4 Nisan 2020 Cumartesi

Samsunspor deplasmanı, 2011 / 2012 sezonunun imza maçlarından biridir


Şampiyonluğun habercisi "geri dönüşlerdir". Özellikle de 2-0 geriye düştükten sonra ki dönüşler. Galatasaray'ın da çoğu şampiyonluğunda bu tarz maçlar bulabilirsiniz. Özellikle de Fatih Terim'li günlerde. Şampiyonluğun kokusunu aldığımız an bir şekilde kenetleniyor ve geri dönüyoruz. 2011 / 2012 sezonunda da Samsunspor deplasmanındaki geri dönüş belki de atılan ilk büyük adımdı. İlk yarısını 2-0 geride kapattığımız maçta, 2. yarıda 4 gol birden bulmayı başarmıştık.

O dönem Samsunspor, Süper Lig'e yeni çıkmış ve birçok önemli transfer yapmıştı. Takımı yenilemeyi geçtim, geneli maliyetli yabancılardan oluşan bir kadroydu. Takımın başında da Petkoviç gibi o dönen için marka bir teknik direktör vardı. İlk yarıda istediklerini alamadılar, 2. yarıda ise bir transfer harekatı daha izlemiştik. İlerleyen haftalarda Mesut Bakkal göreve gelmiş, Gekas gibi de bir forvetle ligde kalma umudunu son maça kadar taşımışlardı. 

Galatasaray ise ligin ilk yarısında 4-4-2'ye döndüğü andan itibaren müthiş bir yükseliş göstermiş ve liderliğe oturmuştu. Oynadığı futbolla da büyük keyif veriyorlardı. Samsunspor deplasmanı öncesi sıkıntı Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası'na gidişi oldu. Ligin en iyi sağ bekiydi ve onun yokluğu takımın bütün ayarını bozdu. Samsunspor da Ekigho'nun parlamasıyla bir anda 2-0 öne geçti ve neye uğradığımızı şaşırdık. O dönem Ekigho hayal kırıklığı olsa da, maçın ilk yarısının tartışmasız yıldızıydı.

Muslera
Sabri Ujfalusi Semih H.Balta
E.Baytar Melo Selçuk E.Çolak
Baros Elmander

İdeal 11'den bir tek Eboue eksik olsa da tüm denge bozulabiliyor. Sabri Sarıoğlu da felaket bir performans göstermişti. 2. yarının hemen başında Sabri Sarıoğlu / Riera değişikliğiyle takımın da tüm çehresi değişti. Ujfalusi sağ beke, Riera sol beke, Hakan Balta ise stopere geçti. Skoru 2-1'e getiren golü de Ujfalusi'nin sağdan ortasında Semih Kaya'nın kafasıyla bulduk. O sezonun bir özelliği daha var. Muslera da dahil olmak üzere forma şansı bulan tüm futbolcular gol bulmuştu.

Skor 2-1'e geldikten sonra da Galatasaray'ın baskını arttı. 57. dakikada Servet Çetin / Engin Baytar değişikliği geldi. Kağıt üzerinde "savunma" hamlesi gibi dursa da savunmayı 3'ledik. 70. dakikada da Selçuk İnan skoru 2-2'ye getirdi. Fatih Hoca, kazanmak için tüm riskleri almaya devam etti. 75. dakikada Melo / Sercan Yıldırım değişikliğiyle görüntü 3-4-3'e döndü. 3 forveti bir arada kullandık ki ligin ilk yarısında da denediğimiz bir kurguydu.

78. dakikada Baros'la 3-2, 84. dakikada da Sercan Yıldırım'la 4-2'yi bulduk ve maçı kazandık. Fatih Hoca'nın 2. yarıdaki tüm dokunuşları başarılı oldu ve taktik anlamda da en iyi olduğu maçlardan biri. Fatih Hoca için "taktik" üzerinden eleştiri yapılır ya, Samsunspor maçının 2. yarısını izlesin o arkadaşlar. 2. yarıda 3 değişikliği var ve 3'ü de kurguyu bütünüyle değiştiriyor. 4-4-2'den 3-5-2'ye, sonra da 3-4-3'e. 4-4-2 ile devam ederken de beklerin değişimi. 2011 / 2012 sezonunun imza maçlarından biridir.

8 yorum:

  1. Abi teşekkür ediyorum yorumumu dikkate alıp bu maç hakkında yazdığın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşulması gereken bir maçtı, ben teşekkür ederim önerin için :)

      Sil
    2. En çok sevindiğin Galatasaray şampiyonluğu hakkında da bir yazı yazabilirsin bence

      Sil
  2. Fatih hoca bu tarz riskli hamleleri seviyor fakat önemli olan oyuncu grubunun bu değişikliklere reaksiyon verebilmesidir.bu sezon pek olmuyordu mesela o. Zaten Fatih Hoca da son anlara kadar bekliyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riskli değil aslında, kazanmaya yönelik güzel adımlar :)

      Sil
  3. Tüm yazılarınıza henüz bakmadım ama yoksa Beşiktaşı Yasin Öztekin'in performansıyla yenip şampiyonluğa uzandığımız Hamza Hamzaoğlu dönemi maçını yazar mısın? :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir