30 Mayıs 2020 Cumartesi

Galatasaray adına keşke dediğim noktalardan biri daha


Dünya futbol tarihinde en sevdiğim futbolculardan biri de Rivaldo. Gördüğüm en büyük forvet özellikli 10 numaralardan biriydi. 1.86 boy, muazzam bir teknik ve şut kalitesi vardı. Forvetin arkasında oynasa da, rakip ceza sahası çevresindeki etkisi forvet edasındaydı. Barcelona'yı da o dönemler daha çok seviyordum sanki. Ronaldinho'lardan önceki neslin temsilcisiydi ve çocukluk dönemlerimde unutamadığım bir futbolcu oldu.

Barcelona'dan Milan'a geçerken düşüşü işaret ediyordu. Bu bir gelenek mi oldu bilmem de, düşüş yaşayan Barcelona 10 numarası Milan'a gidiyordu. Ronaldinho da böyle, düşüş yaşadığı ve gözden düştüğü an Milan'a gitmiş, orada da pek tutunamamıştı. Rivaldo da Milan'da tutunamadı ve sadece yarım sezon sonra Brezilya'ya döndü. 2004 / 2005 sezonuna girerken de Olimpiakos'a transfer oldu. Bizim adımıza da hikaye burada başlar.

O dönem 32 yaşındaydı ve futbolu en azından Avrupa'nın dev takımlarında devam edebilecek düzeyin gerisine gelmişti. Bu tarz büyük futbolcular da ancak böyle gündeminize girebilir. Hagi de Galatasaray'a transfer olduğunda 31 yaşındaydı. O dönem düşüş yaşıyor gibi görünse de, yeniden doğuşunu Galatasaray'da sağladı. Rivaldo da bir anlamda yeniden doğuşunu Olimpiakos'da sağladı diyebilirim. Yunanistan günleri oldukça istikrarlıydı çünkü.

2004 - 2005 sezonuna girdiğimizde Rivaldo ismi Galatasaray için de anılıyordu ve anlaşmanın sağlandığı dahi haberler arasındaydı. Rivaldo, Olimpiakos'a bonservisi elinde şekilde gitti. Yıllık ücreti elinizi zorlardı ama karşılamak da imkansız değildi. 2004 - 2005 sezonu maddi anlamda zorluk yaşadığımız bir dönem. Transferde de ciddi hamleler yapamamış, genellikle bonservisi elinde isimlere yönelmiş ve kendi içimizdeki futbolculardan bir şeyler çıkarmaya çalışmıştık.

Bir de Hagi'nin 10 numara takıntısı olduğuna inanır oldum. Galatasaray'da çalıştığı dönemlerde 10 numara hiç kullanmadı. İlk döneminde 4-4-2 gibi oynuyorduk, 2. döneminde ise formasyon anlamında kaos olsa da, yine 10 numaralı düzen yoktu. Hatta mevcut olan 10 numaraların da akıbetini hatırlarsınız. Rivaldo'yu da o dönem istemediği söyleniyor ve bu yüzden transfer gerçekleşmedi. Galatasaray adına "keşke" dediğim noktalardan biri daha.

Rivaldo, 2004 / 2005 sezonunda 38 maçta 15 gol 7 asist yapmış. 2005 / 2006 sezonunda ise 30 maçta 11 gol 4 asisti var. Olimpiakos formasını son kez giydiği sezon olan 2006 / 2007 sezonunda ise 33 maçta 17 gol 12 asist. Bunu yaparken 35 yaşındaydı, altını çizelim. 2007 / 2008 sezonunda ise AEK Atina'ya gidiyor ve 43 maçta 15 gol 15 asist. İstikrarını asla kaybetmemiş, yaşı ilerlese de kalitesi bu ligin oldukça üzerinde. Transferi olsa emin olun ki aynı şeyleri Türkiye Ligi'nde de konuşurduk. Zaten 47 - 48 yaşına kadar da futbola devam etti. Hiç kolay bir şey değil.

6 yorum:

  1. Bana burada çok kalmazdı gibi geliyor, o dönem maaşların ödenmesi konusunda epey sıkıntı yaşıyordu kulüp ama yine de ne kadar kısa süre kalırsa kalsın iz bırakabilecek bir oyuncuydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapardı bence, yeter ki mutlu olsun. Olurdu da diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Kendisini dünya kupasındaki Oscarlık oyunculuk performansı sebebiyle hiç sevmezdim o yüzden gelmesini de hiç istemiştim. Havalı yukardan bakan bır duruşu var burada olmazdı sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi olurdu hem de :) Yunanistan'da olan burada mı olmayacak.

      Sil
  3. Galatasaray'ın 2003 ve 2004 durumunu göz önünde bulundurursak Olimpiakos daha istikrarlıydı.Şampiyonlar Ligi faktörü de var..Ne kadar istedik bilemiyorum ama o yıl Rivaldo bizi istemeyebilirdi.. L.V.Ç.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir