16 Mayıs 2020 Cumartesi

Mohamed Diaby & Galatasaray, geleceğe oynamak ve maliyeti düşürmek


Mohamed Diaby ismi medyada Seri yerine gibi yazılsa da, hiç alakası olmayan tarzlar. Olsa olsa Lemina'ya daha yakın diyeceğim ama o kıyasta da bambaşka bir tarz. 1.97'lik boyuyla "acaba Nzonzi gibi mi" diye düşünceler de yanlış. Neredeyse tamamıyla defansif ağırlığıyla ön plana çıkar. İyi bir kesicidir, savaşır, savunma aksiyonunda ön plana çıkar. Asla bir tahta bacak değil ama pas tarafı da en iyi özelliklerinden biri değil. Orta sahadaki sertliği, mücadele ve fizik gücünü arttırmak adına düşünülebilir.

Yaşı 23, sezon sonunda da sözleşmesi biten bir futbolcu. Yıllık ücret noktasında da fazlasıyla makul bir iş olur. O da Portekiz Ligi'nde forma giyiyor ve Marcao'nun kazandığı rakamdan pay biçin. Yeni normal düzende bu tarz transferleri fazlasıyla göreceğiz. Yıllık ücretleri aşağı çekmeye çalışıyoruz ve mümkün olduğunca da bonservisten kaçıyoruz. Düşünülüyorsa da bu şartlarda gündeme gelmiştir. Takımın seviyesini hangi noktaya getirir ya da yeterli midir bilmiyorum. Scout ekibi bunun kararını verir. Ben sadece izlenimlerimi yazabilirim.

Ön yargı da kurmak istemem. Marcao transfer edildiğinde neler yazılmıştı. Portekiz'de küme düşecek takımdan stoper mi alınır denildi, bugün ise paha biçemiyoruz. Değerli bir lig, iyi isimler bulunabiliyor. Mohamed Diaby de böyle bir potansiyel olabilir. Türkiye 3. Ligi'nden gelen bir futbolcu adına dahi iyi şeyler yazılabiliyor. Potansiyel her yerde olabilir. Portekiz Ligi de maliyetleri düşürme noktasında maden gibi.

Mücadele tarafıyla ön plana çıkan 6 numaraları uzun zamandır düşünmüyoruz. Özellikle de Fatih Hoca dönemlerinde. 6 numaraların daima iyi bir ayağı olur ve pas aksiyonunda aktiftir. Fatih Hoca, 6 numaradan fazlasını da ister. Hücum katkısı aranır, rakip ceza sahasına sürpriz koşular yapması istenir. Lemina iyi bir örnek. Oyunun her 2 tarafında katkılı ve çok tempolu. Nzonzi dahi o pozisyon için düşünüldüğünde pas özelliği ön plandaydı.

Mohamed Diaby gibi bir transfer düşünülüyorsa da ondan değişmesi istenecektir. Gelişime açık olmasını beklerim, yaşı genç. Maliyet de yok. En kötü ihtimalde dahi zarar etmeyeceğiniz bir isim. Alternatif oluşturur, bir şekilde katkı alınır. Diaby olur, başkası olur fark etmiyor da. Doğru transfer tarzı bu. Geleceğe oynamak, maliyetleri düşürmek oldukça önemli. Transfer döneminde de bu tarz birçok futbolcuyu konuşmaya devam edeceğiz.

4 yorum:

  1. Oyuncuyu hiç tanımıyorum, ama böyle oyuncudan zarar etme ihtimalin yok. Alınıyorsa scout ekibi bir potansiyel görmüştür. Kurtuluşumuz altyapı ve böyle bonservis sorunu olmayan scout transferleri.

    YanıtlaSil
  2. Orta sahada böyle bir savaşçı lazım. Lemina ile devam edilmesi mümkün olmazsa düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşçı profilde bir alternatif iyi de, oyun yapısına ne denli uyar bilemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir