30 Mayıs 2020 Cumartesi

Everton'un Luyindama için 15 milyon avro'yu gözden çıkardığı yazılıyor


Everton'un Luyindama için 15 milyon avro'yu gözden çıkardığı yazılıyor. 2-3 Premier Lig takımından daha Luyindama için ilgi olduğuna yönelik haberler okuyorduk. Transfer olduğu gün, böyle bir piyasaya sahip olacağından emindik. Üstelik sakat haliyle bu parayı ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşasak da, bizler adına ayakta kalabilen tek isim Luyindama'ydı. Sakatlık olmasa değerini çok daha yukarı çekmesi, hatta bu teklifleri Ocak ayında konuşmamız olasıydı.

Rakam iyi ve içinde bulunduğumuz şartlar malum. Bu rakama satılır satılmasına da, 1 yıl daha kalması halinde değerini daha da katlayacaktır. Marcao için de bu geçerli, değeri sürekli yükseliyor. O daha genç mesela. Bazı özellikleri de kolay bulunabilecek tipte değil. Sol ayağı, oyun görüşü ve tekniği gibi onu farklı kılan stoper özellikleri var. Luyindama ise daha sert, atlet, mücadeleci, sağlam bir stoper. Bir arada oynadıklarında da olabildiğince iyi ikili oldular.

İkisi için teklifler olsa da, aynı anda satılacaklarını düşünmüyorum. İkisine de teklif varsa, transfer olmasını istediğim isim Luyindama olur. Marcao / Donk ikilisi de kafama yatıyor çünkü, orada da iyi bir ikili oluştu. Hatta Donk'un lider özelliği Marcao'yu daha da yükseltti diyebilirim. Luyindama'nın yeri, aynı özellikte bir ismin daha bulunabilmesiyle doldurulabilir. Marcao için ise, bu tarzda yeni bir stoper bulmak daha zor olacaktır.

Scout ekibi bunun çalışmalarını yapmıştır ve altyapısı hazırdır. Bu futbolcular iddialı rakamlara gittiği an, yerlerinin benzer özellikte isimlerle dolacağından eminim. Bonservis girdisi sağlandığı an her şey daha kolay, rahat hareket etme imkanı oluşacak. Transfer için bütçe gerekiyor. Bonservisi elinde olan yerli futbolcuları konuşsak da, bazı noktalara yabancı hamleleri gelebilir. Tabii bunun için olası yabancı sınırını da görmemiz gerekecek.

Şu an elimizdeki en büyük 2 değer Luyindama ve Marcao. Hayalleri de bu futbolcular üzerinden kuruyoruz. Buraya kazık çakmayacaklar, mutlaka büyük paralara transfer olacaklar. Yerlerine de aynı tarzda isimler geldiğinde çark dönmeye başlayacak. Futbolcu satabilen ve yüksek bonservis gelirleri elde eden bir kulüp olmamız gerekiyor. Ekonomik düzlüğün bir yolu da bu. Genç, geleceğe dönük transferler ve altyapıdan çıkabilecek isimler.

10 yorum:

  1. şu adam ingiltere orta siralarda bi takımda olsa min 30'a transfer olur. hele o ucl maçlarından sonra. bi sezon daha tutalım, ucl'ye filan gidelim, orada yine iş yapar luyindama. önümüzdeki yaz min 20-25 konuşulur. koronanin ekonomik etkileri de azalır o zamana kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur da işte Türkiye etiketi rakamı ister istemez düşürüyor. Şu an sıcak para lazım, pek hayır diyemeyiz gibi. Yoksa söylediğinde haklısın.

      Sil
  2. Satmaktan başka çaremiz yok. Kadromuzu dönüştürmek, genç ve gelecek vadeden oyuncular almak için mecburuz.
    gönül ister ki belhanda'yı satalım. Hem kurtulalım hem de para kazanalım. Ya da Feghouli. Ya da Cagne.
    Ama teklif stopere geldiyse bir an bile tereddüt etmeden satarım. Emin var. Altay'daki Cenk Özkaçar var. Donk iyi bir alternatif olduğunu gösterdi. 700-800 bin euroluk bir mukaveleye okey derse Donk da kalabilir.
    Babel, cagne, belanda, feghouli, nagatomo, mariano, seri giderse bu takım inanılmaz nefes alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk Özkaçar'ı hiç izledin mi mesela. Direkt katkı vermesini mi bekliyorsun. o işler kolay değil maalesef.

      Sil
  3. Böyle bir para gelirse bu paranın 10 milyonu ile Marcao Luyindama tarzı (mevki olarak değil. Transfer tarzı olarak) iki oyuncu daha kadromuza katarsak gelecek adına önemli bir iş yapmış oluruz.

    YanıtlaSil
  4. bu tip hesapları kat üstünden yaparım. kaç kat fazlası?
    marcao 12 milyona gitse bile kızmam. 3 katına satıyorsun.
    ama bu çok ucuz. luyindama en azından 18 olmalı. yani 2 katı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kızarım, değeri çok daha arttı. Luyindama ise sakatlık etkisiyle o kadar yükselemedi.

      Sil
  5. Sorun Türkiye etiketi değil,sorun Galatasaray etiketi..Cenk tosun,Sow,Elif Elmas kadar da mı degeri yok..Galatasaray her teklifi kabul eden takım konumunda..8'e aldığın potansiyeli 15'e satmaya bu kadar hevesli olursan kimse sana 20 milyon teklifle gelmez hiçbir futbolcuya..Değerini bulan futbolcuyu satacaksın,Luyindama degerını bulmadı daha da verimli olabilir.O yüzden benim futbolcum 25 eder de varsın 1-2 sene daha oynasın baktın istediğin gelişme yok 2 sene sonra da 15 eder bu adam. L.V.Ç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk Tosun gitti, çünkü CL'de piyasa yaptı. Sow ve Elif Elmas işlerinde maalesef çok inanmıyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir