7 Temmuz 2020 Salı

Belhanda'nın konuyla alakası olmasa da, yine fırsat bu fırsat denilmiş



Trabzonspor maçının yorumlarına bakınca Belhanda'nın asılıp kesildiğini görebilirsiniz. Nedeni de Feghouli'nin yapmış olduğu hareket. Belhanda'nın konuyla alakası olmasa da, fırsat bu fırsat denilerek o da paket edilmiş halde. Trabzonspor karşısında Galatasaray adına 2 iyi isim vardı. İlki Emre Akbaba, diğeri de Belhanda. Sol bekin, stoperin kademesine giriyordu bıraktığımda. Sahada basmadığı yer kalmadı, kafalarda maç bitmesine rağmen mücadelesinden ödün vermedi.

Kendisine verilen rol de bu. Orta sahada mücadele etmesi ve topu hücuma taşıması. O da bu mücadeleyi verdiği için Fatih Hoca'nın vazgeçilmezlerinden biri. Kontrolü yok, dengesiz, bunlar doğru. Kontrolü olmayan biri de şu maaşı alınca sorun oluyor. Engin Baytar da böyleydi ama sorun olmazdı. Maaşı az çünkü, beklenti farklı. Belhanda için ise beklentiler üst düzey. Bu noktada aldığı eleştiriyi ben de haklı bulurum. Takımdan ayrılması gerektiğini de düşünüyorum.

Yine de hakkını yemiyorum işte. Feghouli o hareketi yaptı diye, yanında Belhanda'yı da anmıyorum. Ya da gidip "Sneijder kıyası" yapmıyorum. Ülkenin en değer verdiğimiz, futbol konuştuğunu düşündüğümüz yorumcuları bile hala Sneijder ve 10 numara yorumu yapıyor. Ne alakası var, hala aşmadık mı orayı? 10 numaralı formayı giymesi, o rolü mü üstlenmesi demek. Melo da, Necati Ateş de 10 numarayı giymedi mi?

8 numara deniyor, o yönde de bir oyun oynuyor. Bu sezonu kötü, geçen 2 yılı ise şampiyonlukta direkt etkili. Trabzonspor maçı özelinde düşünürsek ise en iyilerden biri. Ciddi anlamda tek başına çabaladı. Rakibi dahi 10 kişi bırakmak adına uğraşı vardı. Maç yorumlarında ise kötüler arasında anılması tamamen kişisel husumet, nefret. Ya da ne derseniz diyin. Feghouli'nin hareketi dahi ona bağlanıyor. Daha ne diyeyim.

Sezon sonuna kadar da oynamaya devam edecek. Mecburuz çünkü, yerine oynayacak kimse yok. Kontrolü, dengesi olmasa da mücadelesinden asla ödün vermiyor. Aidiyeti yüksek, savaşıyor adam. Değersizleştirmeyi bırakın, sezon sonu zaten uğurlayacağız. Güzel de bir bonservis geliri kazandıracaktır. Gelen şampiyonluklar ve kupalar da cabası. Belhanda'yı sürekli koruma isteğim bundan, hakkı yeniliyor. Son ana kadar da yenilecek gibi.

8 yorum:

  1. bu sezonu birakalım,seneye bakalım,ancak bu haatalıklı sezondan sonra camiayı sadece şampiyonlukta mutlu etmez.namaglup şampiyonluk gelmeli,liverpool,juventus istikrarında bir şampiyonluk nerdeyse başakşehirin şampiyon olacagı bu zayıf ingiltere 4.kümesi seviyesindeki iigde..yanında kupa,avrupada da birkaçtur enazından.muslera dışında bütün yabancılar gitmeli,yaş ortalaması maksimum 24 olmalı,muslera dışında kimse milyon yuronun üstünde yıllık kazanmamalı..fatih hoca ucuz,başarıya aç kim varsa toplamalı..yoksa bu taraftar işler düzelince deyil forma almayı ve maça gitmeyi tv den bile izlemez takımı

    YanıtlaSil
  2. fernando burada dökülüyordu. sevilla da şov yapıyor. çok diri.
    idman tekniklerimizi tartışmaya açma vakti geldi de geçiyor.
    iki senedir 32 cl takımı arasında "açık ara" en az koşan takımız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökülmüyordu, gayet iyi oynuyordu. Sakatlık durumu sorun oldu ki, Sevilla'da da pandemi arası olmasa uzun sakatlığı vardı. Maalesef hiçbir şeyi beğenmeyen infazcı tayfa onu da beğenmiyordu.

      Sil
  3. Salvint sonrası hep iyi oynadı. En azından takımın sahadaki iyilerindendi. Ne yazık ki Galatasaray'da hakkı hep yendi taraftar ve medya tarafından.

    YanıtlaSil
  4. Bizim taraftarın sıkıntısı var. Yeni gelen oyuncu sırf giden oyuncu yüzünden linç yiyor. Sanki belhanda gelip Sneijder'i kovmuş gibi... Sneijder'li 4 sezonda da 2 şampiyonluk yaşamışız ve geldiği sezonda da Fatih hoca sürekli oyundan çıkarıp Amrabat'ı koyuyordu. Bizim taraftar da Sneşjder varken hep şampiyon olmuşuz sanıyor. Belhanda sürekli eleştirildi, 2 sezonda da şampiyonluğun en önemli isimlerinden. Gitmesini istemeyen kişi de Fatih hoca ama bizim taraftarın yorumu "Fatih hoca belhandaya katlanıyor.." oluyor. Taraftar profilimiz çok değişti, çok kötü duruma evrildi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giden yüzünden linç yiyor, 2 maç kötü oynadı diye linç yiyor. Herkes bir an önce uçsun isteniyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir