17 Mayıs 2020 Pazar

Günün sahte 9'u Sabri Sarıoğlu'ydu


18 Şubat 2016 tarihli, 1-1 berabere kaldığımız Lazio maçını konuşmayı çok seviyorum. Nedeni de içinde yıllar sonra dahi anlatılacak bir kadro hikayesi barındırdığını düşünmem. Bu konuyu daha önce de blogda yazmıştım, şu karantina günlerinde tekrar hatırlatmak isterim. Mustafa Denizli'nin ister istemez arayış içinde olduğu ve elinin kolunun bağlandığı zamanlar. Ona da bir şey diyemem, kim bilir ne sözlerle takımın başına getirildi ve geldiğinde ne buldu. Yerine transfer yapılacağını bilmediği halde, Burak Yılmaz'ı da kaybetmişti.

Eminim ki Ocak ayında büyük bir değişim vaadiyle getirildi. O sezonun yaz dönemini hala eleştiririm, iyi olmayan bir kadro kuruldu. Hamza Hamzaoğlu o kadroyla iyi kötü ilerlese de, x bir teknik adamın başarılı olma şansı yoktu. Tabii Mustafa Denizli'nin de modern futbolun çok gerisinde kaldığının altını çizmek lazım. İşleri eski yıllarda olduğu gibi ilerletirim diye düşünse de başaramadı. Son yıllarda gittiği her takımda da başarısız olduğunun altını çizelim. Biz ise o dönem olmasa bile, ertesi dönemde Mustafa Denizli'yi mutlaka deneyecektik. Bu kaçınılmaz bir kaderdi.

Lazio maçına gelelim. Mustafa Denizli'nin arayışları öyle noktaya geldi ki, rakipleri durdurmak dışında bir şey düşünmez oldu. Hele ki Lazio gibi bir rakip karşısında başka düşüncesi yoktu. O gün ilk 11'e baktığımızda 5 tane stoper var. 4-2-3-1 oynuyoruz, 10 numara Selçuk İnan, sol kanat Sneijder. Podolski ise kağıt üzerinde forvet gibi gösterilse de sağ kanat. Günün olayı ise, sahte 9 Sabri Sarıoğlu. İleri uçtaydı ve amacı da amansız ön alan baskısı.

Mustafa Denizli, Fenerbahçe günlerinde de Ali Güneş'le bunu denemiş ve bazı maçlarda başarılı olmuştu. Tabii o dönem yıl 2011, bu dönem ise 2016. Futbol değişse de, Mustafa Denizli o yıllarda kaldı. Hatta ilk 11'i tamamıyla paylaşayım, üzerine konuşalım;

Muslera
Denayer K.Günter H.Balta Carole
Chedjou Donk
Podolski Selçuk Sneijder
Sabri

İşin aksi maça da iyi başladık ve 10. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçtik. Sabri Sarıoğlu maça ciddi anlamda iyi başlamıştı ve ön alandaki baskısı oldukça iyiydi. Yine de o baskıyı belli bir dakikaya kadar yapabilirsiniz, düşüşü de ister istemez erken oldu. Lazio, 21. dakikada 1-1'i buldu ve maçın sonuna kadar da üstün olan taraftı. Muslera'ya duacı olduğumuz günlerden biri daha. Berabere kalmak şu maçta bizler için oldukça iyi bir sonuç. 2. yarıda Ocan Adın, Yasin Öztekin ve Umut Bulut gibi hücuma yönelik hamleler olsa da görüntüyü değiştirmeye yetmedi.

Donk'u 6 numara üzerinden transfer ettik, o dönem hayal kırıklığı oldu. Sonra orta sahayı daha dirençli tutarız diye Chedjou'yu oraya çektik, yine orası yol geçen hanıydı. Chedjou'nun top tekniği iyi ama, hızlı bir isim değil, ağır kalıyor. 3'lü orta sahanın 6 numarası olsa bir derece derim, 4-2-3-1'de hayalcilik oldu. Stoper boşalınca Koray Günter oraya geçti, Sabri Sarıoğlu ön tarafta alınınca da Denayer sağ bekti. Çok denedik ama şu kadro yapısının başarılı olma ihtimali de yoktu.

2 yorum:

  1. Bu tarz ciddi değişiklikleri karambole yaparsanız pek tutma ihtimali olmuyor. Bu 11'in hiçbir alt yapısı yok. UEFA kupası turunda Lazio'ya karşı böyle çıkmak çok manasız. Sezon öncesi hazırlık maçında denenebilir ancak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denedi işte, battı balık yan gider diyerek :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir