19 Mayıs 2020 Salı

Feghouli de paylaşmış olduğu fotoğrafla bunu bizlere hatırlattı


Mayıs ayının her gününde farklı bir imzamız var. "Mayıs'lar bizim" sözünün altı o kadar dolu ki. Kupa kazanma ayı ve içinde bulunduğumuz her final ortamının da en büyük favorisiyiz. Bu final ortamındaki son 2 şampiyonlukta da böyle oldu. 2017 / 2018 sezonunda Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş, 2018 / 2019 sezonunda da Başakşehir'le bu finali yaptık. Sonuç da beklediğimiz gibi, şampiyonluk geldi. Özellikle de 19.05.2019 tarihli, ligin 33. haftasındaki Başakşehir maçı fazlasıyla unutulmazdı.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatsak da, 2. yarıda Feghouli'nin muhteşem golüyle 1-1'i bulduk ve sonrası geldi. Israrla verilmeyen ama bizim de her seferinde gol attığımız bir ortama dönüştü. O gün de maçın tek bir ihtimali vardı ve kazandık. Feghouli de o şampiyonluğun bana göre en önemli ismi olmuştu. Ligin ilk ve 2. yarısı diye sezonu ayırıyorum. İlk yarısında hayal kırıklıkları, sakatlıklar, eksikler diye uzayan bir liste. 2. yarısında ise oyununu oturtmuş ve kazanan bir karakter.

Bu tabloyu Feghouli üzerinden okumak mümkün. Ligin ilk yarısında yokları oynadı desek yeri. Çok büyük beklentiler ve önemli bir maliyetle transfer edilmişti. İlk sezonundaki katkısı bazı anlarda ön plana çıksa da, beklediğimiz asla bu değildi. 2. sezonunun ilk yarısında da, yine o "bazı anlar ön plana" çıkan, istikrarsız performansı vardı. Feghouli gibi isimden maçı sürüklemesini ve tek başına kazandırmasını beklersiniz. O ise ligin 2. yarısında şampiyonluğu kazandırdı.

2018 / 2019 sezonunun ilk yarısında sadece 2 golü var. O da çıkış yakalamaya başladığı ve kırılma olarak kabul ettiğim Porto, Sivasspor maçları. Sezon başında bir şeyler oldu ve Feghouli kızağa çekilmişti. O gün bu durumu eleştiriyordum, böyle bir lüksümüz yok diyordum. Oysa belki de bu hamle sayesinde Feghouli kazanıldı, bilemiyorum da. Aralık ayında yeniden formayı aldı ve yükselişini izlemeye başladık.

Porto maçı o şampiyonluğun kırılma maçlarından biridir. O gün kaybetsek de, başarabileceğimizi kanıtladık. Sivasspor maçıyla da yükselişimiz başlamıştı. Feghouli'nin bu 2 maçta hem golleri, hem de iyi futbolu var. Ligin 2. yarısında da, Türkiye Kupası'nı da dahil ederek 11 gol 7 asist. Çoğu maçta da takımı ipten alan ve kazandıran futbolcu. Beklenti bu işte, Feghouli de bunun altını doldurmuş oldu. Başakşehir'le oynanan şampiyonluk maçında attığı gol de tüm performansının vitrini gibiydi. O da paylaşmış olduğu fotoğrafla bunu bizlere hatırlattı.

4 yorum:

  1. Feghouli'nin şimdi altını doldurması gereken bir sekiz haftası daha var. Büyük olasılıkla sezon basindaki uyuyan Feghouli yine sahada olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, nasıl bir ortamda döneceğimiz muamma. Şu ortamda kimseyi futbol üzerinden eleştiremem.

      Sil
  2. Ben hala bu paraları türkiyede herhangi bir futbolcunun ismi ne olursa olsun almaması gerektiğine inanıyorum.
    Doğru model Trabzon modelidir. Euro kuru, 7,5 olduğu bir ortamda bir takımın ödediği maaş toplamı 70 milyon € olamaz.
    ben bu şekilde gelen hormonlu ve devamı olmayacak olan başarıları artık istemiyorum. 2 sene şampiyonluk sonra gelen 5 yıllık iflas. Borç batağındasın ama gidip Babel, nzonzi, seri, falcao gibi ıskartaya çıkmış oyuncularla, 35 yaşında 2,5 milyon € maaş alan nagatomo ve mariano gibi beklerle avrupada başarılı olma hayali kuruyorsun.
    acilen bu kadro baştan sona dağıtılmalı. falcao dahil hepsi gönderilmeli böyle akıl dışı, mantık dışı bir takım olamaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de almamalı, o ayrı nokta. Katılıyorum sana.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir