18 Mayıs 2020 Pazartesi

Filipescu'yu anmışken, Adrian Ilie'yi de sıcağı sıcağına anmak gerekiyor


Filipescu'yu anmışken, Adrian Ilie'yi de sıcağı sıcağına anmak gerekiyor. 96 / 2000 dönemi arasında Hagi ve Popescu üzerinden Rumen ekolünü konuşuruz. O ekolü tamamlayan isimler de Filipescu ve Adrian Ilie'ydi. O günler için genç ve geleceğe dönük hamlelerdi. Takıma da hemen uyum sağlamış ve etki göstermeleri çok uzun sürmemişti. Düşünüyorum da o Rumen ekolünden, Bratu / Petre / Tamas'lı günlere. X ülke üzerinden, şöyle bir ekolü yakalayamadık.

Adrian Ilie de, Filipescu gibi 96 / 97 sezonunda geldi. Van Gobbel'in gidişi Filipescu'yu, Knup hayal kırıklığı da Adrian Ilie'yi getirmişti. Galatasaray'a transfer olduğunda 22 yaşındaydı ve o dönem için pek bilmediğimiz bir isimdi. Hagi vitrin bir hamle olsa da, diğer Romanyalılar daha genç isimlerdi. Sezonun ortasına doğru transfer edilmişti ve ayağının tozuyla etkisi büyük oldu. Galatasaray forması altında Hakan Şükür'ü en iyi tamamlayan forvetti.

Çok klas ve iyi bir bitiriciydi. X forvette arayacağınız her özelliğe sahipti de diyebiliriz. Oyun aklı, vuruş kalitesi, ceza sahası hakimiyeti, hızı, hareketliliği. Komple bir isimdi ve gerçek anlamda faydalanabildik mi sorusunun cevabı bende yok. Galatasaray kariyeri uzun sürmedi ve 1 yıl diyebileceğimiz bir zamanın ardından Valencia'ya satıldı. O gün için kazanılan rakam büyük gibi olsa da, takımda kalması halinde verebileceği çok şey vardı.

96 / 97 sezonunun Aralık ayından itibaren Galatasaray forması giymeye başlıyor ve 18 maçta 6 gol 9 asisti var. Hakan Şükür'ün zirve sezonuydu diyebiliriz, 38 gol atmıştı. Hakan Şükür'ün tamamlayıcısı Arif Erdem gibi dursa da, Ilie geldikten sonra görüntü değişmişti. Ilie de ilk etapta Hakan Şükür'ü iyi tamamladı ve asist özelliğiyle daha ön plandaydı. O dönem için Hakan Şükür'ü gölgelemek zor, kasıp kavuruyordu.

97 / 98 sezonunun ise ilk yarısında Galatasaray forması giydi. Galatasaray formasıyla 19 maçta 11 gol 9 asisti vardı. Yine Hakan Şükür'ün kasıp kavurduğu bir sezon ve Ilie asist özelliğiyle bir kez daha ön planda. O sezon Valencia'ya gittikten sonra ise 19 maçta 12 gol 1 asisti vardı. Valencia'ya geçince gol özelliği çok daha net şekilde ön plana geçti ve vitrinde yer almaya başladı. Valencia formasını çok uzun süre giydi ve oldukça başarılıydı. Kariyerinin son dönemine doğru Beşiktaş'a da gelmişliği var. 

2 yorum:

  1. Bir şeyin çakması yapılıyorsa o iyidir :d o dönem o kadar iyi bir etki bırakmıştı ki rakipler de gidip kardeşini almislardi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşini biz de istedik aslında. Fenerbahçe hızlı davranmıştı, iyi ki de davranmış :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir