28 Mayıs 2020 Perşembe

Cenk Özkaçar & Galatasaray, yerli transferinde alt liglere de göz atmalı


Transferde yerli ağırlığını konuşuyoruz. Sadece biz değil, herkes için geçerli bu durum. Trabzonspor bu adımları 2 yıldır attığı için avantajlı durumda. Biz ise geçen yaz döneminde yerli rotasyonunu güçlendirmek adına bazı adımlar atsak da yetmedi. Daha köklü bir değişim gerekiyor ve önümüzdeki transfer döneminin ana odağı da bu olur. Bonservisi elinde olan yerlileri konuşsak da, alt liglere de göz atmak gerekiyor.

Fenerbahçe de bu konuda hamleler yapmaya başladı. İsmail Yüksek'i aldılar mesela, alt liglerden farklı futbolcularla da adları anılıyor. Maliyetleri düşürmek ve gençleşmek adına iyi bir çalışma. Günümüz düzeni bizlere bunu emrediyor, Galatasaray'ın da alt liglerde yer alan ve potansiyeli olan genç futbolculara yöneleceğini düşünüyorum. Scout ekibinin de mutlaka bu konuda çalışmaları vardır. Galatasaray'ın da transferde yerli ağırlığı olacağını biliyoruz.

Altay'lı Cenk Özkaçar'ın adı transferde anılıyor. Trabzonspor özelinde konuşulurken, Galatasaray'ın da gündemine geldiği söyleniyor. 19 yaşında, sol ayaklı bir stoper. 1.90 boyunda, fizik olarak çok güçlü ve hızıyla ön plana çıkıyor. Bu sezon Altay'la toplamda 13 maçı var. Sol bekte de forma giymişliği var, bu açıdan kıymetli olabilir. Gelişim sağlaması bekleniyor ve sol ayaklı stoper bulmak da zor. Transferde konuşulması gerekiyor.

Luyindama / Marcao ikilisinden birinin transferi oldukça olası. Özellikle de Marcao'nun. Çok ciddi teklifler var ve rakam 15 milyon avro'nun üzerine çıktığı an da kayıtsız kalmak zor. Maddi açıdan herkes zorluk yaşıyor ve sattığın kadar al sarmalı da devam etmekte. Bu bonservis bedeli sonrası, transfer döneminde aksiyon almak çok daha kolay olabilir. Marcao sonrası da yeni bir Marcao bulabilmek en önemli nokta. Bu çarkı kurabildiğimiz an ayaklar yere daha sağlam basacak.

Cenk Özkaçar'ı ise şu aşamada Marcao yerine düşünmek zor. Marcao'nun topla çıkabilmesi, çıktığında da oyun görüşü bir stoper için farklı seviyede. Yine bu tip bir pasör stoper düşünülür. Cenk Özkaçar gibi gençler şu aşamada işin alternatif kısmında yer alır, sonrasında gelişimi takip edilir. Alttan gelen Emin Bayram var bir de, gençler noktasında elimiz güçlenmeli. Bu gençleri toplamak lazım, zarar etme ihtimalimiz olmayacaktır.

10 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş düşüncelerinize katılıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nedense yeni transfer döneminde yerli atağı konusunda içim rahat. Başta Mert Hakan, Emre Kılınç ve altyapıdan gelecek birkaç genç ile iyi bir uyum yakalarız ve yerli transferlerinde geri kalmayız diye düşünüyorum. Fatih hoca bu konuda agresif hareket edecek gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de rahat ama herkes yerliye yöneldi. Bu da piyasanın yükselmesi demek.

      Sil
  3. keşke geçen yaz bu hamleler yapılsaydı
    şimdi öyle yüksek maaşlı bir takım olduk ki, önce temizlik yapma derdi var.

    YanıtlaSil
  4. İdeal bir yedek olur zamanla gelişip marcaonun yerini alabilir. Emin Bayram'la birlikte stoper yedeği olarak takımda yer alabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellik olarak pek benzemiyorlar aslında. Luyindama'nın sol ayaklısı gibi kendisi :)

      Sil
  5. Emin Bayram'ın ayakları baya iyiydi.roller değişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da fiziğiyle daha ön planda. Ozan Kabak gibi değil ayakları.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir