28 Mayıs 2020 Perşembe

Mustafa Kapı'nın Trabzonspor'la anlaşma sağladığı iddia ediliyor


Mustafa Kapı'nın Trabzonspor'la anlaşma sağladığı iddia ediliyor. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor ve Galatasaray'dan ayrılacağı açıklanmıştı. İlk etapta Avrupa diyorlardı, belki de hala kararı o yöndedir. Trabzonspor ya da herhangi bir x kulübe gidişi de beni şaşırtmaz. A takımda yer almak istediği ve süre beklediği söyleniyor. Bunun yolu da bana sorarsanız Avrupa. Belçika ya da Hollanda gibi ligleri daha ideal görüyorum. 

Türkiye'de ise Trabzonspor ideal olabilir. Bu konuda daha cesur ve agresif davranıyorlar çünkü. Maliyetleri düşürdüklerinden bu yana, hem altyapıdan, hem de Dünya genelinden birçok genç futbolcu getirdiler. Şans verme noktasında da çekinceleri yok. Haliyle de Türkiye'de parlayan bir genç adına ideal adres oluyorlar. Forma şansını daha rahat bulabileceğine inanan genç futbolcunun tercihi Trabzonspor olabiliyor.

Mustafa Kapı konusunda bizim hatalarımız oldu. Futbolcu henüz 14 yaşındayken A takım idmanlarına aldık, hatta hazırlık maçında sahaya dahi attık. 14 yaşında bu seviyeyi gören bir ismi de, kendi yaş grubuna geri döndürdüğünde sorun oluyor. Futbolcu çocuk yaşta oldum havasına giriyor çünkü, o mental olgunluğu göstermek imkansız. Mustafa Kapı'da da olan buydu. Olmadan oldum havasına girdi ve son dönemde yerinde saydı.

A takımda şans bulma olayı değil bu. Yoksa yaz dönemi kampında vardı, hatta ilk maçlarda 21 kişilik kadroya da giriyordu. Işığı veren, bu seviyede tutunacağım diyen futbolcuda ısrar ediliyor. Ozan Kabak klişe örnek hadi, Emin Bayram diyeyim. 16 yaşında ve A takımla idmanlara devam etmekte. Gelecek sezondan itibaren rotasyonda da yerini alacaktır. Işığı veriyor çünkü, çalışıyor bu adam. Haliyle de kadroda.

Mustafa Kapı ise son 2 yıldır U21'de yerinde saydı, pek gelişim göstermedi. Mutsuz, buram buram olmadan oldum havasında devam ediyordu. Yeni sözleşme teklif edildiğinde de kabul etmedi. Saygı duyarım, onun kararı. Üzülmem bu durum için, nice genç futbolcular gelir daha. 2 tarafta da hatalar var, önceliği bize ait tabii. Futbol hayatında başarılar dilerim, umarım biraz olsun şu havadan kurtulur ve "oldum" durumundan sıyrılır.

2 yorum:

  1. Trabzon'un bu noktada ciddi bir çıkışı var son dönemde ona bakarak Trabzon'la anlaşmış olabilir. Bizde olmayıp Trabzon'da olacaksa hiç durmasın gitsin onun adına mutlu olurum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona bakmıştır zaten. Genç yatırımları var ve daha net şanslar veriyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir