19 Nisan 2020 Pazar

Üstüne de yeni transferlerin iyi oyunuyla fazlasıyla umutlanmıştık


2002 / 2003 sezonunun 2. yarısında yeni transferlerimizin oynadığı ilk maçı konuşalım. Bursaspor deplasmanıydı ve 4-0 kazanmıştık. Bugünlerde o günleri çok konuşur olduk. O kadar fazla transfer fazla transfer oldu ki ister istemez konuşacak birçok an var. Ligin 2. yarısında neredeyse takımı sıfırladık ve yeni bir başlangıç denildi. Bursaspor deplasmanı da ilk ayaktı ve 4-0'lık galibiyet, üstüne de yeni transferlerin iyi oyunuyla fazlasıyla umutlanmıştık.

Fatih Hoca'nın 4-2-3-1 oynadığını pek görmeyiz. Bu sezon, ligin 2. yarısının başlangıcını bu formasyonla yapmış ve sonuç almıştı. 2002 / 2003 sezonunun 2. yarısının başlangıcı kabul edeceğimiz bu maçta da aynı başlangıcı yapmış. 4-2-3-1 oynamışız ve sezonun en iyi futbollarından biriydi. Ali Lukunku'nun 2 asisti, Revivo'nun 3 golü ve bunlardan birinin serbest vuruştan gelmesi fazlasıyla heyecanlı hareketlerdi.

Mondragon
Xavier S.Usta B.Korkmaz H.Ünsal
Batista Ergün
Davala Revivo Baliç
Lukunku

Bir noktadan sonra Suat Usta'yı sağ bek, Xavier'i stoper oynatmaya başlamıştık. Şöyle düşünün. Almaguer yerine Xavier, Sarr yerine Suat Usta, Felipe yerine Revivo, Christian yerine de Lukunku gelmişti. 4'ü de ilk etapta 11 için düşünüldü ama zaman içinde beklediğimizi pek bulamadık. Suat Usta o günlerde genç bir gurbetçiydi ve ilerisi adına hamleydi. Galatasaray'da forma giydiği yıllarda da istikrarlı forma bulabildiği tek dönem, yeni geldiği birkaç hafta. Sonrasında düşünülmedi bile. Sağ ve stoper gibi oynayabiliyordu.

Xavier, Liverpool'dan geldi ve iddialı bir futbolcuydu. O da hem stoper, hem de sağ bek oynayabiliyordu. Çok kötü bir performansı olmasa da, 1.5 yıllık kiralanmasına rağmen o 1 yılı kullanmadık. Oysa bu takıma aidiyet duyan yabancılardan biriydi. Revivo ve Lukunku'yu ise zaten konuşmuştuk. Revivo ve Lukunku için şunu söyleyeyim, bana göre her 2'sinin Galatasaray formalı zirve maçları Bursaspor deplasmanıydı.

Ali Lukunku'nun çok görülmese de başka iyi maçları da oldu ama Revivo burada kaldı. Oysa şu maçta çok şey vaat etmişti. O sezon Fenerbahçe'de düşüşteydi ve yeniden çıkışı arıyordu. O çıkışı da Galatasaray'da yapabilse şu hikaye çok konuşulurdu. Bursaspor maçı güzel mesaj olsa da devamı gelmedi. Golün her türlüsünü attığı bir maçtı ama bu maç dışında Galatasaray formasıyla gol de atamadı.

4 yorum:

  1. abi yazının üzerine açıp özetini izledim. Muhtemelen sen de verilere internette belli sitelerden ulaşıyorsun ama Senin verdiğin dizilişin aksine Xaxier stoper, Usta sağ bek olarak görülüyor maç özelinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin yazdığın gibi biliyorum. Yazıda da o ayrıntıyı bu yüzden belirttim. Biraz da internet kurbanı oldum :) yoksa animsiyordum. Haklısın yani.

      Sil
  2. Xaiver gittiğinde üzülmüştüm, bir süredir vasat futbolculara alışmıştık. Biraz geçmişi olan, fena performans sergilemeyen isimleri el üstünde tutmak gerekirken, 1 yılını kullanmadık...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir