13 Mayıs 2020 Çarşamba

Forlan ve Reyes de transfer edilseydi ne olurdu?


Şu görselin anlamı çok büyük. Yeni yönetim gelmiş, daha da önemlisi Fatih Terim geri dönmüş. Enkaz kıvamına gelmiş Galatasaray'ın yaşayacağı değişimi heyecanla bekliyorduk. İlk ciddi hamlenin bu 3 transfer üzerine gerçekleşmesi çıtayı fazlasıyla yükseğe çekmişti. Kimse beklemiyordu çünkü. Bir anda Ünal Aysal'ın Atletico Madrid'le görüşmek için İspanya'da olduğu haberi geldi ve uçağın inişiyle birlikte pozitif açıklamalarla da heyecan dozu arttı.

Bu 3 ismin temelinde bir takım oluşması bekleniyordu. Atletico Madrid'in omurgası da diyebiliriz. Reyes ve Forlan transferinin gerçekleşmeme nedenini "transferin erken duyulması" diye açıklamışlardı. Reyes ve Forlan özelinde Atletico Madrid taraftarının beklentisi olabilir, bu yüzden de sürpriz operasyon olarak gerçekleşmesi gerekiyordu. Bilmiyorum tabii, açıklamalar bu yöndeydi. Atletico Madrid'in de Arda Turan özelinde bir ilgisi vardı ki, Ağustos ayında o işi bitirdiler.

Şu 3'lü içinde zayıf halka diye Ujfalusi'yi gördük. Forlan ve Reyes transferleri gerçekleşmeyip, sadece Ujfalusi gelince de tadımız kaçmıştı. Kim bilebilirdi ki, Ujfalusi sadece 1 yılda efsaneler arasına girsin. 1 yılda göstermiş olduğu performansla unutulmaz stoperlerimizden biri oldu. Popescu'dan bu yana çektiğimiz "lider stoper" açlığını dindirdi, Semih Kaya gibi bir ismi yükseltti ve takımın da lideriydi. 2. sezonunda yaşadığı sakatlık olmasa en az 2 yıl daha oynardı. Yaşına takılmıyorum.

Forlan ve Reyes de transfer edilseydi ne olurdu diye de soralım? Forlan, o dönem Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biriydi. O dönem 32 yaşında olsa da, kalitesi yüksekti. O sezonun Ağustos döneminde Inter'e gitti, 5 milyon avro gibi de bir bonservis ödenmişti. Inter'de pek tutmamış olsa da, Galatasaray'da görüntü değişirdi. Necati Ateş transferi sonrası yaşadığımız değişimi hatırlayın. Forlan da o tarz forvetlerin en iyilerinden biriydi. Takımın hücum çıtasını yükseğe koyardı ama ertesi sezon da Drogba gibi bir ismi görmeyebilirdik.

Reyes ise 28 yaşında, kariyerinin en iyi dönemine yaklaşmasını bekleyeceğimiz bir futbolcuydu. Her 2 kanatta, forvetin arkasında, hatta direkt olarak forvet oynayabilirdi. Fatih Hoca'nın Podolski isteği de olmuştu, Reyes de bu tarza oldukça yakın. Teknik kapasitesi biraz daha yüksekti diyebiliriz. Fatih Hoca, müthiş bir hücum jokeri kazanmış olacaktı. 4-4-2'e dönüşünde sol kanat ve forvette ağırlıklı olarak izleyebilirdik. Riera'yı izlemezdik bu durumda da. Ertesi sezon Amrabat gibi işler de görmezdik.

Strateji de değişebilirdi. Forlan, Reyes, Ujfalusi'yi aynı anda 11'e yazınca, tasarladığım 11'de 7 yabancı oluyor. O sezon ilk 11'de 6 yabancı kullanabiliyorduk. Bu durumda ya forvetlerden biri Türk olacaktı, ya da Eboue'yi hiç görmeyecektik. Belki de eğrisi doğrusuna gelmiştir. Sonuçta o 2 yılda büyük başarılara imza attık ve geri döndük. Yine de "ya böyle olsaydı" diye düşünüyor insan. Çok iddialı ve heyecan veren bir transfer hareketiydi.

4 yorum:

  1. Muhtemelen şampiyonluk Kadıköy'e kalmazdı. Her şeyde olduğu gibi bunda da bir hayır varmış demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bilemiyoruz o kısmı. Bilinmeyeni konuşmak da keyifli oluyor :)

      Sil
  2. Reyes'i bilmiyorum ama Forlan ciddi bir düşüş yaşadı o dönem sonrasında. Maliyet fayda anlamında beklenen etki olmayabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde görüntü değişebilirdi, bu tarz isimler genellikle yükselirler Türkiye'de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir