17 Mayıs 2020 Pazar

Galatasaray'ın transfer konusunda, son yıllardaki en büyük başarısı olabilir


Galatasaray'ın transfer konusunda, son yıllardaki en büyük başarısı olabilir. 4 milyon avro'ya alınan bu adam an itibarıyla ciddi bir piyasa yaptı. Transfer edildiği gün hatırlayın, "küme düşme hattında yer alan takımdan stoper mi alınır" diyordu. O ise ayağının tozuyla etki etmeye başladı ve her geçen dönem gelişmeye devam ediyor. Sol ayağı ve top tekniğini zaten konuşmaya gerek yok. Atlet, hamleli de bir stoper. Odak sorununu da aşmaya başladı ve stoperlerin geç olgunlaştığını unutmamak gerekiyor.

Marcao henüz 23 yaşında, önünde uzun bir gelecek var. Geçen gün "en büyük satışları" paylaştık ya, orada 1. sıraya çıkma konusunda en büyük adaylardan biri. Bunu da "yeni normal düzene" rağmen başarması olası. Son dönemde Avrupa piyasasında ciddi bonservis bedellerini görmeye başlamıştık. Premier Lig'i geçtim, neredeyse her iddialı ligde rakamlar büyüdü. Marcao ve Luyindama gibi isimler için de maddi anlamda hayallerimiz büyüktü.

Bugün ise herkes ciddi bir küçülmeye gidiyor. Ayaklar biraz daha yorganına göre uzanabilir. X'in değeri ister istemez biraz daha düşecek. Haliyle bu durumdan Marcao da etkilenebilir. Buna rağmen adı transferde anılıyor ve ciddi rakamlar konuşuyoruz. Yaz döneminde de Atalanta'nın gündemindeydi. Aynı ilgi bugün de devam etmekte. 12 milyon avro'yu gözden çıkardıkları ama Galatasaray'ın 17 milyon avro istediği yazılmakta.

Salgın olayı olmasa, 20 milyon avro'dan aşağı satmayı düşünmezdik. Her geçen gün gelişiyor çünkü, çok değerli bir stoper olma yolunda. Galatasaray'a maliyeti de çok değil ve sorunsuz bir futbolcu. 2022'de sözleşmesi bitiyor ve bakarsınız sözleşmesi uzatılır. Bu sayede de kulübün eli güçlenebilir. Futbolcu satmak önemli olsa da, böyle değerleri yok parasına satmak istemem. 15 milyon avro'nun aşağısında bir rakama kesinlikle bırakılmamalı. Yarın çok daha büyük rakamları da görmek mümkün olabilir.

Eğer Luyindama'nın yaşadığı sakatlık olmasa aynı şeyleri konuşacaktık. O da her geçen dönem gelişiyor ve piyasa yapıyordu. Hatta Şampiyonlar Ligi arenasında Marcao'nun dahi önüne geçmişti. Luyindama sonrası ise Donk / Marcao uyumu da oldukça yüksekti. Ligin 2. yarısından itibaren de Marcao'nun seviyesi bambaşka bir noktaya evrildi diyebiliriz. Gelecek adına ondan çok umutluyum. Yaz dönemi de adını sıklıkla anacağız.

4 yorum:

  1. Geçen sefer bunun hakkinda konusmustuk yorumda bence Marcao 15 e satılır yerine garanti Kaan Ayhan alınır
    Kadroda yerli operasyonu olacak orasi kesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan 7-8 milyonlarda gezer, öyle bir rakam kimseye verilemez artık. Yeni bir Marcao aranır.

      Sil
  2. Yine de belli bir paranın altında asla gönderilmemeli. Salgın biter her şey eski haline döner. Marcao için yine 20 milyonun altını konuşmayız. Her lige uyabilecek bir stoper.
    Ben aynı düşüncede olmasam da birçok takım sadece ayağı iyi diye ortalama stoperlik meziyetleri olan futbolculara şans veriyor (lenglet gibi). ki Marcao'nun defans meziyetleri de gayet başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, ille para diye de değerini düşürmemeliyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir