz. Hayat böyle gelip geçiyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyeti yüksek, sorun o. Tekrar kiralayabilir misin o da muamma. Ben maliyetleri düşürme yanlısıyım, gözden çıkarma nedenim bu.

      Sil
  5. Geçmiş başarılarına bakarak pandev diyebiliriz. O dönem kupanın grup usulü olması çok işine yaradı. İstatistik yaptı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir