28 Mayıs 2020 Perşembe

Santiao Arias & Galatasaray, biz ise gelecek sağ beki Mariano'yla kıyaslayacağız


Yine dış basın kaynaklı bir haber. Galatasaray'ın Santiao Arias'ı transfer etmek istediği söylenmekte. Yine günü kurtarmak üzerine, kiralık olarak gerçekleşebilecek bir transfer. Bu sezon Atletico Madrid formasını sadece 11 kez giyebildi ve rotasyonun derinliklerinde kaybolmak üzere. Atletico Madrid, 2 yıl önce PSV'den 11 milyon avro'ya transfer etmişti. O dönem için beklenti daha büyük olsa da, bunu pek karşılayamadı.

Adı geçen sağ bekler arasında elbette en iddialısı oldu. Sağ bek için ya bonservisi elinde, ya da scout adımı diyebileceğimiz isimleri konuşuyoruz. Omar Elabdellaoui'nin sözleşmesi bitiyor ve adı Galatasaray'la anılmaktaydı. Tempo olarak ön plana çıkabilecek bir sağ bek. Tempoyu arttırır, istikrarlıdır ve mali anlamda sizi çok zorlamaz. Yine de en iyi ihtimalle Linnes'den 1 tık fazlasını verir. 

Biz ise gelecek sağ beki Mariano'yla kıyaslayacağız. Mariano'nun temposu ve istikrarı sarsılsa da kalitesini tartışamam. Takım biraz olsun hareketlenip, tempo kazandığında o da ayağa kalkmasını bildi. Oyun aklı ve teknik kapasitesi üst düzey. Geriden oyunu kuruyor, orta sahaya gelip oradaki pas aksiyonunu da yönetebiliyor. Bu oyun tarzının da takım yapısı açısından önemi var. Saracchi solda daha tempolu, sürekli bindiren bir bek. Mariano ise biraz daha dengeli, oyun aklıyla ön planda.

Santiao Arias da bu anlamda Mariano'ya çok daha yakın. Pas ve orta kalitesi yüksek, oyunun 2 yönünü oynayabilecek, Mariano'ya göre de daha hızlı bir sağ bek. Atletico Madrid'de istikrarını kaybetmiş olsa da, PSV günlerinde Avrupa'nın iddialı sağ beklerinden biriydi. Galatasaray'da katkısı mutlaka büyük olurdu. Mariano katkısını alabileceğimiz isimlerin başında gelir. Tabii bu transfer adına ihtimal varsa.

Atletico Madrid'in önceliği bonservis kazanmak olur. Böyle bir sağ bek için de bonservis ödeyecek takımlar mutlaka çıkar. En kötü ihtimalle dahi 7-8 milyon avro konuşulur gibi. Bu da Galatasaray'ı aşacak bir rakam. Ederi de var, düşüşte olması bir şey değiştirmez. Kendisini kanıtlamış, henüz 28 yaşında, bu seviyede fark yaratabilecek bir sağ bek. Doğru tarz ama, mühim nokta bu. Mariano yerine yine bu tarzda bir isim bulmak gerekmekte.

6 yorum:

  1. x bi bekin yerine alternatif bulmak kolay ama mariano'nun benzerini bulmak gerçekten çok zor. ya o zoru başaracaksin ya da oradaki anlayışı değiştireceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu teknikte bir sağ bek bulmak hiç kolay değil.

      Sil
  2. Bence Mariano ile ücrette anlaşılırsa bi sezon daha oynasin. İkinci yarıda takımla beraber o da çıkışa geçti. halâ pili var yani. Önümüzdeki mayısa kadar idare eder. Tabi arkasına da linnes ya da o ayarda biri şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşılmak istense de ülkesine gitmek istedi diye biliyorum. Tutamayacağız.

      Sil
  3. Satamazlarsa bize kalır futbolcu ancak. Transferin son günlerine doğru kiralık olarak katariz kadroya. Bu dönemde bonservisi ile Atletico Madrid'den oyuncu almamız hayal olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için de son günleri beklemek lazım. Kumar olur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir