9 Mayıs 2020 Cumartesi

Mert Müldür & Galatasaray, sağ bekte toplu bir değişim mi?


Mariano'nun sözleşmesi bitiyor ve ülkesine dönme isteği var. Linnes'in de maaşı itibarıyla takımda tutulacağını pek sanmıyorum. Şener Özbayraklı ise beklentiyi karşılayamadı. Yeni sezona girerken "sağ bek " transferini sıklıkla konuşacak gibi görünüyoruz. 1 de değil, 2 hamle birden yapılacaktır. Omar Elabdellaoui konuşuluyor, sezon sonunda sözleşmesi bittiği için transferinin şartları makul görünüyor. Bir de onu alternatif altına alınacak isim önemli.

Alternatifin de yerli bir isim olması gerekiyor. Hatta Mariano / Linnes rotasyonu gibi de güçlü bir ortam oluşmalı. Antalyaspor'lu Nazım Sangare'yi konuşsak da, onda bonservis durumu var. Oraya gelecek ismin ya bonservisi elinde olur, ya da kiralama ihtimali oluşmalı. Sassuolo forması giyen Mert Müldür'ün kiralanabileceği haberleri var. Bu sezona baktığımızda genellikle rotasyonda yer almış ve oyuna sonradan dahil olmuş.

Tabii henüz yaşı 21. Gelecek adına yatırım yaptılar ve zamanla hazırlayacaklardır. Bu süre zarfında da oynayabileceği bir takımda kiralık olarak görebiliriz tabii. Omar Elabdellaoui gibi bir ismin arkasında ilk etapta alternatif olur gibi görünse de, önünde de yer alabilir. Mert Müldür'ün potansiyeli bir hayli yüksek. Sağ bek, stoper ya da orta sahanın sağında da forma giyebilir. Fizikli bir futbolcu olduğunu söylemek lazım.

Ağırlıklı olarak defansif aksiyonuyla ön plana çıkar. Stoper özelliğinin de ön planda olduğunu söylemek lazım. Top kapması, markaj özelliği, hava hakimiyeti fena değildir. Hızı da fena sayılmaz diyebilirim. Bir anda stoper olarak da izleyebilirsiniz onu. Pas, teknik ve orta kabiliyeti konusunda ise bu özelliklerine oranla biraz daha geri planda kalır ama temposu da fena değil. Temposuyla sağ kanadı iyi kullanır, özellikleri de gelişime açık.

Nazım Sangare'ye oranla daha iyi bir isim. Nazım Sangare biraz daha atlet özelliği ve temposuyla öne çıkar. Savunmada sıkıntı yaratır, hücum tarafı daha ön planda ama orada da çok yetenekli diyemem. Mert Müldür'ün ise hem birçok pozisyonda oynayabilmesi, hem de savunma özelliğiyle verebileceği daha çok şey var. Sassuolo onu 5 milyon avro bonservise almıştı, daha azına bırakmaz. Kiralama ihtimali var ama orada da oynayabileceği bir takım ararlar.

2 yorum:

  1. Çok yönlü bir oyuncu olması avantaj olur. Atletizm kısmı biraz eksik sanırım. Hücum anlamında bir katkı yapamayabilir. Bu da sıkıntı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletizm eksik ama defansif aksiyonda oldukça iyi. Hücum tarafı da çok kötü diyemem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir