30 Temmuz 2020 Perşembe

Semih Kaya & Galatasaray, geri dönüşüne soğuk bakmayacağım


Transferde adı sıklıkla anılan isimlerden biri de Semih Kaya. Bonservisinin elinde olması, tecrübesi ve Galatasaray geçmişi itibarıyla transferi konuşuluyor. Gelmesi olası yeni yabancı kuralı da etken tabii. 14 yabancılı düzen 1 yıl daha devam mı edecek yoksa açıklanan kural direkt olarak mı başlayacak bilmiyoruz. Eski düzenin 1 yıl daha devam etmesi stratejiyi biraz olsun değiştirir. Gelecek yıllara hazırlık amaçlı yerli ağırlığını bırakmazsın ama bazı isimlere de ihtiyacın şu aşamada kalmaz.

Altyapıdan gençler oynasın düşüncesi var ve bence de haklı. Ben de oynamaları gerektiğini düşünüyorum. Düzenli olarak forma bularak gelişim sağlamaları tek temennim. Stoper için de konuştuğumuz en önemli isim Emin Bayram. Ciddi anlamda potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Onun hakkında da şöyle bir durum var. Oynatma garantisiyle birlikte, Alanyaspor'un kiralık olarak istediği yazılıyor. 

Emin Bayram'ın düzenli oynama garantisiyle 1 yıl kiralanmasını ben de desteklerim. Galatasaray'a geri döndüğünde çok daha güçlenmiş olur. Şu aşamada Galatasaray'da işi zor. Luyindama / Marcao gibi isimlerin yanında bir de Kaan Ayhan'ı düşünüyoruz. Donk'u da var ki, önü tıkalı. 1 yıl kiralanması ve tecrübe kazanması daha sağlıklı olur. Özellikle de bu Süper Lig'de olursa tadından yenmez. Bu yollu gelişim sağlayan ve kulüplerine döndüğünde eli güçlenen birçok futbolcu var.

Semih Kaya ise alternatiftir. Futbol olarak bence de geriledi, Galatasaray'daki ilk yılları geride kaldı. Sparta Prag'a transferi de başarıydı bu arada. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala, üstelik ciddi de bir ücret kazanırken sana 2 milyon avro'luk bonservis kazandırdı. Sparta Prag'da ise oynadığı, oynamadığı dönemler oldu. Arada Galatasaray'a kiralandı, burada da alternatif olarak bekledi ama bizi bilen, garanti bir isimdi.

Bu Ocak döneminde de gelmesini bekliyordum. Sparta Prag kendisini düşünmemesine rağmen bırakmadı. Sözleşmesini fesih edip gelebilse güzel olacaktı. Luyindama sakatlığı sonrası stoper alamadık ve o rotasyonda sorun yaşıyorduk. An geldi ve forma Ahmet Çalık'ın oldu. Sonrasında olanlar malum. Forma Semih Kaya'ya geldiğinde de belki farklı olmayacaktı ama yine de Ahmet Çalık'ın önüne koyarım. Çünkü iyi dönemini de biliyoruz.

Sorunsuz bir isim. Takım içinde ağabeylik rolü olacak, doğru karakter. Ahmet Çalık'la da yola devam etmezsin ve Semih Kaya'nın ücreti seni üzmez. An geldiğinde sahne alır, işini yapar. Gençler için de doğru bir örnek olur. Semih Kaya'nın geri dönüşüne soğuk bakmam. Tabii Emin Bayram gibi isimlerin kiralanması durumunda. Gençlerden de süre almasını istemem. Yeni yabancı kuralı bizi ister istemez bu tarz işlere yöneltecek.

5 yorum:

  1. 3 lu savunma oynarsak Emin Bayram'a da kesin sıra gelir. Kiralık gitmemeli bence

    YanıtlaSil
  2. Karakteri çok düzgün, severim ama futbol onu bırakalı çok oldu. Geldiği an sadece Emin'in değil, Işık Kaan, Metehan, Ogün ve kısmen Abdussamed'in zamanından çalacak. Yeni altyapı kontenjanı 21 yaş altını ilgilendiriyor sanırsam. Oradan da bir fayda sağlamıyor. Ahmet gitsin, Semih de gelmesin bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıraktı mı emin değilim. An geldiğinde yine katkısını verir gibi geliyor bana.

      Sil
    2. Katkı verme ihtimali (benim fikrim) çok düşük olsa da var tabii. Ama aynı katkıyı gençler verebilir mi bunu konuşmak lazım. Bence verebilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir