7 Temmuz 2020 Salı

Caner Erkin & Galatasaray, transferiyle alakalı her gün bir şeyler okuyoruz


Caner Erkin'in de sezon sonunda sözleşmesi bitiyor ve transferiyle alakalı her gün bir şeyler okuyoruz. Gökhan Gönül'ü de bu listeye dahil etmek lazım, 2'si bir arada konuşuluyor diyebiliriz. Beşiktaş'ta mı kalacaklar, Fenerbahçe'ye geri mi dönecekler ya da farklı bir sürpriz mi geliyor? Gökhan Gönül ismi Galatasaray'la geçmese de, Caner Erkin'in adı medyada yer alır oldu. Bir de bu isimlerin geleceğine bağlı şekillenen Hasan Ali Kaldırım haberleri var.

Mevcut düzende, özellikle ülkemiz adına "bonservisi elinde olan futbolcular" değer kazandı. Galatasaray da bu konuda oldukça aktif görünüyor. Şimdiden birkaç isimle anlaştığı söyleniyor ve bu isimler yerlilerden oluşuyor. Yerli kalitesini yükseltmek olmazsa olmaz. Elde 14 yabancıdan fazlası var ve yerliye dönüşün bir anlamı da yıllık ücretlerin düşüşü. Sattığın kadar al sarmalında da bonservisi elinde olan futbolcular hareket kabiliyetini arttırıyor.

Sol bekte yerli bir alternatif beklentim var. Emre Taşdemir geri dönüyor olsa da, Kayserispor dönemi o kadar da parlak diyemem. Oynama alışkanlığını kazanması artı tabii, eski sakatlıklarını atlattı. Bir de alttan gelecek Süleyman Luş var ama onunla alakalı düşünceyi de bilmiyorum. Potansiyeli yüksek bir bek, ihtimal varsa onu zorlamak önceliğim olurdu. Yine de, Hasan Ali Kaldırım / Caner Erkin ikilisinden biri transfer edilse şaşırmam.

Caner Erkin'i çok fazla konuşmaya gerek yok. Bana göre ülke sınırları içindeki en iyi yerli sol bek. 31 yaşında, çok rahat 2-3 sezonu daha olduğunu düşünüyorum. Tempolu, teknik özelliği, orta kalitesi oldukça yüksek. Sol ayağını da gayet iyi kullanır. Sıkıntı ise yaşanabilecek potansiyel sorunlar, kavgalar, olaylar, kontrolsüzlük. Anlamsız bir agresifliği var, bu da sizin başınızı çoğu zaman yakabilir. Bu durumu dengelese Avrupa'da kariyeri şekillenirdi, o ise yerel kaldı.

Saracchi'nin 1 yıl daha devam ediyor olması büyük avantaj. Kısa zaman oynadı ama Galatasaray'la kimyası tuttu. Gelen isim ona alternatif olacaktır. Bunu kabullenerek transfer edilmesi lazım. Bu konuda adım atılacağı hissiyatı taşıyorum. Linnes de sezon sonu gider, sol bek için alternatif düşünmüyorum. Caner Erkin için ise biraz daha olumsuz taraftayım. Çünkü işin sonunu kestirmek güç. Yine de hocanın tuttuğu, Milli Takım'da yer verdiği bir isim. Gelirse de şaşırmam.

08.05.2020 tarihli yazı..

12 yorum:

  1. hasan ali bence "alternatif" olarak oraya cuk oturur. fbliler onun hakkını teslim etmiyorlar. tek kaldi, beklentiler yükseldi, sakatlıklar, takımın gidişatı derken hedef tahtasına konuldu. ama bence iyi bi oyuncu. saracchi'nin arkasına transferdeki ilk tercihim o olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oturur da, onun da yıllık ücreti düşündürüyor beni. Rakamları Şener Özbayraklı seviyesine inmeli.

      Sil
  2. Kendisini ilk sol bek oynatan biziz ama berbat bir performans sergilemişti sol bekte. Arda gelecek diyorlar bir de Caner gelirse çok acayip olur takım. Hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçti de ama, uzun süre devam etse gelişecekti ki gelişti de.

      Sil
  3. Hasan Ali'ye hayir demem kesinlikle. Ozellikle Avrupa'da daha fazla defansif efor gerektirecek maclarda ilk 11 oynatilir. Mbappe'yi nasil kilitledigini gormek bile yeterli kistas bence. Suleyman Lus'un bir sene kirada pismesi bence ideal olur. Saracchi gidince de oraya monte edilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi'yi de iyi yedekler. Tarzlar da farklı, bu anlamda tamamlar.

      Sil
  4. Muhtemelen Fb Caner-Hasan Ali rotasyonu yapacak. Hoca'nın Süleyman Luş'u A Takıma alacağını düşünmüyorum genelde kullanacağı gençleri önceden antrenmana alır.Emre Taşdemir'e zamlı kontrat verildiğine göre hoca umutlu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli olmaz, kamp dönemini görelim diyeceğim de sanırım kamp dönemi olmayacak. Emre Taşdemir'e zam verilmedi, rakam aynı geldiğinden bu yana.

      Sil
  5. Saracchi'nin kimyasının Galatasarayla uzaktan yakından alakası yok. Oynadığı bir çok maçta etkisizdi ve takımı sıkıntıya soktu. Hala nasıl bu oyuncuyu övüyorsun anlamak zor. Caner konusunda ise mevcut haliyle Galatasaray'da oynayabilir seviyede gibi görünüyor ama satın alınacağını pek zannetmiyorum.(Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saracchi iyi bir potansiyel. Pandemi dönüşü her maç özverili ama günah keçisi oldu. Etrafı onu çok bozuyor. Konya maçında sakatlanana kadar ki dönemde de mükemmeldi. Bu adam övülür, anlayan da anlıyor. Anlamayana da anlatmak gibi bir derdim yok.

      Sil
  6. Saracchi fiyat performans olarak asla kötü degil takimin su halinde elestirmem asla ama bûyük takim beki mi bence orasi soru isareti. Caner ise mutlaka katki verir ama Arda'nin da gelecegi soyleniyor ve bu tarz problemli oyuncularla yine orta siralara oynariz takim olamayiz diye düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli durumu malum, artık yabancı işi bitti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir