30 Temmuz 2020 Perşembe

Nuri Şahin & Galatasaray, adının geçmesini beklediğim zamanlara geldik gibi


Nuri Şahin'in adı geçmese de geçmesi yakındır diyordum ki, o zamana geldik gibi. Birkaç gün önce Fenerbahçe için yazılıyordu. Bugün de Galatasaray'la alakalı haberleri çıkmış. Geçtiğimiz sezon adı anıldığında Fatih Hoca bu ismi yalanlamıştı. O dönemde değiliz tabii. Belki sezon bitmedi ama, sanki aradan birkaç yıl geçmiş gibi bir değişim var. Dünya'nın içinde bulunduğu süreç bizi farklı noktalara itiyor. Yerli transferi öncelik oldu.

Nuri Şahin'le alakalı konuşurken de, gelecek daha fazla gündem oluyor. Nuri Şahin'in futbolculuk dönemi sonrası teknik direktörlük ya da idarecilik noktasında müthiş işler yapmasını bekliyoruz. Kendisiyle alakalı beklenti çok yüksek. Fatih Hoca'nın da yeni dönemde teknik heyetiyle alakalı bir değişim yaşayacağını biliyoruz. Nuri Şahin de bu yapılanmanın önemli bir parçası olabilir. Tabii bu konuda çok daha büyük hayalleri olacağını düşünüyorum.

Ümit Özat'ın geçtiğimiz günlerde müthiş bir açıklaması vardı. 2 yıl Fatih Hoca'nın yanın da olup, teknik direktörlük hayali kurmayan isimle yolları ayırması gerektiğini ona söylemiş. Sadece 6 maç kendisiyle çalışmış olsa da, teknik direktörlüğü ondan öğrendim diyor. Bu tarz isimler "okul" gibidir, sen ondan bir şeyler kapacaksın. Nuri Şahin için de Fatih Terim ismi şans olabilir. Böyle bir teklife sıcak bakabileceğini düşünüyorum.

Saha içi tarafında da verecekleri var. O noktada Nuri Şahin'e uygun bir oyun gerekmekte. Daha önce de bunları yazmıştım. 4-3-3 gibi oynayıp, orta sahanın derinine Nuri Şahin'i yazarsanız oyun aklını ve pas yeteneğini sonuna kadar kullanırsınız. Fenerbahçe maçında Seri'yi kullandığımız gibi. Nuri Şahin'in önünde 2 tempolu isim kullanmanız gerekir. Nuri Şahin, takımı iyi yönlendirir. Oyun aklı, pas ve teknik özelliği daha iyi seviyelerde. Oyunun 2 tarafında da katkı vermeye çalışır.

4-2-3-1 gibi oynayıp, orta sahadan biri olarak onu yazarsanız da sorun yaşarsınız. Hızı düştü çünkü, temposuz isimler arasında Nuri Şahin de temposuz kalır. Eski seviyesinde olmasa da, bir artısı eski sakatlık günlerini atlatmış olması. Werder Bremen formasıyla kaçırdığı maç sayısı sadece 2. Dortmund'daki son döneminde sıklıkla sakatlık dönemleri olurdu, bunu aştı. Yaşı da henüz 31, en kötü ihtimalle 2 yıllık iyi katkı alabilirsiniz. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor.

31.05.2020 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. ileride teknik heyette filan düşünülüyorsa olabilir ama saha içinde allah yazdıysa bozsun

    YanıtlaSil
  2. Selçuk İnan bundan daha diri duruyor sahada. O kadar yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha neler. İzliyoruz Bundesliga'da.

      Sil
    2. Abi adam daha 31 yaşında ama 2-3 senedir futbolu bıraktı bırakacak izlenimi veriyor. Peki bu nedendir o zaman ? hatta Nuri'yi 34-35 yaşında sananlar da vardır.

      Sil
    3. Çünkü 16 yaşında Dortmund A takımında maça çıktı. O kadar uzun süredir izliyoruz ki, yaşlıymış izlenimi veriyor.

      Sil
  3. Nuri Şahin'i anlamamak... üzerine tez yazılır bu ülkede. Sadece milli takım performansı (bunun kendisi ile alakası olduğunu düşünmüyorum) ve sakatlık mevzuları üzerinden bir algı olsa gerek. ''Büyük futbolcu'' der, geçerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Çalhanoğlu da yaşıyor, yarın başkası da yaşayacak.

      Sil
  4. Nuri Şahin iyi futbolcudur ayakları iyidir. İnsanlar TV deki birkaç futboldan anlamayan adamın yorumlarına bakarak üretken değil,sinameki gibi yorumlar yapıyorlar kendisi için ama Nuri hiçbir dönem belli bir seviyenin altına takım olarak en kötü dedigimiz gününde bile verder bremende oynuyor. Sürekli çok iyi etki eder diyemem ama Seri tekrar alinamayacaksa onun Fenerbahçe maçında yaptığı işi belli oranda başarabilir. Selcuk'un donusemedigi registayi onda bulabiliriz. Ne kadar maaş isteyeceğine bakilarak düşünülebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı da yüksektir. Doğru kurguda iş görür diyorum.

      Sil
  5. Ben açıkçası istemem. Selçuk, belhanda gibi yine tepki objesi haline gelecek. gol atmayan, ceza sahasına girmeyen bir orta saha. Tolgay şahin'i andırıyor bana. Şimdi önyargılı diyceksin ama gerçekten gerek yok. bize genç, dinamik, gol yapan ceza sahasına giren orta sahalar lazım. bu pas sevdasının ne kadar yanlış olduğunu ilk yarıdaki eziyet veren oyunda yaşadık. Nuri şahin tekrar bizi yavaş ve verimsiz oyuna döndürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı dediğim olay, Nuri Şahin futbolcu değil diyenler için. O kadar da değil, üzerine alınma yani :) Benim yazıda yazdığım yorumları yapmışsın sen de. Çok fark yok. Tolgay Şahin'i anlamadım bir tek, Tolgay Arslan sanırım dediğin isim :( Farklı tarzları.

      Sil
    2. Tolgay Arslan:) bize gelir diye ödüm kopmuştu.
      bence gerek yok. Yerli alacağız diye böylesi etkisiz oyuncular almanın manası yok. Gol atmaz, asist yapmaz, ceza sahasına girmez

      Sil
    3. Nuri Şahin ile alakalı da bu yoruma sahip isen, benim ön yargı bölümüne girmiş oluyorsun. Milli maçlar harici Nuri Şahin'i izlememişsin bile yazılır.

      Sil
  6. Temaslı ligimize oyun bilgisi taktik anlayışı zayıf takimimiza uygun değil. Süreklilik sorunu var zaten.

    Salih Özcan 'i alın bonservis ödeyerek Belhanda falcao seri lemina feghouli ye yillik 30 milyon verdik elde var sıfır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salih Özcan iddiaları kesildi bir anda. Çok istiyorum o transferi.

      Sil
  7. Orta saha için Seri yi kesinlikle istemezdim. Sakatlık sıkıntısı olsa da Lemina 1 yıl daha kiralanmalı yanına Nzonzi yerine sene başında istediğim beşiktaş kiralamazsa Elneny'i isterdim.

    Elneny ve Lemina asla sadece kesici kazma oyuncular değil tempolu sert ve pas becerisi olan koşu atabilen adamlar yanlarındaki adamlardan ileri çıkmalarına izin verilmedi.

    Bizim beceriksizlikle işimiz zor zaten, ederinin 2 katı bonservis maaş ödeyip zar zor alıyoruz satarken bedavaya gonderiyoruz.

    Maaşı yüksek Feghouli Belhanda Falcao kesinlikle satilmali bonservisi ne olursa olsun Diagne ile oynarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elneny bir tık daha sert tabii, iyi isim. Seri ise oyun aklı daha yüksek bir futbolcu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir