21 Mayıs 2020 Perşembe

Haliyle de "acaba Onyekuru ile takas olur mu" düşüncesi doğuyor


Belhanda için transfer iddiaları yeniden yükselmeye başladı. Menajerinin açıkladığı bazı takımlar var. Bunun içinde Avrupa da söz konusu, Arap ülkeleri de. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldığı için, bugünden aksiyon almak isteyeceğini düşünüyorum. Düşen bir piyasa söz konusu, bu anlamda sözleşmesinin bitmesini beklemeyecektir. Yaşı da 30 oldu, belki de son yüksek kontratı olacak. Ayrıca bugün gidişi Galatasaray'ın elini maddi olarak güçlendirir. 

Belhanda tartışmalarına girmek istemiyorum. Ricam da Belhanda iyi miydi kötü müydü üzerinden bu yazı altına yorum yapılmaması. Bu konu hakkında çok tartıştık ve kırılmalar yaşadık. Bundan sonrasını düşünmek gerekiyor. Ben de takımdan ayrılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yüksek bir ücreti var ve bu düşüncem de Muslera hariç yüksek ücretli herkes için geçerli. Feghouli'yle de acil olarak yollar ayrılmalı. Hatta Falcao'ya teklif gelse onu dahi bırakabilirim.

Monaco'nun Belhanda'yı istediği haberlerde konuşuluyor. Haliyle de "acaba Onyekuru ile takas olur mu" düşüncesi doğuyor. Böyle bir takas olacağı ihtimalini düşünmüyorum. Olsa dahi Monaco'nun Onyekuru üzerine para isteme düşüncesi olabilir. Onyekuru'yu 13.5 milyon avro'ya transfer ettiler, bunun aşağısında bir rakama bırakmazlar. Hadi rakamı düşürdüler diyelim, yine en kötü ihtimalle 10 milyon avro konuşulur.

Belhanda'nın düşen piyasasında da ederinin en fazla 5-6 milyon avro olabileceğini düşünüyorum. Bir de sözleşmesinin son yılına girecek, bu da etken. Yüksek maaşına girmiyorum bile, bu durum da futbolcunun bonservis değerini düşürecektir. Takas işi zor yani. Galatasaray, Belhanda'yı bonservisiyle satmak isteyecektir ve 5-6 milyon avro civarında bir rakama da hayır demez. Onyekuru için ise yeniden kiralama düşüncesi oluşur.

Onyekuru'nun Monaco'da bir geleceğinin olmadığı açık. İstemeye istemeye gittiği bir takımdı ve 6 ay içinde ayrılmak durumunda kaldı. Aklı burada, hem mutlu, hem de gelişim gösteriyor. Gönül ister ki bonservisini alalım, yatırımımız olsun. Maalesef şartlar buna engel. Böyle bir paramız yok. Futbolcu satsak da 1 futbolcu için ciddi bonservisler ödeme lüksümüz olmayacak. 

2 yorum:

  1. Belhanda takasta pek işimize yaramaz onu direkt satıp maaşından kurtulmaya bakmalıyız. Ben 2-3 milyona bile razıyım. Faydalı olduğu dönemler olsa da sorumsuzluk futbolcunun göbek adı gibi bir şey. Uymuyor bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takas bence de olmaz, direkt bonservis girdisi sağlamamız lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir